keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Unieni valkoinen karvapallo löytyi!

Mmmmoips!

Facebookissa MARSUMAYHEMIÄ seuranneet tietävätkin, että olen ainakin kymmenisen kertaa nähnyt unta valkoisesta, todella pörröisestä naarasmarsusta. Missään en sellaista ole nähnyt, mutta silti tunki miun uniin koko ajan! Todella usein aamulla sängystä noustessani tajusin, että taas vipelsi se sama marsu miun unissa. :D

Yritin kahlailla myynti-ilmoituksia läpi eripuolilla nettiä, mutta ne eivät täsmänneet unieni kanssa. Laitoin seuraavaksi marsujen myynti- ja ostopalstalle ilmoituksen, että jos joku tietäisi myytävän valkoisen karvapallotytön niin voi ilmoittaa miulle. Sainkin sitten erittäin avuliaalta naishenkilöltä heti viestin, että hän oli nähnyt tämän marsun Vantaalla yhdessä eläinkaupassa ja soitin sinne heti. Sain kuulla, että juu heillä on valkoinen tyttömarsu, MUTTA hän on hiukan erikoinen. 

 Taas mennään!


Hänellä on edessä vain yksi hammas, mutta vipeltää, juttelee ja syöpöttelee menemään melkeinpä kovemmin kuin kaverinsa! Noh, sain sitten armaan äitini kuskikseni ja käytiin tänään iltasella marsu tsekkaamassa ja tämä ihana PEW risteytystsirbula mukaan sitten lähtikin pitkällisen tarkastelun, pohdinnan ja keskustelun (itsekin marsuja kasvattaneen) työntekijän kanssa. Tietenkin etenkin hampaat tuijottelin todella huolella ja mitä ilmeisimmin hänellä ihan oikeasti alunperinkin on kasvanut vain yksi hammas eteen! o.o Sitä tietenkin pitää hieman lyhennellä sitten parin viikon välein koska hampaalla ei ole vastaparia, mutta poskihampaat ovat oikein hyvässä kunnossa kuitenkin. Niiden ansiosta hän saa heinät ja pelletit mussutettua oikein hyvin, kovien vihannesten kanssa suikalointi/raastaminen on tarpeen, mutta eipä tuo miulle suuri vaiva ole.


Tämä unieni pörröotus tarttui mukaan. *sydän*Ei kaikkien silmään marsu kauneimmasta päästä, mutta minulle hän on *sydän sydän sydän*.


Hän on kovin persoonallinen, todella rohkea, utelias ja sosiaalinen. Miulle jutusteli kovasti nuollessaan miun käsiäni kun häntä pidin tovin jos toisenkin sylissä siellä eläinkaupassa. Välillä kurkotteli kaulaansa ja näytti tuijottelevan miua ja äitiäni silmiin hymyillen. Voi että mikä tyttö! *sydän*


Kuljetusboksiin oli tullut paljohkosti papanaa ja kaikki oli normaaleja pikkumarsun pikkupapanoita. Hän aloitti välittömästi kuikutuksen kuljetusboksista kun haistoi toiset marsut tullessamme miun kämpän ovesta sisään. :D


Miun ensimmäinen "erityismarsu", kun pitää jotain hieman normaalista poikkeavaa tehdä eläimen hyvinvoinnin nimessä, aion ottaa oikein urakalla selvää tuosta etuhampaiden hoidosta. Keskustelin sen ihanan myyjän (joka tosiaan marsuja on itse vuosia kasvattanut) kanssa erilaisista vaihtoehdoista etuhampaan turvalliseen lyhennykseen. Taidan mennä kynsiviilaostoksille huomenna. Ja niille jotka miettivät; hampaat ovat tosi siistit, ihoa ei missään ole rikki eikä ole tullut hankaumia ja poskihampaat jauhavat ruokaa tasaisesti. :)

Hänet myytiin miulle hieman ehkä "tiskin alta" ja tietenkään ei maksanut samaa summaa kuin "normaali marsu". Selvästi todella valikoivat kenelle tämän tyttölöisen myyvät. Rakastavan kodin miulta sai, valloitti äitinikin jo ensimmäisellä kuikuilulla! :D Tällä hetkellä pidän häntä tyttöjen lähellä omassa häkissään ja noin viikon päästä katson, josko hänet voisi päästää muiden tyttöjen kanssa aitaukseen. Ihmeissään tuolla häkissä tällä hetkellä kuikuttaa kavereiden perään, välillä pitää tauon ja käy mutustamassa pellettiä ja sitten ihmettelee jälleen. Tilanne tästä kyllä rauhoittuu kun hän asettuu hieman. :)

Hän on syntynyt 4.9.2014 ja painaa 305g. Eli hiukan vajaa 6vk vanha. Ja käsitelty selvästi aika reilusti. Nimeä mietin vielä. Sain liikeen itsensä tekemän tositteen marsusta mukaani ja siinä lukee hänet kasvattaneen "kasvattajan" nimi. Ei siis tukkutapaus.

-M

P.S On sanomattakin muuten selvää, etten tätä yksilöä missään nimessä käytä jalostukseen. :)

6 kommenttia:

 1. Oi ihana! <3 Et sitten vielä pikkutytölle kutsumanimeä keksinyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! :) Oikeastaan juuri tuossa pyörittelin nimiä ja saatoin keksiä yhden. Julkaisen mahdollisesti myöhemmin tänään. :)) *sydän*

   Poista
 2. Aikamoisen veikeän näköinen tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan! Ihanaa päästä tähän tyyppiin tutustumaan paremmin. Hän todella on poikkeuksellinen! :D

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M