perjantai 20. kesäkuuta 2014

50 random faktaa minusta ja eläimistäni.

Heippa!

Tällä kertaa päätin toteuttaa kiertopostauksen omalla säväykselläni. Yleensä blogeissa näkee versiota "50 random faktaa minusta", mutta tähän versioon päätin sisällyttää eläimeni myös. :)

Minusta:

1. Olen ollut koko elämäni erittäin eläinrakas, jo vaahtosammuttimen kokoisena juoksin kuulemma jopa muurahaisten perässä ihan haltioissani, isojen koirien halailusta puhumattakaan.
2. Olen myös aina ollut erilainen, ns. "erilainen nuori" ja tästä syystä sain osakseni reilunlaisesti kiusaamista peruskoulussa.
3. Koen erittäin tarpeelliseksi jakaa hyvää mieltä ympärilleni, aina jos onnistuu piristämään jonkun mieltä, niin se on voitto! :)
4. Vanhempani pitävät myös eläimistä, mutta kotona meillä ei syystä tai toisesta koskaan voinut olla omaa lemmikkiä.
5. Minulla on melkein 3v nuorempi pikkuveli, joka asuu sattumalta naapurissani.
6. Olen muuttanut elämäni aikana noin 8 kertaa, suurin osa saman kaupungin sisällä.
7. Olen käynyt hevostalleilla aikanani n. 10 vuotta, joista viitisen vuotta hoidin aktiivisesti minulle aivan hillittömän rakasta suomenhevostammaa.
8. Minulla on kyljessä iso yksisarvistatuointi, jonka olen ottanut yllämainitsemani hevosen muistolle, yksisarvinen on punaruunikko juuri tästä syystä.
9. Kun vihdoin asiat loksahtivat paikoilleen ja sain ensimmäisen oman lemmikkini viimevuonna, niin sitä fiilistä on vaikea kuvailla. Miulle tuotiin Nifra ja Nefi pahvilaatikossa oveni taakse ja laatikko ojennettiin miulle "Tässä ovat sinun pikkuisesi" ja tiesin, että siitä se marsuharrastus/-elämäntapa sitten alkoi.
10. Marsuja ehdin haluta kovasti kymmenisen vuotta ennen kuin ensimmäiset mussukat saapuivat residenssiini.
11. Eläinten kanssa ihan arkitekeminen on minulle kovin terapeuttista touhua. Tulee harmoninen olo niiden kikkareitakin siivotessa. :D
12. Olen vahvasti hyväsydäminen, ja toisinaan liiankin herkkä.
13. Enemmän miua järkyttää jos eläimiä kohdellaan huonosti kuin että lapsia kohdeltaisiin huonosti. En nimittäin pidä lapsista.
14. Olen hyvin huumorintajuinen ja sosiaalinen, mutta minulla on myös erakoituva puoleni.
15. Jos innostun jostain, niin innostun täysillä.
16. Minusta on hauskaa hämmentää; vaikka pukeudunkin yleensä aika lailla massasta poikkeavasti mm.punaisen irokeesini ja nahkatakkini kera, niin silti en todella ole mikään raggari (niinkuin moni tuntuu ensinäkemältä miusta kuvittelevan), en siis ördäile ympäriinsä bändärinä ja vokottele jokaista vastaantulevaa kaksilahkeista. Viihdyn ihan vaan yksin kotona oikein hyvin, mitä nyt toisinaan (ehkä 1-5krt/2vk) kavereita näen töiden ulkopuolella.
17. Asioita, joita arvostan kovasti miehessä (kumppanimielessä) ovat mm. suorapuheisuus, aikaansaavuus, huumorintaju, hyväsydämisyys, kyky empatiaan, massasta poikkeava ulkonäkö ja "vahva selkäranka". Hienot tatuoinnit, lävärit, pitkä tukka tai irokeesi ovat plussaa, samoin kuin tummanpuhuva vaatetus niitteineen..! Rawr. :D
18. Olen 175cm pitkä.
19. Musiikki on minulle aivan julmetun suuri henkireikä. Kuuntelen sitä aika lailla koko valveillaoloaikani. Raskasta metallimusiikkia ja settiä, jota "gootti"klubi-illoissa soitetaan.
20. Olen pyörinyt aika paljonkin noissa goottikulttuuriinkin yhdistettävissä klubi-illoissa ja olen tavannut siellä hirveät määrät aivan ihania ihmisiä. *sydän*

Marsuista:

21. Nifra on miun ns. "ykkösmarsuni". Kaikki muutkin ovat rakkaita, mutta Nifra on kieltämättä ykkönen.
22. Nefistä tuli minulle paljon tärkeämpi ja rakkaampi sen jälkeen kun sen omistajuus siirtyi minulle huhtikuun alussa.
23. Nifrasta tosiaan otatan pari tatuointiakin; portretin hänestä käsivarteeni ja tassunjäljet korvani taakse sivukaljuuni.
24. Miua jännittää kovasti kuinka kaikki sujuu Gaian ja Kauhuelokuvan (toivottavasti) tulevan poikueen kanssa.
25. Uusimmat urooni ovat aika hyvin tottuneet miuun, meno täällä kämpässäni ei ole enää niin vieraanoloista heille. Aamuisin liittyvät ruoankuikutuskerhoon jopa toisinaan tyttöjäkin kovemmalla äänellä!
26. Ritarista on tullut aivan ihana sylimarsu! Minulle tullessaan hän vipelsi sylissä kuin hamsteri (minun ollessa hänelle vieras ja ympäristön ollessa uusi), mutta nykyisin nököttää paikallaan ihan tyytyväisenä. Aivan ihana rakkauspakkaus! Painoakin hänellä on jo yli 900g.
27. Rapsu on onnistunut n. 1,5vk sitten satuttamaan yhden kyntensä toisesta etutassustaan, mutta onneksi jo vaikuttaa paremmalta kun hän ei linkutakkaan enää! :)
28. Kuuntelen musiikkia ja katson telkkaria aina vain sellaisella volyymillä, ettei se häiritse eläimiäni. Ennen eläimiä saatoin popittaa musiikkiakin täysillä ja jammata ympäri kämppää. Nykyisin jammausenergiat kanavoin papanoiden siivoukseen ja musiikit kuuntelen täysillä vain kuulokkeista. :D
29. Yamaha-Kaahari on yleensä ensimmäisenä minulta huutamassa ruokaa jos aitausta lähestyn. Hän on kovin huvittava tapaus kaikessa dramaattisuudessaankin, sylissä ei tykätä juuri olla, mutta kyllä seura silloin kelpaa kun on sapuskaa kourassa. :D
30. Marsut ovat asia, joka kantoi miut pahimman kauteni yli. Marsut ilmestyivät residenssiini tovi ennen kuin kunnon burn out iski miuun töideni tiimoilta. Eläimiltä sain paljon lohtua silloinkin, kun silloinen avomieheni sitä ei tajunnut antaa (mikä oli siis USEIN. :D ). Papanaterapiaa..
31. Kun pääsin viimeisistä ylioppilaskirjoituksista ulos niin suuntasin suoraan kirjastoon lainaamaan hyllyt tyhjiksi jyrsijöidenhoito-oppaista. Etenkin marsuaiheisista. Tästä on siis useita vuosia.
32. Kun näin Nifran ja Nefin eläinkaupassa viimevuonna ekan kerran, niin heidän ilmeensä kuvasti "NYT SE ON MENOA SITTEN!"-fraasia; he todella tiesivät kenen luokse päätyvät. Nifra oli juuri ruokakupilla silloin. Muistan sen hyvin elävästi. :D
33. En voisi kuvitellakkaan, että minulla olisi vain muutama marsu. Suuremmat kuviot ovat hyvien ja huonojenkin puoliensa kera miun juttu. Kaikilla on omat juttunsa ja miulla se on tämä. Nyt tuntuu eläinmäärä sopivalta (kun vain Stuartin saisi kotiin ensin).
34. Gaiasta on tullut omaan silmääni erittäin upea prinsessa. Hänen käytöksensä on sellaista höppäprinsessakäytöstä, ja hänestä huokuu hyvin puhtoiset prinsessavibat. :D
35. Miua harmittaa kovasti, että Efeldon asuu nyt yksin. Kauhuelokuva ei hänelle kyllä tuntunut sopivalta kaverilta, ja nyt oikeastaan elättelen toivetta, että Gaialta syntyisi joku ihana urospoikanen, jonka voisin jättää kotiin Efeldonin loppuelämän kaveriksi.
36. Siitä en muuten tiedä, kumpi on dramaattisempi seuraavasta kahdesta; Yamaha-Kaahari vai Melchior.
38. Kyllä, tiedostan senkin, että kaikki lemmikit kuolevat joskus. Niinhän kuolemme mekin. Kukaan ei elä ikuisesti. Sellaista elämä on, täytyy siis ottaa ilo irti ajasta, jonka olemme täällä ja mitä nuo ihanat lemmikkieläimet ovat elämässämme. Olen myös pohtinut jo valmiiksi, että mihin mahdan haudata sitten noita hyvin rakkaita karvapyllyjäni kun heistä alkaa aika jättää. Vaikka olenkin tuoreenlainen lemmikinomistaja, joka lyhyehkössä ajassa itselleen on "haalinut" eloaan rikastuttamaan näin monta kuikkupyllyä niin silti olen osannut pohtia myös sitä, että mitä tapahtuu kun heistä aika jättää.
39. Kehittelen aika lailla jatkuvasti kuikkupyllyille uudenlaisia asumuksia ja virikkeitä.
40. Miulla ei oikeastaan ole muita sen suurempia harrastuksia kuin tuo jyrsijälauman kanssa tekeminen ja ylläpito. Ja olen oikeastaan aika lailla tyytyväinen tähän tilanteeseen.

Gerbiilit ja hamsteri:

41. Alunperinhän gerbiilejä samaan residenssiin miun kanssa päätyi viime vuoden lopussa, kun silloinen avomieheni yllättäen osti niitä kaksi. Ne taisivat olla dark taled whiteja punaisilla silmillä ja ostohetkellä n. 9kk ikäisiä naaraita.
42. Jäin aivan totaalikoukkuun gerbiileihin, niiden hulvattomaan sympaattisuuteen ja plussana vielä tuli helppohoitoisuus. Minähän niitä suurimmilta osin hoidin, vaikka eivät minun olleetkaan.
43. Siksipä miehen lähdettyä lätkimään gerbiileineen kestin vain kaksi viikkoa, kunnes hommasin omat, nykyiset gerbiilini. (Jotka muuten ovat huomattavasti ihanampia kuin ne edelliset... :D )
44. Rhea ja Nyks saavat kahvivieraanikin hihittelemään käytöksellään, miusta on aivan mahtavaa kuinka niillä tulee täysin luontaisena se, että piristää käytöksellään ihmisiä. :D
45. Tuoreista vihanneksista ja muista härpäkkeistä he tykkäävät eniten porkkanasta.
46. Stuart tuli miulle vähän ehkä sattumalta. Olin potenut kauhiaa hamsukuumetta jo pidemmän tovin marsufeeverini ohella ja siitä tietoinen naishenkilö sitten pisti vain eräs maaliskuinen päivä viestiä, että tarvitsisi Stuartille pikaisesti sijoituskodin. Hups.
47. Stuart on aivan mahtava ja nyt hänen ollessa reissussa tuntuu, että asunnosta puuttuu suuri persoonallisuus.
48. Hän onnistuu näyttämään samaan aikaan kärttyisältä, hämmentyneeltä, kaikkitietävältä ja mistään tietämättömältä. Niin ja herttaiselta ja ihanalta rakkauspallerolta ja vaikka miltä. :D
49. Hän on tosiaan ensimmäinen hamsterini, eikä jää viimeiseksi. Hamsteritkin kuitenkin ovat semihelposti hoidettavia lemmikeitä, joten 1-2 hamsun asiallinen ylläpito ei vastaa yhtä paljoa töitä kuin vaikka kahden marsun ylläpito.
50. Stuart ei ole ollut kovin kiinnostunut juoksupyörästään. Lieneekö kosto siitä, että hommasin hänelle omaa silmääni miellyttävimmän vaihtoehdon. :D

Mitäs kommenttia teillä tulee mieleen näistä faktoista? :)

-M

2 kommenttia:

 1. Hauskoja totuuksia olet keksinyt kirjoitella. Monihan näistä oli tuttuja juttuja, jos on seurannut aktiivisesti blogiasi. Mutta aina niitä uusiakin salaisuuksia paljastuu... Mahtaisiko Efeldon sopia peruukkien kanssa samaan sakkiin taikisaitaukseen? Toisaalta Kauhuelokuvakin on ilman kaveria sitten kun Gaialla on pullat uunissa ja synnytystä odotellaan... -Viirivehka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mutta, tuopas onkin idea! :) Voi olla kyllä, että peruukit rökittäisivät höppänä-Efeldonin vaan aika nopiasti. Melchiorkin kun on sellainen draamamarsu, ettei siitä tiedä. :D Oikeastaan tässä on nyt ilmassa aika mielenkiintoista suunnitelmaa Efeldonin tulevaa kaveria ajatellen.. Katsotaan miten käy! ;)

   Gaialla on muuten paino noussut 62g yhdeksässä päivässä. Saa nähdä onko vain ruoka maistunut enempi vai mitä on meneillään.. :3

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M