keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kuvernööri Kolossaali-Kastanja... Mitäh?

Heips!

Mitähän se eukko taas duunaa.. :D Jokusen tovin olen aina toisinaan miettinyt kuinka kiva olisi päästä tutustumaan hiiriinkin lemmikkinä. Ei vain ole osunut kohdalle suuremmin tilanteita, jossa hiiriä olisi päässyt käsittelemään tai ihmettelemään lähempää, teoriassa olen aihetta vain opiskellut. Eläinkaupallakaan ei hiiriä ole ollut minun aikanani myynnissä. 

Kuinka ollakkaan, maanantaina kaupalle putkahti myyntiin kasvattajansa tuomana kolme hiiriurosta ja toisen kauppiaan kanssa siinä niitä tuijoteltiin ja manailtiin kovasti. Hiiriä oli putkahtanut paikalle tasan tarkkaan meidän lempiväreissämme, 1 chocolate tan ja 2 x dove tan, lyhytkarvaisia kaikki. Juuri näillä näppäimillä luovutusikäisiä ja niin vilkkaita ja virkeitä tyyppejä että. Hiirten dove muistuttaa paljon lilaccia marsua punaisine silmineen..


Tälläisellä ilmeellä sopii hyvin tänne miun karvapyllyperheen pariin! :D

Naureskelin asiakkaillekkin, että myyntiapulainen oli paikalla kun miulla oli hiiri boksissaan tiskin vieressä pitämässä jöötä.

"Jaa mihinkäs se eukko jälleen uuden lemmikin tunkaisi?" tyhjillään olleeseen 75 x 35 x 40cm terrarioon! Kysyin hiiren kasvattajalta olisiko tälläinen sopiva asumuksen koko yhdelle uroshiirelle ja hän vastasi, että terra on sen verran läänikäs, että taitaa hiiri aivan hukkua sinne. :D Riittävää kokoluokkaa siis! Pidän vielä vettä kupissa, koska en ole vielä saanut hyppysiini kattomatskua terralle = sisustusirtaimisto on aika matalaa ja pulloa en viitsi ripustella kun ketterä hiirihän sitä pitkin karkaa pois.

Omenapuunoksien hyötykäyttöä! Niin näppärää kun hiiri on pieni, syrkki ei kauaa tuollaisen oksan päällä pysyisi. :D


Herran viralliset tiedot ovat:

Belly of the Beast
lk dove/t
uros
synt. 19.3.15
kasvattaja: Heidi Ketonen
Sukutaulussa näyttäisi koreilevan suurimmilta osin Rapunzel's-hiiriä.


Bongaa kuvasta hiiri. Mukavaa, että tällekin terralle tuli käyttöä kun muille eläimille se on tuntunut niin julmetun pieneltä, jopa kiinarillekkin. :)


On vain yksi henkilö, jonka mielipiteellä on väliä tämän hiiren ilmestymisen suhteen ja hieman jännittyneenä soitinkin Metsurilleni tänään saatuani siimahännän terrarioonsa. Yllätyin erittäin myönteisesti kun kuulin Metsurin suupielten hymynkareen selitettyäni innoissani tästä hörökorvaisesta karvapyllyperheenlisäyksestä. Metsuri ei ollut moksiskaan asian tiimoilta, varmaankin vain tykkää kun tämän Kuvernöörin näkee tänne tullessaan. Parhain mies minulla! *sydän*


Naurettiin kyllä kauppiaan kanssa, että hyvin tuli myyntiin eläimet kun kolme hiirtä tuli kaupalle, yksi lähti kauppiaan "taskussa" kotiin ja toinen minulle, lopulta varsinaiseen myyntiin jäi vain yksi. :D Vaarallisia nuo eläinkauppahommat! "Tyhjillä terrarioilla on tapana täyttyä" totesi eräs viisas ihminen kerran.


Minusta oli selvää, että tästä herrasta tulee Kuvernööri, hetken pohdiskelin nimen loppuosaa ja tulin lopulta tulokseen Kuvernööri Kolossaali-Kastanja, vaikkakin joku voi nimen yhdistää sukuvarustuksen kokoonkin... xD

-M

7 kommenttia:

 1. Vai että sellainen tapaus! :) On se hauskan näköinen ja nätin värinen hörökorva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! :) Himputti kun juuri se marsujen lilacci hiiriversiona osui vastaan. "Can't resist...even if I try..." :D

   Poista
 2. Voi ei, aivan ihana! Miten pystyinkään missaamaan tämän postauksen... Mä oon kanssa ihan ihastunut hiirulaisiin kun oon niitä yhden ystävän luona päässyt muutaman kerran kattelemaan ihan lähietäisyydeltä ja käsittelemään. Mutta eipä meille taida semmosiakaan olla tulossa. Aina haaveilen hiiristä ja gerbiileistä, mutta sitten kuitenkin totean että jahka sen aika on ja eläinkiintiö antaa myöten niin haluan mieluiten sen talvikon josta oon tässä jo vaikka kuin kauan haaveillut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitoksia! Välitän terkut tuohon viereeni terrassa pesässään nukkuvalle hiirimiehelle :) Talvikot ovat kyllä myös ihania, työn puolesta niitäkin päässyt ihmettelemään. Hiirulainen vain valtasi tuon vapaan terrapaikan täältä ensin. :D Joskus miullakin vielä joskus tulee talvikko olemaan. :) Gerbut vois kyl niin olla siun juttu! <3

   Poista
  2. Meillä oli sillon hetken verran maailman ihanin talvikko, Juksu, ja sen innottamana ja sitte kun olen ollu noissa hamsunäyttelyissä sihteerinä ja saanut ihastella ihania talvikoita, niin haaveilen nyt hirveästi semmosesta! Ja normaalista kiinarista ja sinisestä pitkissyrkistä ja ja ja... :D Gerbiileihin haluisin kyllä ensin tutustua jossakin ja ottaa niistä enemmän selvää ennen kun alan niistä sen enempää haaveilemaan. Mutta ne on vaan jotenkin tosi symppiksiä ja vissiin yleensä tulevat hyvin toimeen keskenään toisin kun esim. meidän robojen kanssa on käyny..

   Poista
  3. Juu gerbut ovat mainioita vipeltäjiä kun laumassa viihtyvät niin mainiosti. Harvoin tappelevat tosissaan, ainoastaan toisilleen vieraiden aikuisten totutus toisiinsa saattaa olla hankalempaa/aikaavievää, mutta jos vaikka kolmen koplan luovutusikäisinä hommaa samaa sukupuolta niin erittäin todennäköisesti siinä on toimiva porukka for life. Gerbut voi sen viisikin vuotta elää ja parhaimmillaan ajavat television virkaa kaikessa viihdyttävyydessään. <3 Suosittelen kovasti, ovat myös kovin helppohoitoisia.

   Kirjoitinkin gerbiiliesittelyt eläinkaupan blogiin tovi sitten jos haluat kurkkaa:
   http://punainenpallo-elainblogi.blogspot.fi/2015/04/gerbiilieni-esittelyt.html

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M