lauantai 16. marraskuuta 2013

Keitä me olemme?

Heippa!

Perustin marsuaiheisen blogin, koska tykkään itse lukea muiden marsuaiheisia blogeja ja meille tuli ensimmäiset marsumme puolitoista viikkoa sitten, mikä ihana tekosyy! :)

Tässä esittelyntapaista:

Minä ja poikaystäväni (kummatkin vuosimallia -90) asumme reiluhkonkokoisessa kaksiossa Uudellamaalla, aika lähellä Helsinkiä. Olemme päivätöissä käyviä ihmisiä ja kovin eläinrakkaita. Seuraavaksi päätähtiin: Tässä ylläolevassa kuvassa kuikuilee vasemmalla Nifra ja oikealla Nefi.


Nefi


Nifra. Nämä ylemmät kolme kuvaa on otettu 7.11, olivat toista päivää meillä.

Tytöt asuvat meillä kolmikerroksisen häkin (120cm x 57?cm, kokonaiskorkeus n.150cm) keskimmäisessä loosissa. Aluksi asuivat ihan alimmassa ja rampit muihin kerroksiin oli käytössä, mutta tuntuu käytännöllisemmältä, että rampit otti pois ja tukki reiät 2 & 3 kerroksissa saaden täten käyttöön kolme erillistä häkkiä. Joista kaksi on nyt vapaina toistaiseksi... Keskimmäisessä kerroksessa on se juju, että pienet tottuvat meihin kivuttomammin kun emme näytä valtavilta, ja ylimmästä kerroksesta kun meitä ei edes näe (kun olemme muualla kuin aivan häkin vieressä) niin se ei olisi hyväksi kesyyntymisen kannalta.


Mitä tapahtuu kun marsut laittaa juuri siivottuun häkkiin takaisin:


:D

Joka päivä ollaan tyttöjä sylitelty ja vähintään jokatoinen päivä ovat päässeet lattialle aidatusti juoksemaan. Tilaa juoksennella  ja popcornailla on yhden pussilakanan kokoinen alue. Mikä varmasti pikkupikkumarsuille on ihan hyvä. Seuraavana muutama esimerkkikuva aitauksista, mitä olen heille kyhäillyt:

Oli huisin jännää päästä ensimmäistä kertaa 7.11 aitaukseen hihhuloimaan, bongaa jännittynyt marsupylly! :D
Bongaa marsunaama. :D Tuossa pahvilaatikossa on muuten leikattu suuaukko, se ei vaan näy kuvassa. Tämä kuva on tältä päivältä.

Hyvin ollaankin tässä edistytty jo marsujen meihin totuttamisessa, tykkäävät olla sylissä rapsutettavana ja eivät aina juokse enää piiloon kun kävelemme häkin ohi (joka muuten siis on olkkarissamme). Kiinniottokin/syliin nosto sujuu paremmin kuin aluksi, rauhottuvat nopeammin nykyisin. Antavat myös hyvin operoida kynsiä, hiukan kun pitkähköjä teräviä takatassujen kynsiä olemme jo leikanneet. Kertaakaan eivät ole meitä napsineet. Ja olemme aivan myytyjä näihin karvapalleroihin. <3

Tässä nyt oli alkupalaesittely, pintaraapaisua sieltä täältä. Jatkossa syvennytään aihekohtaisesti enemmän..

Ja jos joku mietti, niin suurin osa (ehkä 80% kaikista marsuromppeistamme häkki mukaanlukien) on tilattu zooplussalta. Ja tässä odottelen kuin kuuta nousevaa palkkapäivääni, joka on vajaan 2vk päässä, aion tilata taas kaikkea jännää sieltä..

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M