keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kuulumisia ja kuvia! :)

Hai!

Tässä on taas jokunen kourallinen kuvia kertynyt sitten viimepostauksen. 

Pikkupojat muuttivat maanantaina omaan häkkiinsä. Tomeria poikia ovat jo, molemmat 350g huitteilla jo maanantaina.

Typy yksi:


Toinen typy:


 Maailmanvalloittaja!

On se kumma juttu, etten ole vielä saanut kunnollista inspistä muksujen nimeämiseen! Ideoita kun on jo joitakin kuitenkin. Täytyy nyt nimetä ennen ensi viikon torstaita, jolloin olisi tarkoitus muksujen lähteä maailmalle. Saattavat uudet omistajat tietenkin keksiä uudet nimet muksuille, mutta ainakin itse muistaisin sitten heidät jostain antamastani nimestä. Urokset yhteen ja tytöt toiseen kotiin. Näistä heidän tulevista kodeistaan miulla on tosi hyvät fiilikset, tytöt vieläpä menevät ystävälleni, joka omistaa Gaian edellisen poikueen tytöt Pikkuplaneetan ja Aurinkotuulen! Pääsevät kaikki 4 creamtyttölöistä sitten elämään laumassa ja aiheuttamaan omistajalleen päänvaivaa marsujen toisistaan tunnistamisen kanssa. :D

 Nukkuva gerbiili! *sydän* Usein kun laitan pöytälämpun päälle tässä gerbujen vieressä tulevat muruset koisimaan tuohon lamppua lähinnä olevaan nurkkaan, kai siitä vähäsen lämpöä tulee lisää. :)

 Murut kokoontuivat ruokakupin äärelle harjoittamaan ajatuksenvoimaa! "Jos tänne nyt vaikka ilmestyisi pellettiä jos oikein uskomme siihen kaikki.."

 Nefi ei meinannut millään luopua toivosta, vaikka aamupelletit oltiin syöty kauan sitten. :D

 Nuo oudonnäköiset istuintyynyt muuten ovat tuolla vetoa estämässä, partsin ovi kun on tuon valkoisen verhon takana.Suunnitelmia on paria sorttia nyt ollut tuolle tyttöjen aitaukselle. Olen pahasti vaihtelun tarpeessa sen suhteen ja tarkoitus olikin kehitellä aitaus ihan uusiksi kun saan eräältä ystävältäni pari hänelle tarpeetonta hyllyä, mutta tämä sitten peruuntuikin ja jouduin pohtimaan plan B:n. Nyt sitten ehdottomasti Karvaisten Naisten Kylän Leenin inspiroimana aion hyödyntää Ikean Lack-pöytiä ja kehitellä HUOMATTAVASTI helpomminsiivottavan ja muutenkin toimivamman aitausmallin. Miettikää, miun ei tarvitsisi enää kipitellä marsunsonnassa siivotessani kun aitaus olisi käytännöllisen muotoinen ja pöytien päällä! En malta odottaa. Katsokaa kuinka upean kaaviokuvan tein Paintillä Metsuriani ajatellen kun hänelle havainnollistin etänä miten tulen asettelemaan uuden aitausmallin:

Tää on niin kauhea, että ihan naurattaa. :D Kuvassa siis olohuoneeni tuo marsunurkkaus... Ja tarkkaan olen pohtinut myös pinta-alan, en halua pienentää typyjen elintilaa vaan jos mahdollista, jopa lisätä sitä! Kaksion olohuoneessa valitettavasti tulee kyllä seinät ja muut marsujen asumukset liian pian vastaan jos alkaa aitauksen laajenteluhommiin, mutta katsotaan mitä keksin.

 Kauhis on kurkottelija-akrobaatti!

Onni on herkkuheinäapajat. T. Rapsu ja Ritari

Paljon tapahtuu ensi viikon torstaina siis! Ensin Ikean reissu Lack-pöytiä metsästellen ja sitten kahvittelua ystävän kanssa, joka sitten lähtiessään nappaa pikkukuikkumonsteritytöt mukaansa ja to iltasemmalla tulee  pikkukuikkupyllymonsteriurosten hakija. Päivän aikana marsumääräni kutistuu neljällä, kylläpäs tulee taas rauha maahan sitten! :D

Itse yritän ahkeraan houkutella kevättä esiin ja aloitin tämän prosessin ostamalla Pirkan Amppari- ja Murkku"mehujätskejä". Niitä syödessä kun tulee aina lämpimämmät vuodenajat mieleen. :) Kevät on muuten lempivuodenaikani, en tiedä jos siihen liittyy jotenkin toukokuussa oleva syntymäpäiväni. Minusta on itseasiassa ihan mukavaa täyttää 25 vuotta, ei tosiaan ole mitään ikäkriisejä. :)

-M

P.S Iri tosiaan painaa 630g, kun viimepostauksessa viittasin "yli 600g käsituntumaan". Hyvä Iri! :)

10 kommenttia:

 1. Mäkin oon täällä ihan innoissani suunnittelemassa marsuille jotain uusia häkkiviritelmiä kun vihdoinkin on tulossa lisää tilaa kun löysin sopivan kämpän jonne saa eläimiäkin ottaa! :)

  Innolla odottelen millainen aitaus sinne teille valmistuu :) Paljon kuvia sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuink amahtavaa! Ihan huippujuttu. että sait isomman kämpän, vaikka muuttaminen onkin syvältä! :D Yksiössähän sie taidat nyt asua? Ymmärrän yskän, mie asuin pienessä yksiössä yli 3v ja alkoi todellakin seinät kaatua päälle, vaikkei eläimiä silloin vielä ollutkaan. :)

   Juu kameran kanssa tulee varmasti heiluttua kun saan vaan prosessit käyntiin. Voi olla, että olen niin hätähousu, että rakentelen aitauksen valmiiksi jo ennen torstaita ja sitten to vaan nostan sen ystävän avustuksella pöytien päälle kun saan pöydät. T. Nimim. Hätähousujen ruhtinatar..

   Poista
 2. Uudet häkkiviritelmät on parasta! Varsinkin se suunnittelu! Ja onneksi olkoon vauvojen kotiuttamisen johdosta.
  Kiva jos mun aitausjutuista on ollut inspikseksi, olen kovasti otettu :)! Tuli mieleen, että aitauksen leveydessä kannattaa ottaa muuten huomioon se aitauksen perimmäinen nurkka, joka on siivouksen kannalta kauimpana. Kun lyhyitä sivuja leventää niin se nurkka pakenee koko ajan kauemmaksi, perhana (nimimerkillä voisinpa venyttää kättäni pidemmäksi) :D. Mulla on aitauksen leveys 75 cm ja yllän kädellä kuopimaan pissanurkan just ja just puhtaaksi. Mutta sähän Meri taisitkin olla pitkä, eiks vaan? Se ulottuvuus taitaa olla vain meidän pygmien ongelma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! :) Juu kyllä taisin ajatella myös tuota kulmaa, se kun on aika laaja alue sitten. Miulla ei varmaankaan siitä koidu haittaa tämän 175cm pitkän varteni kanssa mutta ymmärrän kyllä hieman tiiviimpien ihmisten ongelmat ylettyvyyden suhteen.. :D

   Poista
  2. Ajatella mitä kaikkia hyötyjä siitä voikaan olla, että on pitkä: voi tehdä leveämpiä marsuaitauksia :D oon kade!

   Poista
  3. Haha, hyvä näkökulma asiaan! :D

   Poista
 3. P.S.Tuo ruokakupin äärelle kokoontumis-kuva on ihana :D marsut on ikuisia optimisteja.

  VastaaPoista
 4. Heippa Marsumayhem,
  hyppyrotathan mielellään kylpevät hiekassa, niille luontainen puhdistumis- ym keino. Kylvetätkö gerbiilisi erillisessä terraariossa, vai onko sinulla heille tuolla nykyisessä asunnossaan hiekka-allas?

  VastaaPoista
 5. Gerbiilit, eli hyppymyyrät tosiaan tykkäävät yleensä kylpeä hiekassa. Lasken terrarioihin aina toisinaan astian, jossa on pölyämätöntä kylpyhiekkaa ja siinä saa sitten halukkaat kylveskellä. Otan pois taasen terrariosta sen kun alkavat vaan kaivelemaan hiekkaa ulos kiposta. :D

  VastaaPoista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M