lauantai 1. helmikuuta 2014

Sydämet sulattava "Orava" saapui taloon!

Heipsan!

Tänään oli se päivä, kun marsu nro 6 (ja hänen myötään marsulaumamme sopiva kokoluokka on saavutettu) vihdoin saapui meille! Kyseessä on Oulusta Almond´silta tullut, curlyprojektista (juuri miun nimipäivänäni) syntynyt  white/golden tyttö! Ja voi hyvänen aika millainen sydänten sulattaja tänne muuttikaan. :D Aloitetaampa alusta miten päivämme sujuikaan..

Marsu saapui kasvattajan ystävän mukana yöjunalla Oulusta Tampereelle viime yönä ja haimme marsun Tampereen juna-asemalta tältä hyvin ystävälliseltä (myöskin punahiuksiselta) naisihmiseltä. Lähdimme Spartalaiseni kanssa kotoa ajamaan klo 05.40 vaikka luntakin satoi niin, että jos lumisateen muodostuksen takana olisi vain yksi ihminen, niin hän olisi varmasti siihen aikaan juuri ottanut suuren määrän laksatiivia.. :D (Joo, hieman väsyttää jo.. :D ) Olimme perillä Tampereella hiukan vaille kahdeksan aamulla, ja varsin ripeästi marsun "diilaustapahtuma" onnistuikin. Taisi siellä asemarakennuksen aulassa hiukan porukka katsoa kun tämä ystävällinen marsunmukanaankuljettaja esitteli miulle vielä siellä marsun ottaen sen laatikosta syliin ihasteltavaksi. Kasvattaja oli idearikkaasti pahvilaatikolle tehnyt vielä ilmastointiteipistä kantokahvan, respectit siitä! :)


Porkkanan rouskutusta kuului laatikosta! Rohkea karvalapsi. *sydän*


Näkyvyys oli suuremman osan koko matkanteosta tätä luokkaa motarilla. Ja motaria ajoimmekin yht. n. 320km. Rautahermoinen mies miulla! *sydän*

Lähdimme ajamaan Tampereelta (edelleenkin ajokelin ollessa erittäin huono) kohti Keravaa siinä hiukan yli kahdeksan ja takaisin asuinkaupunkiimme pääsimme n. 10.40, jolloin poikkesimme vielä paikallisen eläinkaupan kautta hakemassa sitä samaa tuttua ja hyväksi havaittua heinää kuin tähänkin asti. Jouduin myös hieman Spartalaista lepyttelemään uuvuttavan ajomatkan jäljiltä, joten ostin hänen gerbiileilleen muutaman kiipeilyasian heidän terraarioonsa, josta Spartalainenkin sai pilkettä silmäkulmaan. :)

Kotiin päästessämme yhdentoista jälkeen päivällä pistin kaikki marsut jälleen lattialle aitaukseen, Gaialle ja tälle uudelle sydäntenmurskaajalle tein oman osion jotta tottuisivat toisiinsa paremmin.

Uusi kaveri piileskeli tuossa kuvassa pajusillan alla. 

"Olen piilossa, et näe miua!" :D

 Sieltä pieni uskalsi kurkistaa!



Ja tässä onkin seuraavaksi sitten materiaali, joka sai miutkin hyppimään tuolissani kun en meinaa kestää kuinka ihana tuo "Orava" on! (Spartalainen antoi marsulle lempinimen ja taitaa olla niin että se on tullut jäädäkseen.. :D )






Voi elämän kevät.. !! *sydän*

Alunperin miulle piti muuten tulla samasta poikueesta tämän marsun sisko, mutta kasvattaja soitti eilen illalla, että marsu onkin sairaana (ei mitään vakavaa, mutta kuitenkin aikaa vievää parantuessaan) ja siinä sitten tovin pohdiskeltuani tulin tulokseen, että voisin aiemman varaukseni vaihtaa tähän Oravaan, jotta saan kuitenkin tänään tänne marsun nro 6, Gaiakin kun jo kovasti kaipasi kaveria. Ja en kyllä kadu hetkeäkään nyt kun on Oravan nähnyt livenäkin. Huisin ihastuttava tapaus. :))

Tämän aitaussession (joka kesti tänään about 6h) jälkeen olikin koko kerroshäkki puhtaana ja uusine kuivikkeineen valmiina. Saatiin nyt vihdoin kaikki marsut kerroshäkkiin ja varahäkin pystyi siirtämään varastointiin vaatehuoneeseen = Spartalainen tykkää kun olohuoneessa on tämän myötä hänen mielestään siistimpää. Itseäni ei haittaisi lainkaan elää jyrsijöiden täyttämien häkkien ympäröimänä, mutta täytyy sitä koittaa välillä olla toiselle hiukan mieliksi. :)

Gaia häkkiin päästessään tovin jahtasi purut pöllyten Oravaa ympäri häkkiä, mutta rauhoittuivat siitä sitten. Pidämme tilannetta silmällä tosin, koska Oravalla on takanaan 12h ilman marsukavereita reissausta ja mielessä pyörii, että missä vaiheessa tuo Gaian hänen jahtaaminen on liikaa stressiä yhdelle vuorokaudelle.. Tuolla nyt haukottelevat ja mussuttavat murkinaa kummatkin. 



Yläkerrosta nyt ihan tyytyväisen oloisina asustaa abyt, keskikerrosta Gaia ja Orava ja alakerrassa Nifra ja Nefi, a.k.a "Karvahousu" tai "Miss Pultti". Varahäkki tuosta vitriinin edestä on viety varastointiin ja näyttää tämä seinä ehkä hiukka siistimmältä. :)



Orava lepäilee.



Orava lepäilee hieman lisää feat. iltatuoreet. Nam nam. Harmi että tuo heinänkorsi tuli röyhkeästi suloisen naamakertoimen eteen.

Gaia katsoo että mikäs tapaus se tuollainen on. :D

Gaialla ja Oravalla on ikäeroa 6pv, Gaia on vanhempi. Ja ilmeisesti hiukka rempseämpi, tuolla taitaa olla jo aika selvää noilla, että Gaia on noista kahdesta pomo. Noh, pääsipä kerrankin Gaia pomoksi pomon paikalle, kerta se on ensimmäinenkin. :D

Over all oli mukava päivä. Tosin tuossa iltapäivästä olin aivan rättiväsynyt jo ja oli pakko nukkua päiväunet, hiukka tuo klo 04 herätys ja uuvuttava reissaaminen (+taustalla vielä useampi viikko enemmän tai vähemmän huonosti nukuttuja öitä) vei veronsa. Mutta nyt on marsulauma koossa ja tämä onkin hyvä pohja lähteä nyt kehittelemään kivoja marsujuttuja jatkossakin. :)

Olen muuten varma, että äitini tekee sellaista "pikkulapsellepuhumislässytysääntä" kun hän tapaa joskus lähitulevaisuudessa Oravan, tuo vaan on niin hellyyttävä tapaus! :D

-M

P.S. Tässä vielä loppukevennyskuvat:


 PerusRapsu. Mietin hänelle uraa vainukoirana. Tryffelisika? :D


"Let me oooooutt!" :D Alkoikohan karmia kun oli uusi karvaturri samassa häkissä..

4 kommenttia:

  1. Tryffelisikana ura menee varmaan vähän huonosti, kun ne tryffelit kasvaa maassa, ei puussa. :D Mut ehkä Rapsu on "hakumarsu" ja etsii ihmisiä ilmavainun perusteella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Näen jo euronkuvat silmissäni kun toinen on tuollai lahjakkuus! ;D

      Poista
  2. Aivan ihania palleroita :) Joskus olisi suunnitelmissa hankkia marsu, mut tällähetkellä asun yksiössä kahden kissan kanssa.. Ei hyvä yhdistelmä ;D
    Tosi söpö blogi, odotan innolla lisää tekstejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöyrimmät kiitokseni! :) Yksiö voi kieltämättä olla hiukan haastava kahden kissan ja marsuhaaveiden kera. :D Todella mukava kuulla että pidät blogistani, toivotan siutkin erittäin lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan meidän marsuhäppeninkejä jatkossakin! <3

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M