torstai 23. kesäkuuta 2016

Hamsterirouva Tosi-Dimangin uusi asumus ja muita kuvia

Heips!

Olen jo jonkin aikaa tuuminut kuinka tahtoisin hamsurouva Absoluuttiselle Tosi-Dimangille (ikää 1v 4kk) tarjota suuremman asumuksen. Hän on hyvin aktiivinen ja suurikokoinen, siksi vielä omassa mielessäni korostui tarve hamsun suuremmalle kämpälle (asui ennen 75cm pitkässä terrassa). Päätin hieman gerbukasvattajakamuani konsultoituani vaihtaa päikseen Tosi-Dimangin ja gerbu-urosten Ilveksen ja Leijonan asumukset, gerbumiehet kun asuivat metrisessä terrariossa. Gerbiilit pystyvät paremmin käyttämään terrarion korkeutta hyödykseen paksussa kuivikekerroksessa kaivellessaan, hamsuilla keskitys on aika usein vain pohjapinta-alan käytössä. Siispä tuumasta toimeen ryhdyin eilen heilumaan ja sattui kamerakin olemaan menossa mukana. Tässä vielä muita fotoja alkuun:

Parit yleiskuvat marsujen aitauksesta.

 Noiden jakkaroiden päälle muuten ei pääse kuikut ollenkaan turvallisuussyistä. Olen myös yleensä pitänyt pyyhettä jakkaroiden päältä roikkumassa, niin possut voivat "samoilla" roikkuvien pyyhkeenlaitojen keskellä. Erityisesti Gaia fanittaa tätä aina.

 Tirppa tahtoi olla päivän tähti ja hengaili kameran edessä eniten. :D

 Nefi ei tiedä mitä oikein moisesta linssiludekäytöksestä tuumisi. :D

 Naarasgerbujen lauma Rhea, Suditusylitarkastaja ja Siksak-Silppuri olivat tehneet yllättäen pesän terrarionsa nurkkaan ja pakko oli muutamat fotot siitäkin napsia pölyisen terralasin läpi.


 "Kaupitteletko jotain?" T. Simpsakka Siksak-Silppuri

Itse postauksen aiheeseen vihdoin! Piti tosiaan gerbumiesten iso terra tyhjätä ja muuttoprosessin ajaksi pojat pääsivät isoon kuljetusboksiin ihmettelemään. Tässä alla pari kuvaa Ilveksestä boksissa Taunoilemassa:


Tauno itse.. :'D

Iso terra tyhjillään..


Ja täytteiden kera. Vihdoin sain muuten aikaiseksi hommattua uuden syrkkikokoisen fillarin, tuo on se 30(?)-senttinen ja ei edes näytä kovin suurelta tässä reilummassa terrassa kun vanhassa oli järkälemäinen. :D Hyvin yksinkertainen sisustus hamsurouvalla vielä, parit mökkilaatikot, puinen mökki, pahviputki, juoksari ja toisessa päässä enempi kaivelupurua ja heinääkin tuomassa erilaista rakennetta.

Rapunzelin Hamsterimixiä löytyy häneltä ruokakiposta. Piti heti suurimmat herkut tunkea poskiin kun uuteen residenssiin pääsi ja pieni kunniakierros oltiin suoritettu.

 Seuraavassa terrassa onkin aiemmin mainitsemani naarasgerbulauma naapureina.

 Tutustumiskierroksella..


 "Notta haloo?? Missä se tarjoilija on??!" tai "Olen järkyttynyt asioiden saamasta käänteestä.". :D

 Tässä vaiheessa hän haistoi, että olin tullut syömään eläinhuoneeseen kasvisnakeilla varustettua kasvispiirakkaani ("vihis", niinkuin moni tuntee) ja alkoi hamsurouvalla etsintä missä on moinen herkku kun niin tuoksuu.. :D Tässä kuvassa hieman näkyy nuo tömäkät kattorakenteet, kyllä aikamoinen taikuri täytyy olla tuolta karatakseen.

 "Olen hämmentynyt!" Kyllä hän sain tyytyä Hamsterimixiin vain. :D

Taisi ärsyttää kun ei päässyt kasvisnakeista osingoille, rouva meni kaivelemaan vimmatusti. :D Tämä itseasiassa oli mukava nähdä kuinka hän otti heti käyttöön uuden terran monipuolisemman aktiviteettitarjonnan. :)

Sitten pitikin hamsun vanha terra pestä gerbumiehiä varten.. Olin kyllä jotenkin taas niin osaava, että hamsterin ja kahden gerbiilin muuttaminen uusiin asumuksiin teetti kolme naarmua/haavaa käsiini ja kummatkin polvet olivat hieman auki toimenpiteen jälkeen. Voi juku, mitenhän onnistuin.. :'D

 Ja tässä se onkin asukkaiden ja irtaimistonsa kera. Kuiviketta on hieman ohuehko kerros, mutta pahvia silputaan parissa päivässä varmasti jo niin että kuivikkeen taso nousee roimasti.

Leijona sniikisti mutustelee. Nämä pojat täyttävät elokuussa jo kaksi vuotta. Leijona on selvästi se arempi luonteeltaan, ihmekös tuo kun poikueen pienimpänä kasvoi aikanaan. :)

*tuijo*

Harmittaa hieman kuinka en tullut saaneeksi kuvia kun maanantaina gerbukasvattajaystäväiseni kanssa leikattiin cämpsypulleroideni Aristokraattisen Aivonystyrän ja Aikamoisen Afroditen kynsiä. Olin hommassa aivan noviisi ja oli mahtavaa, että ystävä tohti auttaa kokeneempana pienjyrsijäharrastajana. Sain hyvin tatsia nyt hommaan ja voidaankin jatkossa Herra S:nkin kanssa kaksin pullerocämpsyjen kynsiä leikellä jos on tarvetta. Itse toimenpide oli kyllä varsin eksoottinen kun ystäväni piti kynsienleikkuussa olevaa hamsua selkänahasta kiinni ja itse parhaani mukaan saksin aivan minimaalisia, mutta hieman ylikasvaneita kynsiä hamsterin pursottaessa villisti poskipussiensa sisältöä päällemme tai vaihtoehtoisesti papanaa. :'D Piti monesti ihan oikeasti naurua pidätellä parhaan kykyni mukaan, etten heiluisi kynsiä leikellessäni ja tulikin kauheita naurupurskahduksia kun sain sakset laskettua pois hamsun läheisyydestä. :'D Kunnialla selvittiin toimenpiteestä!

Lisäksi olin hyvin jopa liikuttunut kun ystävä tullessaan toi minulle nämä allaolevan kuvan langat saatesanoilla "jos nämä sinua piristäisivät" (viitaten viimeaikaiseen piponkiristelyyn). Voi juku, aivan uskomattoman ajattelevaista häneltä. Odotan innolla jo pääseväni näiden lankojen kimppuun tositarkoituksella. :D 


Tässä vielä foto tämän hetken värikkäimmästä keskeneräisestä neulomustyöstäni. Aika pirtsakkaa! Harmi, ettei tuota kirjavaa enää valmisteta. Onneksi löytyy tuon vajaan kerän lisäksi vielä yksi täysi lankalaatikoista. :) Neulomusblogini on kovasti päivitystä vailla tällä hetkellä, mutta jos jotakuta kiinnostaa sinne kurkistaa niin linkki on TÄSSÄ. :)

-M

P.S Ihania pyhiä kaikille! :)

2 kommenttia:

 1. Mainiota pyhää sullekin perheinesi. Relaa ja silleen. Tiedän pari eläintä jotka vingahtelee, singahtelee ja kuolaa kun paistan vegenakkei kookosöljyssä.

  Himoovat myös Violifen Parmesaania, mikäli olen raastellut sitä pitkin lattioita.

  mks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 <3

   Täytyykin tesmata tuo Violifen Parmesaani! :P

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M