lauantai 23. marraskuuta 2013

Reklamaatioita, kuvatuksia, löpinää lisämarsuista ja mm. punnitsemistulokset.


Heips!


Eilen taasen punnittiin tytöt ja muutosta viikon takaiseen sessioon oli seuraavanlaisesti:

                 Pe 15.11                   Pe 22.11                   Eli tullut lisää:
Nifra         321g                         362g                          +41g
Nefi          350g                         381g                          +31g
(Nefin kohdalla sikälimikäli vaaka ei valehdellut, oli hiukan tässä lukeman saamisessa tekemistä..)

Aika tasaista tahtia näyttävät kasvavan nuo meidän karvapallerot, pieniä olivatkin kun meille tulivat.

Sitten toisiin aiheisiin.. Kävimme Spartalaiseni kanssa keskiviikkona ensimmäistä kertaa asioimassa Koivukylän (Vantaan) Faunattaressa, Oxbown marsunapetta kun ei Keravalla taideta missään myydä ja olin päättänyt, että sitä tarvitsee nyt saada. Noh, tiivitettynä tokaisen, että saimme erittäin huonoa palvelua ja pahoitimme mielemme siitä, erityisesti minä kun olen asiakaspalvelutyössä jossa en voisi kuvitellakkaan käyttäytyväni noin välinpitämättömästi. Harmistuin siinä määrin, että pistin asiallisen ja perusteellisen (kuitenkin totuudenmukaisen, en esim. liiotellut mitn) reklamaation Faunattaren TJ:lle ja kenttäpäällikölle, josta sähköpostiviestini oltiin välitetty Koivukylän liikkeen omistajalle torstai aamuna ja hän sitten minulle vastasikin. Edellisenä päivänä oli ollut kyseessä inhimillisistä syistä huono ja stressaava päivä hänelle ja hän pahoitteli monta kertaa pitkän viestin aikana saamaamme kohtelua. Mielipahani katosi taivaan tuuliin hänen viestinsä tuotoksena, sen oli kirjoittanut todellinen asiakaspalvelija, jolla tosiaan vain edellisenä päivänä yksityiskohtiin menemättä oli ollut huono päivä. Tuli sellai olo että halusin kyseistä naishenkilöä halata! :D Hän vielä toivoi kovasti meidän tulevan jatkossakin hänen liikkeeseensä asioimaan ja hyvän tahdon eleenä tarjosi minulle tuotepaketin, osoitettuna marsuillemme. Ja tämä nyt viimeistään rauhoitti mieleni. :) Kävimme eilen perjantaina sitten noutamassa kotimatkalla kyseisen tuotepaketin ja sain sen ojennettuna vielä suurten pahoittelujen kera. Kyllä uskon, että saatan jatkossa nyt kuitenkin asioida siellä tarvittaessa, pahoittelut heidän keskiviikkoisesta käytöksestään olivat kuitenkin niin tehokkaat. Tuotepaketista löytyi seuraavaa:


 


Aika naturellia tavaraa, sanoisin. Marsuille tuntuu maistuvan nuo herkkutikut (jotka ei ole mitään överisokerisia hunajamössöhommia, eivätkä sisällä mitn outouksia, mistä olen iloinen), Timothy Treatsit ja tuo Super Petin "herkku"purulelukin tekee kauppansa. Banaanilastut eivät niin ole meidän diivoihin tehneet vaikutusta, mutta itse niitä maistettuani totesin ne makoisiksi, taidan itse syödä kaikki! :D

Oxbown Young-versiota ("Young ja "Adult" olivat tarralapun mukaan ne mitä irtohyllyssä oli, en oikein näistä tiedä, että onkohan kyseessä kuitenkin "Performance" ja "Cuisine" joista oltaisiin tehty nopeammin ymmärrettävät nimilaput?) pellettejä menin sinne alunperin irtona ostamaan, Oxbowsta kun olen aika paljon hyvää kuullut. Ainoa vaan, ettei nuo meidän diivat taida siitä kauheasti välittää, syövät vain absoluuttisimpaan ja akuuteinpaan nälkäänsä ja muuten mussuttavat ostamaamme mielestäni hyvälaatuista heinää ja tuoreita (päivittäin).


 


 Saa nähdä oppivatko noita pellettejä syömään totuttelemalla, kun ei muunlaisia vaan anna, vai mitähän tapahtuu.. Tarkoitus on tilata Zooplussasta ensi perjantaina (palkkapäivänä krhm) mm. paria sorttia pellettiä, mitkä uskon (vertailtuani monia) buenoiksi, irtona ostamani Oxbown pitäisikin riittää vain siihen asti kun tilaukseni saapuu innokkaisiin hyppysiini. Ja no worries, kyllä mie ne sitten totutan uusiin ruokiin pienillä määrillä kerrallaan, en kuitenkaan toivo minkäänsorttisia vatsavaivoja noille meidän karvalapsillemme.

Ja Zooplussasta tulikin mieleeni, että meidän kolmikerroksisesta, kyseiseltä nettisaitilta tilatusta häkistä hajosi kaksi pyörää viimeviikolla kun imuroin. Noh, reklamoin sitten niistä Zooplussalle ja sain sieltä tiedon, että parisen viikkoa menee, että uudet pyörät saapuvat meille. Täytyy kyllä (nyt kun asiakaspalvelu on ollut tapetilla tällä viikolla) mainita, että Zooplussalla on ripeä ja ystävällinen asiakaspalvelu! Onneksi ei tarvitse ryhtyä tilaamaan kamojaan mielenosoituksellisesti muualta, on siellä kertakaikkiaan vaan aika näppärät valikoimat ja hinnat. Seminopea toimituskin vielä kaiken lisäksi, nam!
Nyt olenkin toivottavasti reklamoinut ihan tarpeeksi koko vuoden osalta, toivottavasti ei tarvitse moista tehdä ihan lähiaikoina kolmatta kertaa.. :)

Kirjallisuus konkreettisiin toimenpiteisiin!
En kyllä millään malttaisi odottaa, että saamme tammikuussa (niinkuin jo aiemmin mainitsinkin) marsulauman vahvistusta ainakin yhden abytytön ( *sydän*) voimin, toivottavasti kahden, riippuen siitä, millaisia poikueita tälle erittäin muikulalta ihmiseltä vaikuttavalle (tämä on siis kehuksi tulkittava ilmaus, olen toisinaan hieman omituinen termistöni kanssa.. :D ) kasvattajalle sattuu tupsahtamaan nyt joulukuussa jotta se marsulauman vahvistuksemme olisi luovutusikäinen sitten tammikuussa. Tuntuu niin kovin tyhjältä nimittäin tuo meidän kolmikerroksinen häkkimme, kun vain yksi kerros on käytössä.

 


Mie olen sellai, että jos joku asia tuntuu hyvältä, niin sen sitten toteutankin epäilemättä sen enempää (kuitenkin suunnittelemalla asian hyvin, varsinkin lemmikkieläinten tapauksessa) ja koskaan en ole joutunut tämän takia katumaan tekemiäni asioita. Minulla on sellainen olo "takaraivossa", että ensinnäkin marsulaumaamme tulee tammikuussa nämä ihanat abytyttövahvistukset ja on hyvin mahdollista, että saman vuoden aikana tulisi vielä kolmanteenkin kerrokseen asumaan kaksi marsua. Ja kyllä, joku voi ajatella, että "Voi hitto, se akka on menettänyt viimeisetkin järjenhivenensä, haluaako se asua marsufarmilla?" tai "Se on joku eläinhamstraaja! *tekee sormilla ristinmerkin ja heittelee valkosipulia kohti*" Ja uskokaa pois, on tässä vakuuttelu-urakka miehellekkin selitettävänä, hänen mielestään kun raja kulkee neljässä marsussa. Toki hyvä että joku "järjen ääni" tästä residenssistä löytyy, mutta kyllä minä pidän pääni jos minusta tuntuu asian olevan oikea toteutuvaksi. Täytyy vain järkevästi hänelle selittää kuinka olen varautunut käytännön asioihin ja kerrytän säästötilikassaakin, jotta on sitten tarvittaessa eläinlääkärikäyntiin rahat olemassa. Koska ei nyt sinänsä ole kuitenkaan mitkään hirvittävät ruokakustannuksetkaan noilla karvapalleroilla jos pääluku pyörii 2-6:ssa, toki kuivikkeita ja heinääkin menisi nykyinen määrä x 3 mutta en näe siinäkään kyllä mitään ongelmaa, kattelee vaan mistä saa parhaimmilla diileillä tarpeellisuudet. Juoksenteluaitaukseen vaan saatan tarvita jykevämmät ja pidemmät seinät, elätelläänkin toivetta, että Keravan Honkkarista taikakuutioita löytyisi.. Toki se on huomioitava, että kun eläimiä on enemmän, niin on todennäköisempää joutua useammin eläinlääkärin pakeille, mutta sellaista se on. Pitää vaan jemmassa rahaa tälläisiä yllättäviä ell-visiteerauksia varten.


Tältä lattia-aitaus näytti tänään, karvapallerot olivat aivan filiksissä tuosta valkoisesta kenkälaatikosta, johon leikkasin kulkureiät lyhyisiin sivuihin ja lätkäisin aitaukseen.

Olen kuitenkin aika lailla "kaikki tai ei mitään"-ihminen ja olen onnellisimmillani kun puuhaa, vipinää ja vilskettä riittää sopivasti eläinten parissa, kaksi marsua tuntuu siis kovin pieneltä lukemalta.. Toki tästä on hyvä aloittaa, tietenkään ihan ensimmäiseksi ei ehkä kannata sitä kuutta ottaa, "pehmeä laskeutuminen" on lemmikkieläinten tapauksessa kuitenkin ihan aiheellinen valinta. "Maltti" ei vaan ole aina kuulunut sanavarastooni, enkä ole ihan varma kuuluuko se vieläkään siihen.. *viheltelee viattomasti* :DHiukan olen leikitellyt ajatuksella, että sitten "hamassa tulevaisuudessa" (leikitään ettei Spartalainen huomaa noita lainausmerkkejä...)  marsut nro 5 & 6 olisivat ehkä poikia tai sitten vaaaaleita tyttöjä. Miulle on tullut joku (ainoastaan, jos pinnallisista asioista puhutaan) hinku saada joskus vielä elämässäni täysin valkoinen tai valko/hyvin vaalea ruskea-kirjava marsu. Sileäkarvaisena tai ruseteilla. Estetiikkaan huomioni kiinnittävä ihminen kun olen. Toki meidän nykyiset ja tiedossa olevat tulevat marsumme ovat ihaninpia ikinä, don't get me wrong! n.n Olen myös seuraillut aktiivisenlaisesti myynti-ilmoituksia netistä, niitä jossa porukka olisi rakkaista karvalapsistaan syystä tai toisesta luopumassa. Ei ole vielä osunut kohdalle "must have" olotilaa, joten ihan vaan katseluntasolle on jäänyt kaikki ne tsiljoonat netti-ilmoitukset. Ja ehkä toistaiseksi ihan hyvä niin. :)

Näihin kilometripuheisiin tällä kertaa tyytyen,

-M

P.S Kaikki kuvat ovat  tältä päivältä.


8 kommenttia:

 1. Niin se meidänkin talouden "järjen ääni" päätti jossain 40 marsun kohdilla vaieta... Enkä mä tainut enää 30 jälkeen edes kysyä lupaa uuteen marsuun. :D

  VastaaPoista
 2. Hahah voi että! :D Miulla on vaan kertakaikkiaan niiiiin vahva olo, että miullakin tulee se lukema huitelemaan yli viidessä marsussa aika lailla pysyvästi kun siihen asti pääsen.. :D Mutta hei, tuo meidän toinen marsu, Nefi, on Spartalaisen, joten käytännössä miulla on vasta yksi marsu.. *viheltelee* :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Meilläkin oli aluksi miehen marsu ja mun marsu. Sitten mulle tuli toinen. Ja sit miehen marsulle uros lainaksi. No se ei ollutkaan laina ja poikuekin oli sen, joten pitkän aikaa oli niin, että sillä oli enemmän marsuja kun mulla. :D Nyt sillä on oikeestaan enää kaks nimikkoa. Ne ekapoikueesta kotiin jätetyt lemmikkimussukat. :D

   Poista
  2. Ai vitsiläinen, tuo kuulostaa ihan mahdolliselta! :D Oikeastaan kävi eilen pitkällisen jutustelun (a.k.a piinallisen keskustelun marsujen määrästä) jälkeen niin, että sain luvan marsuihin nro 5 & 6, tiedänkin jo mitä haluan ja kasvattajalta on nyt kyselty ja varattu helmi-maaliskuulle kaksi ensi vuoden puolella syntyvää self PEW tai DEW typykkää! <3 Siitä tuleekin astetta jännempää kun mies lähtee miulle kuskiksi tuolle marsunhakureissulle, Keravalta Ouluun kun on n. 8h autolla suuntaan ja yhden päivän aikana tehdään tuo reissu! :D Mutta niiden kahden karvaisen tytön jälkeen meidän kolmikerroksinen häkki on sopivasti asutettu ja lauman pitäisi olla täydellinen.. ;)

   Poista
 3. Miulla on kokoajan takaraivossa tunne, että tänne tarvittais pari marsua myös lisää. Harmi vaan, että meillä ei tosiaan tilat tällä hetkellä riitä, mutta ehkä tulevaisuudessa, jos se isompi asunto saataisiin, olisi mahdollista pari abya tännekin saada ♥ Sukupuoli saattais kyllä vaihtua sit, jotenkin tytöt sopii tänne paremmin :D Nefi ja Nifra on kyllä niin söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän siulle peukkuja jotta saatte unelmien abytytöt sinnekkin eloanne ilostuttamaan ASAP! :) Kiitoksia, Nefi ja Nifra kuikutellen kiittävät! n.n <3

   Poista
 4. Aida on kyllä aika muikula. :D

  Täällä sormet ristissä odotellaan saffron/buff/cream lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muikulan käsityksen olenkin hänestä saanut! :D Aijaijaijai creameja... Aijaijai... Pidän sormet ristissä että siullakin Pauliina kaikki menee hyvin ja saat maailmanvalloittajia marsulapsien muodossa! n.n

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M