sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kuulumisia, kuvia ja ison muutoksen paljastus!

Heips!

Täällä aikamoista menoa ja meininkiä on ollut, niin en ole blogin äärelle istahtamaan ehtinyt sen kummemmin. Pakkasta on ollut (niinkuin ei kenellekkään enää tullut yllärinä) ja siksipä voitaisiin aloittaa lasitetulla parvekkeellani asuvasta Freijasta. Hän on kehittänyt aivan hillittömän talvikarvan ja minä puolestaan hänelle monenmoisia pesäkolonmallisia systeemejä aitaukseensa. Paljon purua, heinää ja pahvilaatikkomökkikin tuolla tehdashäkissä hänellä. Pariin muuhun laatikkoon laitoin tekstiilejä tuomaan pesäkolomahdollisuutta, että pääsee hieman suojaan pakkaselta. Hyvin on muru pärjännyt.  

Sandelslaatikko saatu (en itse juo olutta) ja se on täynnä heinää. Freija on laatikolle hampaanjäljistä päätellen näyttänyt kuka määrää. :D

Veden antaminen tietenkin on  tuottanut päänvaivaa, koska juomapullot ovat pakkasella ihan yhtä tyhjän kanssa. Olen ratkaissut ongelman viemällä kanille muutaman kerran päivässä uunivuoan paksun lasisen kannellisen vettä, jossa aina hetki menee ennen kuin se jäätyy ja siitä kani voi juoda ihan mukavasti, eikä sitä voi kaataakkaan astian ollessa puolivälin kohdalta aidan alla, joten kanikaan ei voi vahingossakaan kastua. Veden vaihdan ainakin kolmesti päivässä. Kiitos Kiiralle kun vastaili miulle kysymyksiin tähän liittyen.

 Kävin tuossa yhtenä pahimmista pakkaspäivistä siivoamassa aitauksen päivänvalon aikaan ja oli kyllä varpaat niin jäässä lopulta (suutarin lapsilla ei ole kenkiä, missä olivat villasukkani??), etten ihan millintarkkaan pikkuroskaa enää lakaissut tuosta kuramatosta. Oli aika eksoottista pukea sata kerrosta vaatetta päästäkseen kaninsontaa siivoamaan! :'D Hevostallivuosilta sinänsä kyllä lannan luonti pakkasissakaan ei ole uusi juttu. Tämä kaniversio ehkä oli hieman hassumpaa hommaa.

 Hieman olen aiempaa enemmän hänelle myös nyt kovemmilla pakkasilla antanut rehua. Freija syö Rapunzelia ja se on maistunut oikein hyvin. Herneenversot on myös kova juttu, tämä kuva on tältä päivältä kun uhrasin eläimilleni loput herneenversot jotka olin hommannut omaa salaattiani varten. :D Jos on oikein kylmä, niin huomaa kuinka kanit tosiaan haihduttavat lämpöä korviensa kautta Freijan pitäessä korviaan takakenossa pääosin.

 "Nom nom nom.."  Tuo punertava pussilakanassa muuten on punajuurta, jota syötiin hiljattain.

 Ritarin korva photobombaa! :D

 "Eukot ei osaa käyttäytyä.." T. Kauhis

 "Tämä on kriisi." T. Rapsu

Tässä Stuartin asumusta siivouksen jälkeen..

..ja tässä kun hän oli uudelleenrakentanut pesänsä. Kuivikkeet saivat lähtöpassit ja talouspaperit otti tilalle. :D

Sain muuten vihdoin käyttöön joululahjaksi saamani älypuhelimen. Kivikautisesta Nokian halkomallista Samsungin ihan perus älyluuriin, jota taidan jopa minä osata käyttää. Kyllä siinä tovi menikin kun uroolleni huutelin "Apuuaaaa, mikä tää juttu on? Mitä nyt pitää tehdä? Miksi mun pitää toiki tieto antaa?". En ole mikään tekniikan ihmelapsi, mutta osaan jo ainakin soittaa, viestittää ja ottaa kuvia sillä, joten taitaa homma olla ihan hyvin hanskassa. :D Yllä oleva kuva siis on puhelinlaatua. Gaia kävi manikyyrissä urooni häntä pitäessä ja minun leikellessä kynsiä. Gaialla etutassujen ulkoreunojen kynnet kippuroituvat (siis ihan poikasesta asti, ne vain kasvavat suoraan kippuraan vaikka kuinka olisivat lyhyet) ja olen todennut niiden leikkelyn helpoimmaksi jos joku pitää Gaiaa niin näen paremmin.

ISOA MUUTOSTA TULOSSA !

Eli siis kuten otsikkokin vihjaa, on myllerrystä luvassa. Nimittäin minä, eläimeni ja Se Naapurin Mies muutamme! Sopimukset on tehty ja muutto alkaa 1.2, eli n. 3vk päästä. Tuleva asuntomme on aivan ihana. Olen niin onnellinen siitä. Tulevan asunnon talo on rakennettu ihan hiljattain, muutamme valtavalla lasitetulla parvekkeella varustettuun kolmioon, jossa SAAN ELÄINHUONEEN (lemmikit ovat btw sallittu), joka on pitkäaikainen haaveni ollutkin. Kani jatkaa parveke-eloaan ja siellä tulevalla partsilla on tuon kanin aitauksen lisäksi tilaa vaikka oleskelusohvallekkin, joten pääsee kevätauringon lämmittäessä itse vaikka neulomaan partsille kanin seuraksi, koska tilaa on.

En voi sanoin kuvailla kuinka helpottavaa on päästä pois tästä nykyisestä talosta, jossa on julkisivuremppa tänä vuonna monen muun laajan skaalan lähivuosien remonttien lisäksi ja vessa/kylpyhuone ja keittiökin on minulla täällä ollut suoraa kuin  70-luvulta muovimattoineen ja periksiantavine seinineen. Uudessa asunnossa meillä tulee olemaan kokonaan kaakeloitu kylpyhuone lattialämmityksellä (en kyllä ehkä kestä *sydän*), oma sauna ja uutuudenkarhea tupakeittiö. Mennessämme asunnon näyttöön totesimme jo kyseisen talon rappukäytävässä olevan huomattavasti parempi ilmanlaatu kuin tässä vanhassa asunnossani. Jokinmoiset kosteusongelmat eivät myöskään minua yllättäisi tämän vanhan rakennuksen suhteen. Suunnilleen samat huudit pysyvät, eli kaupunki ei vaihdu, mistä siitäkin kovasti sydämiä! Minä kun monien dissaavasta asenteesta huolimatta pidän kovasti tästä kaupungista, missä suurimman osan elostani olen eteenpäin palloillut. Myös uskon että itse tulen voimaan huomattavasti paremmin (atopiani kanssa ja muutenkin) uudessa asunnossa jo ihan paremman ilmanlaadun, eläimille keskitetyn eläinhuoneen (gerbiilien sudituspölyt eivät ole enää kaikkialla) ja muutenkin stressitason laskun takia. Kaikenaikaa kuitenkin ollut mielessä kuinka täältä vanhasta asunnosta on pakko päästä pois ja täällä asumani 4 vuoden aikana on tapahtunut elämässäni kaikki suurimmat alamäet ja montut, että on kyllä ihanaa päästä aloittamaan "uudelta pohjalta". Olen kyllä niin äärimmäisen onnellinen tästä asioiden saamasta käänteestä, vaikka muuttamista vihaankin. Tämän muuton aion suorittaa hymyssäsuin! :)

Lupasin, etten mitään kauhen siirappista rustailisi, mutta täytyy nyt kuitenkin mainita olevani myös erittäin onnellinen päästessäni jakamaan arkeni samaan talouteen tuon ihanan Naapurin Uroon kanssa. Hän pitää kovasti eläimistäni ja on ollut jo monesti todella suureksi avuksi, kuten silloin kun Freijalla oli vatsavaivoja ja annoin ensiapua kanille. *sydän*

Moni ehkä tietääkin etten ole kärsivällisimmästä päästä, eli tuskin kukaan yllättyy jos olen alkanut nyt jo pakkailemaan ja heittämään turhaa roinaa pois/kierrätykseen. :D Juuri vuodenvaihteen tienoilla tänne kirjoitin, kuinka tahdon päästä muuttamaan ja saada sen eläinhuoneen eikä kauaa mennyt kun tämä asia järjestyi. "Be careful what you wish for.."  ;)

-M

8 kommenttia:

 1. Voi FresiFreijanen ❤ Kunnon palatsin kokonen parveke siis tiedossa!:') Siun pitää myös keksiä Naapurin Uroolle uus nimi sit kun hää ei enää oo pelkkä Naapuri :'D Onnea kämpästä! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :D Joo täytyy tosiaan tuumia joku uusi nimitys.. :'D

   Poista
 2. Onnittelut fresh startista vielä tätäkin kautta :)!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että moinen 'muutto kolmioon' -onni kohtasi sinutkin! Oma blogini on viettänyt hiljaiseloa juurikin samanlaisesta syystä! Gerbola on muuttanut pienestä kerrostalo kaksiosta isoon rivari kolmioon <3 Kiirettä ja ressiä on piisannut (tästä lisää myöhemmin) siihen malliin, että vasta nyt kykenen taas istua kaikessa rauhassa koneen ääreen kirjoittelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka olen onnellinen puolestasi!! <3 <3 Ihanaa!

   Poista
 4. Onnea näin myöhässä vielä! Uusi asunto kuulostaa ihanalta! Olin kyllä hengessä mukana jo aiemmin ja tykkäsin facebook-päivityksestä, mutta ajattelin huomioida Ison Muutoksen näin kirjallisestikin vielä :) Tsemppiä muuttoon! Se onkin eläinten kanssa aina oma shownsa. Nimimerkillä muutin-marsut-tavaroineen-bussilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos kovin! <3 Täällä miun aivot suhisee pakkaussuunnitelmia ja ties mitä. Tietää myös mitä aivot tuumii repeatilla jos yrittää saada unta kun banaanilaatikot, ikean kassit ja muut hilavitkuttimet täyttää ajatukset. :'D

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M