tiistai 9. kesäkuuta 2015

Hullu Marsueukko kävi shoppailemassa... :D

 Heippa hei!

Kahvihuuruissani (kuinkas muutenkaan) sain idean postata Hullun Marsueukon päivän ostokset, nämä kun taitavat olla hiukan poikkeavat jos vaikka vertaa vain parin marsun ylläpitoon.. :D

Äiti siis tosiaan todella ystävällisesti auttoi miua ja oli kuskinani, jotta reissu Agrimarkettiin onnistui. Vähän jännitti kuinka paljon auton kyytiin mahtuu kun käytössä oli vain henkilöauton takapenkki takakontin ollessa jo valmiiksi täynnä. Noh, seuraavasta saattekin sitten osviittaa mitä sain autoon jumpattua (real life Tetris for the win!).

...Joo. 1x Pölkky 20kg, 2x 25kg Hirnu, 1x 16kg Vapon puupelletti, 3x 20kg olkipelletti ja 3kg Rabbit Royal (jonka myönnän olleen hieman heräteostos).  Lisäksi tuossa keltaisessa kassissa ja muovikassissa on päivän kauppaostokseni, niistä kuvaa tulossa.. 

 Kuiviketta siis yhteensä 146kg + kaninruoka 3kg. Kiitos äidille kuvanotosta. Joku eukko leikkii kellonsoittajaa kyttyrätyylinsä kanssa. :D

Tässä näkyykin niiden ostoskassien sisälmys. :D Tosin tuosta varsiselleristä vasemmalle oli nuo jo jääkaapissani, otin vain kuvaan mukaan tehosteeksi. Kaikki nämä pääosin eläimilleni, itse tosin mutustan myös paljon vihanneksia. Parhainta on dippailla selleriä, kurkkua, porkkanaa ja parsakaalia johonkin dippiin ja röhnöttää sohvalla mielekkään tv-sarjan/elokuvan parissa...Tosin koskaan en kuikkumonstereiden valvovan silmän alla voi nauttia vihanneksiani rauhassa ja yksin! xD

About 7 kotimaista kurkkua, pikkunippu kotimaista porkkanaa maistiaisiksi, persilija, 2kg omenaa, kotimainen retiisinippu, parsakaali, pari 3kpl pussia paprikaa, muutama kotimainen tomaatti, hamsuille pari kissan annosruokaa ja jotain lihatikkuja (näkyy huonosti kuvissa) ja ennestään oli jo jääkaapissa varsiselleri, 2,5 pussia kotimaista porkkanaa, n. 1,5 kotimaista kurkkua, paprika ja pari omenaa. Miulla on aika pieni jääkaappi, siellä on vain 3 hyllyä, ovi ja kaksi pienehköä vihanneslokeroa tilaa ja eläinten ruoat vie päivästä riippuen 1-2 hyllyllistä tilaa + toisen vihanneslokeroista. :D

Pyrin toki aina ostamaan kotimaisia vihanneksia, mutta aina niitä ei ole tarjolla niin paljoa (kaudetkin  vaihtelee), joten ulkomaalaisia syöttäessäni eläimille/syödessäni itse pesun lisäksi kuorin kaiken. Jos olisin kroisos niin tokihan luomua ostaisin aina niin eläimilleni, kuin itsellenikin, mutta se nyt ei tässä elämäntilanteessa ole mahdollista.  Täytyykin tutkailla mistä saisin ison säkin porkkanaa suoraan kotimaiselta tuottajalta...

No mihinkä ihmeeseen sain säilöön ne 146kg kuiviketta?

 Tyttöjen aitauksen viereen nurkkaan upposi mukavasti yksi Hirnu ja olkipellettipussi. Nifra heti menossa mukana, varmasti tiesi miun käyneen kaupan vihanneshyllyillä. :D (tuossa laatikossa purua ja päällä olkea, näyttää sotkuisemmalta kuin onkaan) Tuosta olkipelletistä olen kuullut paljon hyvää, innolla otankin sen nyt käyttöön ainakin kanille. Imukyky ja hajujen sitovuus kuulemma ovat oikein passelit. Kuulin myös huhua, että Hirnu olisi parempilaatuista kuin Pölkky, ainakin päällisin puolin siltä vaikuttaisikin kun lastujen kokoa zoomailee. :)

Parvekkeelle kanin aitauksen viereen kotiutui loput 2 isoa purupaalia, 2x olkipelletti, puupellettipussi ja lisäksi nuo kamalan näköiset jätesäkkihirvitykset, jotka ovat tarkoituksella kauhean näköiset (eli siis kyseessä pystyssä olevat heinäpaalit, joista olen osittain repinyt auki jätesäkit päältä, että ilma pääsisi vaihtumaan paalissa minimoiden huonoksi menemisen).

Reteästi lakaisin kanille järjestelystä aiheutuneet irtonaiset heinänkorret. :D (Kyllä, katsoin ettei mukana ollut muita roskia. Ja kyllä, kuvan oton jälkeen vaihdoin kanille uuden veden pulloon.)

Huh, kaikenkaikkiaan säästin kyllä aikamoisesti rahaa sillä, että kävin nuo kuivikkeet Agrista itse noukkimassa (vain 10e meni bensarahaan), kuin että tilaisin vastaavia jostain. Agrissa kun Pölkky 7,20e/20kg (olen vastaavaa aiemmin tilannut erään toisen firman nettikaupalta n. 15,50e/20kg+kotiinkuljetus ja kuivike vielä ollut järjettömän pölisevää ja jauhomaista), Hirnu 9e/25kg (kuulemani mukaan laadukasta, mielellään pienemmästä pölymäärästä maksankin parisen euroa enempi), olkipelletti 8,90e/20kg (äkkiseltään en keksi vertailukohdetta), Vapon puupelletti 8,04e/16kg (vastaava myynnissä tällä mainitsemallani nettisivulla 12,90e/16kg+kotiinkuljetus). (HUOM, hinnat voivat vaihdella paikkakunnittain!)

Rabbit Royalista nyt en kauheasti säästänyt (9,90e/3kg), mutta tuleepahan sekin varmasti syödyksi. Tällä hetkellä pussi on pakastimessani, ja siellä saakin hengailla tovin verran, koska kuulemani mukaan kyseisessä ruoassa on monelle tullut kaupanpäällisenä öttiäisiä. Isoa säkkiä miun ei kannattanut ostaa, koska se olisi vaikea tunkea tuonne pikkupakkaseen + ei niinkään niin isolle määrälle ole tarvetta, vaikkakin moni kyseistä ruokaa syöttää marsuilleenkin... Ehkä ensi kerralla sitten jos teen marsuille isomman sekoituserän RR:ää ja jotain muuta, mieluiten C-vitskupitoista pellettiä tai muuta sellaista... Vihannekset ostan pääosin Lidlistä, koska olen sen todennut usein edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

Jännä nähdä kuinka pitkälle pääsen tällä kuivikelastilla! Karkea arvioni on, että viikkosiivouksessa menee n. 60% Pölkkypaalista, mikä olisi 50% Hirnusta (5kg eroa pakkauskoossa) ja olkipelletin kulutusta en osaa vielä oikein arvioida. Uskaltaisin veikata, että elokuun huitteilla pitää tehdä sitten seuraava reissu. Katsotaan. Kuukausitasolla vielä tulee gerbiilien terrarioiden tyhjennys, niihin uppoaakin sitten vielä lisäksi aika paljon kuiviketta.

Pistäkääs toki kommenttia jos jotain tulee mieleen! :)

-M

4 kommenttia:

 1. Heh, oonkohan mä jotenkin säästeliäs purunkäyttäjä kun mulla kestää sen 3-4 viikkoa yks paali. No sulla on noita pienempiäkin otuksia joihin varmaan uppoaa ihan mukavasti :P Eikä mun aina tarvi edes koko häkkiä tyhjentää kun jäljelle jää niin paljon suht puhdasta purua.

  Täälläkin olisi agrireissu tiedossa kun purut on ihan loppu. Ihan en kyllä noin paljon ajatellut itse ostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo miulla on vielä noiden marsujen lisäksi kanin häkki, kolmen hamsterin asumukset, hiiren asumus ja kaksi isoa gerbiiliterraa, joihin uppoaa purua/kuiviketta aika lailla :) Täälläkin aika marsukohtaista tarviiko kaikki purut uusia, pitkiksillä kyllä yleensä tarvitsee, koska juovat niin paljon = pissivät paljon. Sitten taas toinen ääripää vielä toistaiseksi yksin asuva Kauhis, jolta pari-kolme siivouslapiollista ottaa vain likaisia puruja pois viikkosiivouksessa. :) Kanilla täytyy koko 120cm häkin kuivikkeet vaihtaa, koska hän on tosi tehokas pissimään/papanoimaan ja kuiviketta pitääkin olla aikamoinen kerros, jotta hän pääsee kaivelemaan. :)

   Mie kävin ekaa kertaa eläessäni Agrissa eilen. Nyt olen taas sitäkin kokemusta rikkaampi :D

   Poista
 2. Voih, kyllä se eläinten pito tulee kalliiksi kaupungissa asuessa! Olen ihmetellyt, että miten ihmeessä se on edes mahdollista... Itse saan tutulta ilmaiseksi valtavat säkilliset heinää ja äitini työpaikalta, koulun käsityöluokasta mielin määrin purua!
  -Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa olen miettinyt, että olisi edullisempaa/tilavampaa(halvemmat vuokratkin = isompi kämppä) jos asuisi vähän syrjemmässä. Mutta näillä nyt mennään, jos olisin kroisos niin miulla olisi jo joku ihana omakotitalo ja eläimillä supertilavat olot ulkoilumahdollisuuksineen kaikkineen. :) Koskaanhan ei kyllä tiedä mitä tuleva tuo tullessaan...

   Sie olet onnekas kun perustarpeet siun marsuille löytyy noin "kivuttomasti"! Mahtava juttu :)

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M