keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Kuivikekokeilua ja gerbiilien onnea

Heipsis hei!

Tällä kertaa testailuun pääsi minulle uudenlainen paperipuristekuivike, Back-2-nature!  Meillä oli Toa Lätt loppunut samoin kuin paikallisesta lempieläinkaupastanikin, joten myyjän suosituksesta päädyin kokeilemaan marsujen aitauksen juomapullojen alle astiaan tätä kuvassakin koreilevaa kuiviketta. En ollutkaan kuullut aiemmin tästä muistaakseni mitään ja nyt jo tovin tätä tuolla mainitussa astiassa vuotavien vesipullojen armoilla käyttäneenä voin todeta kyllä olevani tyytyväinen. Ainoa miinus on hinta, joka oli tuolle 10l pussille hieman vajaan 10e. Toa Lättiä kun saa 20l 13e kieppeillä.. Oletin tietenkin, että tyyriimmän tuotteen kuuluisi olla häikäisevän hyvä (ei sen suuremmat odotukset) ja aika lähelle tuota päästiinkin! Plussaa on, että tämä paperipuriste ei tuoksu millekkään, ei edes kastuessaan! Toa Lätt kun päästää aikamoiset ödöörit jos marsu sattuu ruikkaisemaan kuivikkeen suuntaankaan. Myös imukyky taitaa tällä kuvassa olevalla kuivikkeella olla hitusen tehokkaampi kuin Toa Lätillä, ei tarvitse ihan niin usein vaihtaa uusiin ja täten oikeastaan tuo vain 10l pussi kestääkin jonkin aikaa. 

Lisämainintana, että nyt viimeaikoina olen yrittänyt tosiaan aktivoida kömpelöt sometussensorini ja olen pläräillyt ties mitä kuvanmuokkaus- ja vesileimaohjelmia puhelimellani.. Suotakoon minulle kömpelöhkön näköinen harjoittelukausi! Ainakin itse osaan itselleni nauraa.. :D Minullahan saattaisi vieläkin olla vanha kunnon Nokian halkomalli käytössä jos en olisi toissajouluna saanut joululahjaksi ensimmäistä älyluuriani (jonka käyttöönottoa silloinkin taisin vielä pitkittää ainakin kuukauden) ja toisekseen nyt yrittäjänä ehkä viimeistään olisin sen hommannut vuodenvaihteen tienoilla näkyvyyttä ajatellen. Omaan käyttöön en niinkään.

Viimeaikaisia ostoksia, tosiaan tuo kuivikepussi, Rabbit Royalia sekoitettavaksi eläinten pellettien joukkoon ja alarivissä kanin ja hamstereiden Altrominia viehättävissä pusseissa.

Tässä juuri käyttöön putkahtaneena tuo uusi kuivike. Väri on hieman tummempi kuin Toa Lätillä ja henk.koht. omaa silmääni tämä väri viehättää enemmän.

Vesileimat on mitä sattuu kun olen kuvia postaillut vaikka minne. :D

Dodi-mies! Taas on tukka kasvanut heiluvaan mittaan viimeisimmän parturoinnin jäljiltä.

Tein muutoksia täällä pikkumurmeleilla kun syrkkirouva Tosi-Dimangi nukkui hiljattain pois jättäen toisen isoimmista terroistani vapaaksi. Tein siitä kodin gerbiiliveljeksille Ilvekselle ja Leijonalle ja ai että kuinka he nauttivat! Nämä pojat täyttävät elokuussa kolme vuotta ja uskon heidän saavan tämän isomman läänin pitääkkin lopunikänsä.

Ilves on tuo rohkeampi (ja paksumpi) poika ja Leijona normaalikokoisempi ja arempi.

Vielä näyttää ehkä jonkun silmään vähäiseltä kuivikemäärältä, mutta nuokin herrat silppuavat pahvia niin mahdottomasti, että pian kuivikkeen taso jo nouseekin.

Heinäpisteen kuhinaa.

Yritin napsia yhteiskuvia marsujen kanssa ja Rapsu ihmetteli kovasti. :D Viereinen heinäseimi oli täydempi, täällä ei murusilla ruoka lopu kesken. :D

Seuraavalla kerralla voisin laitella fotoa kuinka eläinhuone on järjestykseltään nyt muuttunut, on viimeaikoina ollut sen verran luonnollista poistumaa minimurusilla, että pitää varmaankin viedä verkkokellariin säilöön jo jotain vanhoja terrarioita kun kaapit tavoittivat maksimilimittinsä paljonko tyhjiä asumuksia voivat jemmata.

Tuossa eilen tuumin kuinka on niin hassua, että marsuillakin on omat päivärutiininsa. Aika tarkasti aina 11.30-13.30 tyypit vetelevät päiväunia käyden ehkä välillä vain hieman syömässä heinää tai juomassa. Aamuisin heilläkin aamu alkaa kun meillä soi herätyskello (08-09 aikaan aina) ja ensimmäinen ihminen kolistelee tiensä ulos makuuhuoneesta (yleensä minä) hoipertelemaan marsuille ja kanille tarjoamaan päivän pellettiannoksen. Herkkuja kuikutellaan aktiivisimmin hieman myöhemmin iltapäivästä ja alkuillasta, iltayhdeksän jälkeen on jo hiljaista jos ei kuulu vaikkapa lupaavanoloista minkä tahansa rapinaa. Kanineiti Freijan aktiivisin aika luonnollisesti on ilta-aikaan, erityisesti kun ulkona alkaa hieman hämärtää.

Tulisipa aurinkoiset säät pian takaisin, itseäkin väsyttää aina harmaat kelit. :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M