keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

SALAISUUDET PALJASTUVAT OSA 2/2

Heipsan,

mie tosiaan kovasti ajattelin, että marsumäärä pysyisi kuudessa, mutta kuinkas sitten kävikään.. Satuin viime viikolla selailemaan Facebookin erästä lemmikkieläimiin ja niiden tarvikkeiden myymiseen liittyvää sivustoa, ja silmiini osui kaksi sileäkarvaista marsupoikaa! Olin juuri muutama päivä aiemmin pohtinut, että olisi kyllä todella ihanaa omistaa myös sileäkarvainen musta marsu jossain vaiheessa elämää ja kuinka ollakkaan, toinen näistä marsupojista on täysin musta! Eikä toinen jää väritykseltään yhtään huonommaksi omalla suklaan sävyllään. :) Marsut olivat myynnissä tässä aika lähellä ja menimme sitten ystäväni kanssa noukkimaan ne mukaamme kotimatkalla töistä viime viikon torstaina. Nämä pojat myytiin ilmeisesti myyjän ajanpuutteen vuoksi ja ikää heillä on n. 8kk ja 3kk, vaikea sanoa varmaksi kun myyjä ei koskaan miulle vastannut tarkempien syntymäpäivien tai edes nimien tiimoilta. Tulkitsen siis niin, että itse keksin näille nimet ja arvioin syntymäpäivät, ei oikein muu auta. :)

UROKSIIN:


Yllä siis suklaa vipeltäjä, hän on noin 3kk vanha risteytysmarsu ja harvakseltaan käsitelty, mutta sylissä hän möllöttää kiltisti, niinkuin kaverinsakin. Tuossa viimeisimmässä kuvassa näkyy kaiken epätarkkuuden ohi katsottaessa hänen oikea värinsä luonnonvalossa. :)

Ja näissä kuvissa sitten möllöttääkin n. 8kk ikäinen self black uros. :) Hän on aivan ihana, todella kiltisti on sylissä ja muutenkin rauhallisen oloinen luonteeltaan. Hiukan ehkä hupsukin. *sydän*

Kummatkin ovat kuvissa hiukan pölyisiä kun rallittelivat kuvia ennen häkissä purujen seassa.. :D

Nämä pojat ovat ensikokemukseni urosmarsuista, ja näiden perusteella olen varsin vakuutettu. Vaikka heille mie olenkin vielä aika vieras eukko, niin ovat kuitenkin jo vieneet palan miun sydämestä. Innolla odotan tulevaa kun tutustumme paremmin ja tuo suklaakin rauhoittuu hieman. :)

MITEN MARSUT ASUSTELEVAT TÄLLÄ HETKELLÄ?

 Tuolla yläkerrassa asuvat 120x60 häkissä nuo pojat ja alakerrassa on yhdistettynä kolme vastaavaa häkkilaatikkoa, joissa tytöt käyskentelevät porukalla. Hamsterin terra on muuttanut kuvasta poiketen lipaston päälle olohuoneen toiselle laidalle.

 Tuo iso mökki on uusi, sain sen vaihdossa heinäsäkkiin eräältä naisihmiseltä. :)

Nifran oli pakko tulla tapahtumapaikalle, aivan niinkuin häkkejäkin siivotessani hän valvoo aina vieressä että onko työn jälki sopivaa heille. :D

Vielä epätarkka kuva puru viiksissä roikkuvasta kurkistusRapsusta:

*sydän* Tämä typykkä on muuten alkanut viihtyä sylissä! Voihan ilostus sentään. :)

-M

P.S Koska kattolamppunikin olohuoneesta lähti lätkimään lauantaina, niin kuvien laatu kärsi senkin takia. :D

4 kommenttia:

 1. Komeita herroja sulla siellä, jokos olet nimiä heille keksinyt? Tai mikäs kiire silläkään. Sait sitten lisää marsutilaa, kun lankakaappikin on näköjään veks. Onko tää sun lauma nyt tässä vai onko vielä akuutteja unelmia? -viirivehka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ovat nuo kyllä ihania vaikka tiedän etteivät ole näyttelyharrastajien mieleen välttämättä. Lemmikeiksi kuitenkin miulle vain tulivat, itse kun en niin perusta näyttelyissä käymisestä (ainakaan vielä :D ). Nimet tässä keksin pikkuhiljaa heille, tiedän sitten kun tulee "se oikea" mieleen niin päräytän eetteriin senkin sitten. Juu Spartalaisen mukana lähti hänen rumat vitriiniröhjäkkeensä pois joten tilaa vapautui oikein ihanasti miulla kotona. :) Kyllähän tässä on vaikka millaisia suunnitelmia, mm. road trip taidetaan 10.5 vetäistä kollegan kanssa autolla aika pitkälle, mutta siitä sitten lähempänä ajankohtaa enempi. ;D Ai että nuo marsut kyllä ovat vaan ihania, tuovat miulle ihan mahdisti iloa! *sydän*

   Poista
 2. Jäi kiinnostamaan, että millä perusteella nuorempi on on risteytys ja vanhempi self, jos kummallakaan ei kerran ole papereita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips,

   myyjä miulle vakuutteli, että tuolla mustalla olisi paperit ja hän olisi rekisterikelpoinen (mutta tosin hän ei miulle niitä papereita löytänyt niin taitaa olla sitten sama asia kuin "risteytys"...) mutta suklaasta hän sanoi suoraan sen olevan ihan vain risteytys. Kieltämättä hyvä pointti!

   -M

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M