perjantai 27. joulukuuta 2013

Marsumääräkuulumisia!

Hai!

Voihan hitsiläinen kun tilanteet elävät! En oikein tiedä mistä aloittaisin.. :D

Huomenna mennään hakemaan ihanalta abykasvattajalta kaksi varaamaani tytsyä meille! Voi että sentään. Olen lievästi sanottuna innoissani, kun pääsen vielä Marsulassakin käymään! Monen kymmenen marsun kanssa samaan tilaan. Saatan saada niin ultimaalisen "Hiiiiiiiiiiiiii ihanaaaa"-kohtauksen että pökrään siihen paikkaan kun joku moppimarsukin silmäkulmassa vilahtaa. :'D Niistä kahdesta saapuvasta sankarista saatte varmasti kuva"saastetta" eetteriin viim. ensi viikon aikana, kunhan nyt hetken kotiutuvat niin hyökkään sitten niiden kimppuun kameran kanssa. Naamioidun kasaksi porkkanoita. Tai jotain. :D Jännää!Nefi muutama vk sitten.


Noh, toinen marsuistamme, Nefi (eli Spartalaisen marsu) on mitä todennäköisimmin kantavana. Tämä kauhistuttaa minua kovasti, koska Nefi ja Nifra kummatkin vielä painoivat alle 600g/kuikuttaja viime lauantaina ja toinen on vielä 85% todennäköisyydellä kantavana. Olen lueskellut, että suositus tulevan emon alapainorajalle ennen tiineyttä on siinä 700-800g hujakoilla. Ja nuo meidän pikkuiset vielä 3kk 2vk iässä kasvavatkin vielä! Aika karmivaa. :/ Toivotaan että kaikki menee hyvin.. Olen kuitenkin onneksi paljon lukenut erilaisia tiineen ruokintaohjeita ja erilaisista vaaroista synnytykseen liittyen ja meillä ollessaan ovat saaneet vain hyvälaatuista sapuskaa runsain C-vitamiinipitoisuuksin, onneksi. Kävin vielä varmuuden vuoksi ongelmien varalta hommaamassa äidinmaidon korviketta ja erilaisia hedelmäsoseita, jotta on sitten edes hieman buustia antaa tarvittaessa.

Tuo erittäin todennäköinen tiinehtyminen on tapahtunut, kun marsut olivat vielä kasvattajallaan, ennen eläinkauppaan siirtymistä. Selvittelin tässä nyt sitten asiaa (Nefin runsaan yht'äkkisen viikkotasoisen painonnousun ja muiden tiineyteen viittaavien asioiden huomaamisen jälkeen) eläinkaupan kanssa, he kysyivät sitten siltä kasvattajalta, että kuinka tämä on mahdollista. Hänen mukaansa ainoa mahdollisuus on, että ollessaan mammalaumassa (2-3mammaa noin samanikäisine lapsineen) on siellä myös ollut joku erittäin varhaiskypsä urospoikanen. Onneksi Nefin maha on aika pieni, eikä marsu esim. muistuta valtamerilaivaa, niin amatööriarvioni mukaan poikasia olisi tulissa todennäköisesti 1, mutta maksimissaan 2. 25.10 oli viimeinen päivä kun marsumme olivat kasvattajallaan, ja jos oletamme, että tiinehtyminen on tapahtunut kyseisenä päivänä, niin 10vk tulee täyteen ensi perjantaina, 3.1. Mutta koska tiinehtymisajankohta voi olla aiempikin, niin laskettu aika voi olla vaikka nyt. Noh, eipä tuolle mitään enää mahda, ei oltaisi kuitenkaan ihan näin jännää häppeninkiä tarvittu. :D


Nefi putkessa, Nifra seikkailee. :)


Noh, minulla siis oli vielä selkeä visio, että häkin kolmanteen kerrokseen tahtoisin laumaamme ja perhettämme täydentämään DEW tai PEW self tytön (tai tyttöjä), ja koska sellaiset tuntuvat olevan kiven alla niin olen iloinen ilmoittaessani, että löysin kuin löysinkin juuri sellaisen self dew-tytön jota kaipasinkin! Tämä ihana tyttö haetaan 12.1 sunnuntaina kotimatkallamme Turusta Keravalle. Iloisuus! :) Ja tämä valkoinen tsirbula saa häkkikaverikseen Oulusta varaamani curly-projektista syntyneen tumman värisen nimipäivänäni (3.12) syntyneen tytön! He ovatkin sitten viikon heitolla saman ikäisiä, eri puolelta suomea vain! :D

Katsotaan tosiaan kuinka tuon Nefin kanssa käy..  Miulla on sellai tunne, että sieltä tulisi valkoinen urospoikanen mustilla laikkukuvioilla. Seuraamme tilannetta jännityksellä..

Ensi kerralla tunkaisen taas kuvia eetteriin enempi!

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M