keskiviikko 26. elokuuta 2015

Irin kanssa käytiin tarkastuksessa eläinlääkärissä

Heippa!

Irin kanssa tosiaan käytiin tänään Eläinklinikka Linnunmäessä ottamassa tehosteantibioottiruiske. Olen taas erittäin tyytyväinen saamaamme palveluun ja Iri taisi saada henkilökunnasta taas kaksi uutta fania. :D 

Ell (tällä kertaa Lauri, viimeksi Gisle) kuunteli Irin keuhkot ja totesi keuhkoäänien olevan puhtaat!! Voi jummi kuinka kivenlohkare vierähti miun sydämeltä, viime perjantaina kun äänet olivat erittäin kovat tulehduksen ollessa pahana. Vähän vielä ell sanoi, että voi olla pärskimistä ylähengitysteissä (mikä on ilmentynyt itseasiassa aivasteluna tässä parina päivänä). Lisäksi ell tunnusteli Irin vatsan ja totesi sen tuntuvan myös normaalilta. Irillä oli harmillista kyllä eilen ollut loppupäivästä ripulia, todennäköisesti se johtui siitä edeltävän päivän ruoista: olin antanut liikaa tarjolle uutta ruokaa vanhan oheen eli muutos oli liian nopea. Itse kun hätäännyin tuosta hänen minimaalisesta painostaan niin, että tein sitten liikaa ja liian vahvaa puuroa tarjolle. Voi soturi-Iriä, onneksi selätti eilisenkin vaivan. Nyt osaankin suhtautua rauhallisemmin Irin ruokinnan muutoksiin, ei niin nopeasti uutta ja vahvempaa ruokaa tarjolle. Vähän kerrallaan on se juttu. :)

Olen laittanut Irille höyryhengitysämpärin silloin kun hänellä on ollut rohinaa ja olen todennut sen keinona erittäin tehokkaaksi! :) Käytännössä siis laitan ämpäriin tuoreen inkiväärin palasia ehkä muutaman ja täytän ämpärin vähän yli puolilleen kuumaa vettä hanasta. Sijoitan ämpärin mahdollisimman lähelle Irin asumusta, tässä tapauksessa keskelle tyttöjen aitausta, jotta höyry menee Irin residenssiin sinne tyttöjen yläpuolelle. Ämpärin ulkopinta ei missään vaiheessa kuumene liikaa ollakseen vaarallinen vaikka marsun nenäkin siihen osuisi, ämpärissä on niin paljon vettä että painonsa vuoksi marsut sitä eivät saa kumoon ja tietenkin höyryttelyn ajaksi olen poistanut tytöiltä ämpärin lähettyviltä virikkeet, ettei ole mitenkään mahdollista kenenkään päätyä ämpäriin. Höyryhengitys on auttanut Irille yleensä kymmenessä minuutissa, hengittäminen on huomattavasti helpottanut ja viimetteeksi kun tämän Irille laitoin alkoi hän kuikuttaa iloisesti. Lieneekö yhdistävä jo miedon inkiväärihöyryn helpompaan olotilaan. :) Kovis juttu on myös, ettei tämä edes ole mikään sisäinen lääke, ei tule mitään lisäaineita tai muita mukana! Ainoa haittapuoli on, että kämpän ilmankosteus nousee, muttei se haittaa kun Irin olo kuitenkin on helpottunut tällä konstilla. Irin asumuksessa ei ole kattoa kuin vain yhdessä kulmassa ja seinämissä on pyyhkeet, ilma kuitenkin vaihtuu siellä eikä missään höyrytyspöntössä joudu olemaan. 

Alla onkin kuva kuinka Rapsu käyttää Irin höyryhengitysämpäriä personal pyllynlämmittimenä!


Excuse nuo papanat ja pururoskat, mutta tässä siis huikea ainesosalistaus näkyykin. Kuumaa vettä ja inkivääriä. :D

Tänään muuten tapahtui täällä miun olkkarissani muutoksia, vanha sohvanröhväkkeeni lähti kaatikselle tilaa viemästä ja pölyä keräämästä (sen materiaalikin oli ihan mahdoton puhdistaa + sohva oli epämukavakin) ja tilalle sain äidiltäni ylimääräisen nojatuolin ja tuollaisen kivan läpinäkyvän pikkutuolin. Olen ihan ihmeissäni kuinka sohvan poishilpaisu toikin tänne lisää tilaa!

Röhväkkeen olin parhaani mukaan koittanut maastouttaa kivemman näköiseksi, muttei sekään enää auttanut. :D

Nämä nyt ovat korvikkeena sohvalle kunnes osuu kohdalle parempi ratkaisu. Miusta tuo läpinäkyvä tuoli on kyllä tosi veikeä ja itseasiassa hyvä istua ja nojatuolista nyt saa lähimmän sohvankorvikkeen. Tosiaan asun yksin niin suurimman osan ajasta täällä on vain miun ahterini joka kaipaa röhnötystä. 

Tässä vielä pikaräpsy. Ihanaa kun tuli lattiapinta-alaa vaikka kuinka lisää kun se röhväke sai kenkää! :) Niin buenoon saumaan vieläpä, koska ensi viikolla saan tekemiäni villasukkia vastaan lisää taikispaloja, eli pääsen pojillekkin tekemään jaloitteluaitauksia lattialle tehokkaammin ja nyt lääniä siihenkin hommaan ilmestyi! :)

Ja tuosta tyynystä tulikin mieleen kun itse sairastaessani reilu viikko takaperin äitini erittäin ystävällisesti toi minulle murkinaa ja marsuille herkkuja kun itse en voinut näyttää nokkaani ulkona ollenkaan. Tässä aiheeseen liittyen pari kuvaa. :)-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M