tiistai 27. tammikuuta 2015

Kohtalon gerbiilit ja muita otoksia kuulumisten kera

Heips,

on muuten kiva taas kun tuntuu, että kuuluu jonnekkin. On jossain "sisäpiiriä" ja saa vastuuta. Sillai sopivassa määrin, eikä "kuormitamme sinua kuin kolme rekkalastillista mielipuolisia mangusteja selässäsi ja tunnet kuolevasi tukehtuen mangustien sontaan". :D Tämä työpaikka on kyllä juuri sitä mitä tarvitsinkin, saan pälättää pääosin eläinhullujen ihmisten kanssa koko työvuoroni ja jos tuuri käy, niin pääsen halailemaan asiakkaan koiraa (jos siis heillä sellainen sattuu olemaan mukana)! Yksi labbis ja pari muuta isompaa ei ole välttynyt rapsutteluiltani, olen kuin pikkukakara kun kysyn asiakkaalta ostotapahtuman jälkeen tiskin takaa puoliujosti "saanko tulla hieman rapsuttamaan koiraasi?". :D On kyllä niin yhtä unelmieni hommaa tuo työ... Harmi, että kyseessä on vain muutaman viikon määräaikainen pesti, mutta nautinkin siitä nyt sitten täysin siemauksin kun vielä voin.

 Kohtalon gerbiilit! :D

"Zzzzzz.."

 "Taas se eukko tulee heilumaan kameransa kanssa.. *mökkiin piiloon*"

 Nenämonsteri! *sydän*

"Häh?"

Yksisarvis-Melchior

Tein Melchiorille ja Dodille eilen jäynän ja laitoin kaksi talouspaperirullan hylsyä heidän häkkiinsä ja pointtina oli, että rullissa oli kummassakin porkkananpätkä sisällä. Tyypeillä meinasi palaa ihan käämi kun ei millään keksineet miten porkkanan saisi pois rullasta ja tovin vieressähihittelyn (eikun siis vakavasti asian ottamisen) jälkeen ujutin porkkanoita hiukan ulos hylsyistä ja johan pojat leppyivät. :D


Tänään oli huisin kivaa, kun töissä sattui eräs asiakas miulta kysymään marsunruokasuosituksia/-valikoimastamme ja varmaankin silmissäni syttyi hullun marsueukon kiilto kuullessani hänen kysymyksensä! Verbaalisella ulosannillani taisin vakuuttaa asiakkaan, että parisen asiaa tiedän marsuista.. :D Tuntuu merkitykselliseltä kun voi omien suositustensa perusteella vaikuttaa asiakkaidenkin marsujen eloon parantavalla tavalla.

Nuo läntit ovat muuten varjoja.

Olen nyt jo vajaan viikon sisällä oppinut tuolla töissä paljon kaikenlaista! Siitäkös vasta tuleekin hyvä mieli kun tuntee kehittyvänsä ja vieläpä "omalla alallaan". Viimeviikon puolella opin kanien käsittelystä ja leikkasin parin kanin kynnet (kun miut oltiin ensin perehdytetty kanien anatomiaan, niiden kanssa kun en ollut aiemmin ollut tekemisissä ihmeemmin) ja tänään opin akvaariokaloista, kun pääsin asiakkaalle tiettyjä kalayksilöitä kalastelemaan akvaarioista. Opin myös käytännössä kuinka elävät kalat pakataan kuljetusta varten kun asiakas vie heidät kotiin. Joillekkin tälläiset asiat kuulostavat "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos" -setiltä, mutta mie viihdyn kyllä todella hyvin tälläisten asioiden parissa. Työvuoron jälkeen kotiinpäästessä oli jo kauhea ikävä omia kuikkupyllyjä ja muita monstereita ja taisin Irinkin halailla melkein ruttuun kun oli iltavihannesten aika. :D Ja kyllä, vaihdan aina vaatteet töistä tullessani ja jos olen käsitellyt kaupalla eläimiä niin heitän ovella kaikki vaatteet pyykkiin ja menen suihkuun. Ihan vain varotoimena, olen ehkä myös hieman hysteerinen tuon asian suhteen.. :D

 Katkis on toiveikas herkkujen suhteen! *sydän*

Ja sitten tuohon aiemmin mainitsemaani hiustenvärjäysasiaan; vihdoinkin pääni on vihreä! Projektia viivästytti postitusongelmat siellä mistä värit tilasin ja nyt perjantaina vihdoin sain puuttuvan purkin. Jo oli aikakin kun alkoi jo olo latistua lähes kuukauden verran vallinneen blondin värin takia, mie kun olin vuosia räikeähkö punapää. Eilen sitten vihdoin oli tovin verran aikaa ja sekoittelin kolmesta eri shokkiväristä sörsselin, jonka sitten länttäsin vaaleaan kuontalooni ja tosi kiva omasta mielestäni tuli tuloksesta. Kuva hiukan vaalentaa sävyä, se on luonnossa aavístuksen tummempi.


Olen aika varma, että metrossa tänään kulkiessani sain enemmän tuijotuksia osakseni kuin yleensä, vihreä ei vissiin ole siitä normaaleimmasta päästä hiustenväreissä.. :D Täytyy varoa, ettei Metsuri vaikkapa luule miua havupuuksi ja unenpöpperössä ryhdy raivaussahan kanssa hommiin! xD

-M

P.S Tuohon työkuvioon vielä lisätäkseni: on muuten ihanaa, että erittäin mieluisan työn lisäksi tekee sitä sydämellisten, ihanien ihmisten kanssa. Kyllä tässä ihan kuittaantuu kaikki viimevuoden "mangustinsonta-asiat" pois kun on näin ihana tilanne! :)

tiistai 20. tammikuuta 2015

Kuvia poikasista!

Moip,
tässä sylillinen kuvia, joita äsken nappasin poikasia punnitessani. Kaikki ovat kasvaneet kauheaa vauhtia ja ovat miusta hiukan rohkeamman oloisia kuin edelliset poikaset. Ihania töpselineniä oli vastassa jos kameran kanssa meni sohimaan lähelle! *sydän*


Miua ärsyttää kovin, kun blogger halusi jostain syystä seuraavat kuvat kääntää kyljelleen... Ehkä kestämme!



 Siis mikä ilme! *sydän*



"Pidä vaikka kaikki!" sanoi Gaia, joka otti ilon irti hetken rauhasta. :D


Lieneekö sama nenä heilumassa tässä kuin aiemmin.. :D

 Voi Gaiaa, aina kasan alimmaisena.. x)

 "Uähh, miksi minulla on näin paljon muksuja??"

 "Mamma miten sua käytetään? Maitobaari? Onko se siun selässä?"

Tosi hellyyttäviä tyyppejä! Kyllä kaikki varmaankin sitten luovutusikäisinä matkaavat uusiin, hyviin loppuelämän koteihin. Ei ole vielä varmistunut tulevat kodit, mutta alustavia ajatuksia aiheen tiimoilta aivoni viljelevät.. :)

-M

Iri kävi moikkaamassa kavereita. :)

Heips, 

Useahkon kerran viikossa päästä Irin tyttöjen aitaukseen ihmettelemään. Lähinnä silloin, kun hän vaikuttaa siltä, että menojalka vipattaa, muuten viihtyy itsekseen ihan hyvin. Tässä kuvasatoa yhdeltä kerralta, noin viikko sitten. :)

 Nefillä on kriisi; "OH MI LORD, MIKÄ TUO ON!?"

 Sitten syötiin tähän kriisitilanteeseen, tyypillisiä "naishenkilöitä" kun turvautuvat ruoan tuomaan lohtuun.

 Iri taitaa HIUKAN erottua massasta... :D

 "Mmmmikääää?"
"...??"
"?"

Mystinen asia tuo Iri heille. :D

Ritarilla ja Yamsulla eniten ongelmaa Irin läsnäolosta, Nifra käy Iriä toisinaan hoitamassa nuolemalla korvia ja Rapsu tahtoisi myös kovin hoitaa Iriä, mutta jostain syystä Iri pelkää häntä kovasti. :D Nefi on aika neutraali, puolustaa mökkiään jos Iri sinne meinaa ängetä erehdyksessä samaan aikaan.

-M

lauantai 17. tammikuuta 2015

Lauantai-illan huumaa!

Heips!

Mitä ihmiset yleensä tekee lauantai-iltaisin? Mie tuossa oikein urakalla putsailin urosten kakkakanjoneita tunnin-pari. Olo on kuin maratonin juosseella! xD Vaikka marsut sen varmasti kokivat epämiellyttävämpänä. Mutta kyllä tuli taas hyvä mieli kun sai kaikki kuikkumonsterit huollettua! :)

Painolistausta pitkästä aikaa:

Dodi 1116g
Melchior 1020g
Kauhis 1022g
Efeldon 1150g
Katkis 773g

 Vähän piti kyniä otsatukkaa kun herra ei enää meinannut alta mitään nähdä

 "Tukka hyvin, kaikki hyvin!" Dodi yllättäen piti sylissäolosta tällä kertaa, jutteli menemään ja lötkötteli kun rapsuttelin häntä operoinnin jälkeen.

 Melchiorkaan ei tällä kertaa esim. hypännyt roskikseen dyykkailemaan, niinkuin kerran sattui. Eli siis hyvin meni. :D

 Excuse nuo pari purua..

 Naaras

 Naaras

Gaia 1017g
Cream typy 1 92g
Cream typy 2 98g
Cream poju 1 93g
Cream poju 2 99g

 Uros

 Uros

Yamsu 978g
Rapsu 1033g
Ritari 1159g
Nefi 987g
Nifra 982g
Iri 564g

Eli miulla on yhteensä marsua täällä 12 237g, eli 12,24kg. Ei mikään ihme, että tuntuu hupenevan heinät ja vihannekset jatkuvasti, kun on aika monta kiloa kuikkua täällä mutustelemassakin!

"Rapsutusta, kiitos!" T. Nefi, the sylihirmu pötkylä *sydän*

Tuossa yksi ilta katsoimme Metsurin kanssa pömpeliä, jota televisioksi väitetään ja päätin hänelle antaa Nefin syliin. Kävin marsun noukkimassa aitauksesta, tyrkkäsin Metsurin syliin ja Nefi meni lötköpötköksi välittömästi ja alkoi jutella kovasti, mitä aina tekee kun on kovin mielissään. Metsuri on siis hyväksytty! ;)

-M

perjantai 16. tammikuuta 2015

TÄNÄÄN SYNTYNEET GAIAN POIKASET! *sydän*

 Iik hei!

Miulla oli eilisestä lähtien sellainen jännä fiilis. Eilen ensin hukkasin 10e setelin (en koskaan ole hukannut rahaa, tämä oli todella outoa) kauppareissulla ja sitten vielä kotimatkalla nyrjäytin/venäytin nilkkani liukkaalla jäisellä kävelytiellä. Mutta näistä huolimatta TIESIN, että jotain IHANAA on varmasti tulossa kun tuollaisia takaiskuja tapahtui.

Podin tänään aivan pakottavaa tarvetta herätä 08.00 pyykkäämään (normaalisti olisin herännyt jossain puolenpäivän korvilla) ja ilmankos, koska n. klo 09.00 alkoi tapahtua. Näin aamiaista sohvalla syödessäni kuinka Gaia ensin levottomana kulki pari kierrosta häkissä ja sitten alkoi supistelu. Miulla jäi aamukahvikuppi puoleenväliin matkalla kitaani kohti kun jäin vain tuijottamaan kuinka Gaialla sujuu. Noin 40 minuutissa kaikki oli ohitse! Aivan huikealla jännityksellä katsoin vierestä kun supermamma-Gaia putkautti 4 todella hyvänkokoista cream-muksua maailmaan! Aivan käsittämättömän taianomaista nähdä tälläistä tapahtuvan. *sydän*

"Mitä siinä akka kyyläät?" Tällä poikasella juuri synnyttyä hengitys kuulosti hassulta ja nostin hänet tarkasteluni alle, toiseen sieraimeen oli vain mennyt joku pieni kalvonpalanen tai muu ja aivastuksella selvittiin. Sen jälkeen hengitys kuulosti normaalilta ja päästin hänet takaisin Gaian huomaan.

Sitten parin tunnin kuluttua ryhdyin punnitushommiin ja tarkastelin sukupuolia.





 Laitoin aina tarkastelun jälkeen muksut tuonne vatiin, olivat siellä ehkä yhteensä pari min, ei siis mikään sen dramaattisempi operaatio! :D


Vadillinen pikkumarsuja, ikä 2h! *sydän*


Tällä hetkellä näyttää, että poikueessa on 2 naarasta ja 2 urosta, nämä tosin vielä tarkistan parin päivän päästä. Painot meni seuraavanlaisesti:
Cream 1 naaras 96g
Cream 2 naaras 99g
Cream 3 uros 103g
Cream 4 uros 101g

Tosi huikeaa, että poikaset ovat noin upeissa painoissa, ja myös uskomatonta, että Gaia kantoi mukanaan yli 400g, ehkä jopa 450g ylimääräistä tiineyden loppuvaiheessa, kun ottaa istukatkin mukaan! Gaia ennen tiineyttä painoi "vain" 940g, aivan huikeaa että ~450g kanniskeli mukanaan vielä siihen päälle! o.o

Heti piti tomerasti tarkastaa poikaset kun punnituksen jälkeen laitoin takaisin häkkiin. :D

Hauskaa kuinka veikkaukset menivät aivan mönkään kun itseni mukaanlukien moni oli viiden poikasen kannalla ja valkoisia oli "tilauksessa" kovasti. Mutta hyvät hyssykät kuinka olen onnellinen näihin neljään reippaankokoiseen supermussukkaan! *sydän*

-M

P.S Mitä duunailee poikasten isä Kauhis päivät pitkät?

Huristelee tytöille minkä kerkiää. Nefi: "Täh?" kun toinen funtsailee, että jos lykästäisi. :D

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Gaian mahasta :D

MARSUMAYHEMIN FB-sivulta lainattu:

Huh, taisi käydä vanhanaikaisesti! :D Nääs taisin arvioida astumisajankohdan väärin (viimeksi näin sen ja synnytys oli täsmällisen 10vk päässä) ja nyt tuosta Gaiasta ei osaakkaan enää sanoa milloin olisi laskettu aika, "pahimmassa tapauksessa" astuminen tapahtui vasta seuraavaan kiimaan ja arvioni ja todellisen synnytysajankohdan välillä olisi siis n. 2vk! :D Lantioluut ovat hänellä nyt n. 2cm auki ja vatsa aivan valtava, poikaset potkivat hurjasti! Onneksi mammamarsu on oikein pirteän oloinen, herkkuja kerjätään atleettisesti häkin kaltereita vasten nojaillen ufoalusmaisesta ruumiinrakenteesta huolimatta! Tärkein on Gaian hyvinvointi, sitten vasta oma kärsimättömyyteni sen jälkeen. :D Todellakin jännät housussa saa nyt sitten seurata tilannetta... :DD 


Heips,

siis kuten yllä näemmekin, niin jännät ovat housuissa kun meni viimeinenkin arviointiyritys mönkään. :D Gaia putkauttelee milloin haluaa, mutta olen hänelle kuitenkin koittanut kertoa olevani apuna vielä viikon, sitten alkavat työni ja en niin paljoa ole enää sen jälkeen kotona. Hän tekee niinkuin parhaaksi näkee. Tärkeintä on Gaian ja poikasten hyvinvointi! *sydän*

Hassua on myös kun G saattaa ripeästi askeltaa mahansa kanssa häkin päästä päähän niin juttelee mennessään, ilmeisesti poikasille, että "Pysykääs kaikki kyydissä, mamma vähän spurttaa!" :D

Seuraamme tilannetta..

-M

perjantai 9. tammikuuta 2015

Aitausten kuoseja ja possukuvia! :)

Hai,

tuossa eilen heiluin siivoushommien jälkeen kameran kanssa, seuraavanlaista putkahtaa nyt ilmoille:

 Katkiksen ja Efeldonin aitaus


 "Me ollaan tääl piilossa!"

 Bongaa marsu! :D

 Kauhiksen oma kämppä tyttöjen aitauksen vieressä. Hiukka on tylsä tämä aitaus, pitäisi keksiä jotain kivaa hänelle. Onneksi tytöt tuovat enemmän kuin tarpeeksi virikettä.. :D

"Kuinka suvaitset heilua kameran kanssa TAAS, eukko?"

 Nefin kanssa katottiin telkkaria pari pv sitten.

 Ja taas Nefin karvahousut etualalla. :D

 Vaaniva Rapsu!


 Tuo naama on sellai, että vihanneksia heruu jatkuvalla syötöllä. En kestä kuinka Rapsukin on söötti!


 Aika vihreissä tunnelmissa heilutaan..

 Ritarin karvahousut!

"Kuulimme, että vihannestarjoilu olisi täällä päin?"

 Koitin osoittaa possuille, että yläkerrassa ois vihannespaloja...

...ei oikeen mennyt jakeluun! :D

 Gaian masu eilen. Mahtaa olla jo tukala olo.. Onneksi liikkuu kuitenkin vielä ja mussuttelee milloin mitäkin menemään niin ei vaan kyhjötä paikallaan. :)

 "Mä tääl chillailen..."

 Olohuoneen marsupuoliskosta pari kuvaa.. :D No okei, on tuossa pari hamsuakin. Niin ja Katkis ja Efeldonhan normisti asuvat tuolla kerroshäkin yläkerrassa, joka nyt on tyhjä. Tuo niiden aitaus siis on vaan väliaikainen. :)

Nuo Hesburgerin alennuskupongit ei muuten ole Kauhista varten, unohdin ne tuohon ja nyt ovat jo laukussani. :D

Tälläinen kuvapläjäys nyt. Hiukka jännitti sekin kun seinänaapurissani rempataan, että meinaavatko jotain kauhean äänekästä vielä duunailla, mutta onneksi ääni ei ole enää mitenkään kauhean häiritsevä. :)

Eilen oli astetta villimpi hiuspäivä ja osa huulipunistakin oli jäänyt johonkin matkan varrelle. :D Kattoo jos saisi tänään vielä vaalennettua tuon sinnikkään punaisuuden pois ja postissa tulee vielä tarvitsemani vihreä väripurkki noin viikon sisään, toimituksessa on ollut hiukka häikkää.

-M