keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Aurinkoisen päivän kuulumisia!

 Heips!

Tänään oli töissä lyhyt päivä ja aurinko paistoi ihan hurjana kun pääsin päivällä kotia kohti lähtemään! Aivan huisin voimaannuttavaa. Lisäksi mikä ilostuttaa kovin on, että Se Hullu Karavaanipyöräilijäeukko on taas vauhdissa! Eli sain eilen IHAN ITSE polkupyöräni renkaisiin ilmaa ja jösses kuinka ihana oli viilettää työmatkoja auringonpaisteessa tänään! Tuo lisänimike tälle fillaroivalle vihreäpäälle on tainnut tulla kun eläinkaupan kauppias on joskus nauranut itsensä kipeäksi miun viritettyä 2 heinäsäkkiä ja yhden purusäkin fillarini tarakalle poikittain ja kädensijoistakin roikkui pari kassia, muistaakseni Oxbowta marsuille ja toisessa käsilaukkuni.. :D

 "En nyt oikein tiedä suvaitsenko tulla luoksesi.."

 "..mutta toisaalta jos tuot herkkuja tullessasi.."

 "Pyh, ei olisi pitänyt vaivautua!"

 "No jos nyt kuitenkin nämä parsakaalin murusetkin napostelen, tänne asti kun vaivauduin tuosta metrin päästä.."
Ei muuten ollut hassumpaa kun miulla oli kädessäni mäkkärin tuollai frappeshässäkkä (vaimikäsekylmäkahvijuomaolikaan) ja auringossa hengailtiin pupun kanssa. :)

 "Oletko varma ettet tuonut enempää herkkuja minulle?"

 "Hmm, ei täällä ainakaan näy.."

 "Lakkaa nyt jo kuvaamasta, TEET SITÄ AINA! *koittaa piiloutua*"

 "Noh, paremman muutteessa mutustan vetoketjuasi sitten. Mielenosoituksellisesti."

 Tuossa eilen värkkäilin pari uutta lelua neidille. Nuo putket ovat jämäkämpää pahvia kuin normit wc-hylsyt, nuo ovat pätkiä kangasrullan pahvirakennepötkylästä. :D

 No en miekään tietäisi miten päin olisin jos tälläi vihreähiuksinen eukko tulisi tuijottamaan. :D

 "Kuulinko sanan herkku?"

"Eeei, se oli vaan ohiajava auto. *pettynyt*"

On tää ahterista kun viettää aikaa eläinkaupalla enempikin ja mukaan tarrautuu kaikenlaista. :D Tosin hyödykkeitä ennemmin kuin turhakkeita tällä kertaa..


(Ignoratkaa sotku taustalla, tytöt ovat rallittaneet papanoita lattialle :D ) Olenkohan jotenkin hidas kun en ole vielä koskaan ollut tekemisissä Toa Lätt -kuivikkeen kanssa?  Minulla on nimittäin ongelma, johon toivon mukaan tämä paperipohjainen pellettimäinen kuivike on omiaan. Minulla on juopottelevia marsuja. Siis tuo tyttöjen kuusikko, joka juopottelee aika runsaasti ja usein joku on vesipulloa mukiloimassa. Pullot sinänsä eivät vuoda itsekseen, mutta marsut juovan niin rivakkaan, että puolet menee ohi suun ja valuu pullojen alle. Olen siinä pullojen alla käyttänyt jo aikamoisen tovin sellaista kulmavessaa, mutta se kuivikevaihtoehto onkin ollut se ongelma. Purua käyttäessäni se leviää alta aikayksikön marsujen tassuissa pitkin aitauksen kankaita ja on pain in the butt siivota. Sama hamppukuivikkeen kanssa, kuin myös niin hamppu- kuin puupelletinkin. Pelletit kastuessaan muuttuvat jauhoksi ja se sitten taas leviää tassujen mukana ympäriinsä. Jos käytän pientä pyyhettä siinä vessalaatikossa on se jo puolessavälissä päivää läpimärkä ja parhaassa tapauksessa saanut osakseen papanoita ja kaikkihan nyt tietää mitä tapahtuu jos märkyys ja papanat yhdistyvät. Iyh, ei ole possuillekkaan mukavaa. Tänään tovin töissä sitten mietin tätä ja miulle suositeltiin Toa Lättiä, tämä voisi toimiakkin! Pistin juuri testaukseen ja mielenkiinnolla odotan tuloksia. :) Tuo kana-banaaniherkkupussi on hamsuille ja gerbuille.

 No uups! Tuohon puumöhköön näittekin miun tunkeneen heinää sisään. Kaikki kania varten. Joku kirkuva pinkki -kausi miulla nyt on menossa, tuo kissanhiekkalapio huusi miua luokseen ja keksin miljoona sen ostoon oikeuttavaa syytä.. :D Tuo karsta ei ole sellai raapiva, vaan kuulemma käytössä tosi hyvä niin koirilla, kuin kaneillakin. Kynsisakset nyt ovat aika perus, en tuota mallia omista kuin yhdet niin hyvä olla toiset olemassa ja muutenkin sopii kanintarvikkeiden värimaailmaan (kun ottaa hänen ruokakuppinsakin värin huomioon :D ).

Tähän sellai tarina mukaan, että tuon ostamani lapion lisäksi vähän tuossa mielessäni himostelin tätä väriä, ja sattumalta tuli töihin tänään eräs asiakas huhuilemaan FUKSIAN värisiä koirankakkapusseja, joita kuulemma 3v sitten oli ollut valikoimassa. :D Seuraava asiakas taasen omasi juuri tämänväriset pitkät kynnet ja ystäväni oli juuri laittanut miulle viestiä, jossa kysyi kynsilakkatoivettani, hän kun oli löytänyt huikean pigmenttipitoisen lakan ja tahtoi miulle sellaisen hommata. :D Esitin toiveeni "KIRKUVA PINKKI" ja kotiinpäästyäni ei mennyt kauaa kun ovelleni koputettiin ja sain tämän superherkun lakan hyppysiini! :D Onpas sangen kirkuvan värikäs päivä..

Nifra pääsi tänään valokeilaan, harmi että kamerani alkaa vedellä vissiin viimeisiään (krhm ei varmaan tekemistä sillä, että on ikää ja iän myötä pari kertaa tehnyt vahingossa ilmalennonkin) ja ei kyennyt tarkentamaan kunnolla. Toisaalta Nifra kyllä veti salaattia kuin ei olisi ruokaa koskaan nähnyt = vaikea tarkentaa salaattia vimmattuna jauhavaan marsuun. :D

 Tältä taitaa näyttää silmiään pyörittelevä marsu. Tai taivasteleva, miten sen nyt ilmaisisi. "Hmmph" :D



"Takaisin, kiitos!" :D Seura kelpaa juuri sen verran kun on ruokaa tarjota tai joskus jopa vain rapsutuskin on ok, mutta kyl maar marsu on onnellisimmillaan laumassa lajitovereiden kanssa. :)

-M

6 kommenttia:

  1. Onpa kauniin värinen pupu! Ihana! Onneksi olkoon perheenlisäyksestä :)! Ihailtavaa kompostikehikon ja taikakuution käyttöä, vain jyrsijäihmiset ymmärtää näiden hyödykkeiden päälle.

    Se on muuten se kevät kun pistää himoamaan värikkäitä asioita, ihanaa kun aurinko paistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovin, välitän neidille terveiset! <3 Ja kiitos, kyllä tosiaan taisi lähemmäs 10 työtuntia mennä tuon aitauksen rakenteluun ja suunnitteluun. Suunnitteluun vielä ehkä muutama tunti lisää. :D

      On niin mahtavaa kun aurinko mollottaa taivaalla! <3

      Poista
  2. Voi Fresi♡ tajusko se pahvirullalelun päälle? :D ja jestas mikä kakkalapio♡ Kaikkea sie keksitkin 8)
    Onnistuisko marsuille laittaa pullon alle joku tyhjä kippo, mihin vesi vois valua ja sen vois kippailla aina sillontällön pois sieltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kyllä neiti F sitä ihmetteli tovin, mutta täytyy varmaankin laskea sitä himpun alemmas ja täyttää just jollain herkkuheinällä niin alkais kiinnostaa. :D Hyvä idis, mutta koitan välttää marsujen tassujen kastumista ja sitten jos siinä alla on jokin kippo niin kuikkumonsterit juovat hassussa kulmassa kurkotellen = voi kertyä ilmaa elimistöön. :) Toistaiseksi tuo Toa Lätt on vaikuttanut ihan hyvältä, vaikka kerran päivässä saakin tyhjentää sen astian. Parasta on, ettei se kuivike leviä ympäri aitausta sieltä kulmavessasta!

      Poista
    2. Voih, mikä kanipupunen! Onnea uudesta perheenjäsenestä! :) kanikuumehan se iskee tällaisista kuvista. Mulla joskus vuosia sitten oli kaksi pupusta, niiden tilan- ja liikunnantarve vaan oli niin valtava että tuntui järkevämmältä ottaa seuraavaksi marsuja. Mutta parvekekani oiskin kyllä ihana <3 Hieno on koti hänellä! nimim. vielä joku päivä otan pari luppaa ;)

      Poista
    3. Kiitos :) Juu luppa taitaa miullekkin olla tulossa vielä jonain päivänä. Sitten kun SE OIKEA osuu kohdalle (aika tarkka visio madagaskar-viittakuvioisesta, nuoresta naaraslupasta), katsotaan. :) Miua kovin harmittaa kun kani on tuolla partsilla itsekseen, ikkunasta kyllä tänne näkee sisään ja aika paljon varmasti kuuleekin, mutta pelkään hänen alkavan ressata jatkuvaa vireystilaa, kun ei ole lajitoveria ottamassa vahtivuoroa välillä.. Kyllä se kanikaveri sieltä vielä jostain putkahtaa hänelle. :)

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M