lauantai 24. helmikuuta 2018

Aina Rakas Fereshteh "Freija" 1.11.2013-17.2.2018

Hei,

meillä on ollut täällä surua jälleen, rakas kanimatamimme Freija nukkui pois 17.2 lauantaina.


 Freija juuri minun luo muutettuaan.

Freija lähti keskuudestamme jonkin hyvin äkillisen suolistoon liittyvän jonkilaisen kohtauksen kautta, ehdimme jättää hänelle hyvästit juuri ennen kuin tuli hänen aikansa lähteä. Mikään ruokavaliossa tai ympäristössä ei ollut muuttunut, pohdimme myös kasvaimen mahdollisuutta tähän kohtaukseen.

Uuteen heinäporkkanaan oli hyvä tehdä tuttavuutta!

Freija oli aina hyvin vahvaluontoinen matami, joka tiesi täsmälleen mitä tahtoi. Useammankin kerran saimme tutustua hänen hampaisiinsa jos olimme leidin reviirille eksyneet ja vieläpä ilman herkkulahjuksia. Freija päivittäin sai meidät naureskelemaan tomeralla pellettien mässytyksellään ja ties millaisilla kaikilla tempauksillaan. Freija oli suuri osa arkeamme ja elämäämme. Luonani tämä murunen ehti olla melkein kolme vuotta, hän muutti aikanaan jo aikuisikäisenä luokseni. Erityisesti vieläkin hymyilyttää kuinka tämä töpöhäntäinen murunen puraisi Herra S:ssää pehvasta hänen kumarruttua muistaakseni kania rapsuttamaan. 

Tämä on huonoin kuva tästä kauniista kanista ehkä koskaan, sain hyvät naurut aikanaan kun kuvasin Freijan banaaninmussutusta.

Olen ymmärtänyt viisaampia konsultoituani, että tällä kyseisellä rodulla eliniän odote olisi juuri 4-5 ikävuoden luokkaa, jossa haarukassa Freijakin oli 4v 3,5kk iässä lähtiessään. Valtavan suuri ja rakastettu persoona on poistunut. Oli hänen aikansa lähteä. 

"Heippa!"

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M