torstai 12. tammikuuta 2017

Kuinka asfalttimiestä puraisi hevoskärpänen/Ratsastustunti Emman Tallilla

Heips!

Tänään oli jännä päivä, koska olimme runsaammalla partakarvoituksella varustetun puoliskoni kanssa varanneet ajan ratsastukseen islanninhevosilla Emman Tallilla. Emma olikin minulle jo vanha tuttu, mutten ollut vain aiemmin tullut menneeksi Riihimäelle häntä moikkailemaan. Herra S oli myös viimekuukausina puhellut sensuuntaisesti, että tahtoisi päästä hevosilla ratsastamaan, koskaan kun ei moista ollut tehnyt jos lapsuuden jotain talutusratsastuskertaa ei laskettu. Minullakin jo vuosia on vierähtänyt edellisestä hevosella köröttelystä. Olen aika vellihousu mitä tulee ratsastukseen, hevosten hoitaminen ja tallityöt olivat aina ykkösenä listallani mistä eniten sain iloa. Nyt oli aivan ihanaa, kun sain ihan rauhakseen köpötellä kentällä rauhallisella ja hyvin pörröisellä issikalla. Olen kyllä sellainen lauhkea sunnuntaiköpöttelijä. :D Herra S taasen innostui ravailemaan myös ja tunnin päätteeksi tuumi kuinka tahtoo myös päästä maastoretkelle ja uudestaankin ratsastamaan. Taisi tuota minun asfalttimiestä puraista hevoskärpänen! *sydän*

Emman tallilla on 11 hevosta, joista 9 on issikoita, 1 suomenhevonen ja 1 shetlanninponi. Lisäksi tallilla on kanoja, kukko, koiria, kissa ja kanejakin. Tallilla vallitsee hyvin kodikas ja maanläheinen tunnelma ja erityisesti itseäni myös ilostuttaa kuinka Emma pitää hyvää huolta eläimistään ja opastaa myös muita "pehmeään" hevoskäsittelytaitoon. Emma hirmuisen sydämellisenä ihmisenä on myös mukana auttamassa nuoria, joilla ei ole töitä tai koulupaikkaa.

Tuo jätesäkki oli muuten meidän, sain kotiinviemisiksi hieman kuivaa heinää. :D

"Kukkuu!"


Itse luokittelisin luksukseksi ulkohuussin, jossa on vessapaperia (jota tuolla olikin)! :D

Tälle vuodelle on kuulemma näiden kahden tamman toimesta toiveissa ja odotuksessa varsat. En ehkä kestä jos/kun pääsee sitten ihastelemaan issikkavarsoja! *sydän*

Tälläisiä hupsuja kuvia olen saanut muistakin suomenhevosista varsin onnistuneesti. En tiedä onko vain rodulle tyypillistä, että päätyvät kameraani näin. :D Hän mussutteli heinää ja tuumiskeli josko meillä olisi ollut herkkuja.


Näillä ihanilla on varsin paljon ulkoilutiloja tallipihan ulkopuolella, varmasti ovat varsin tyytyväisiä murusia elämäänsä.

Herra S sai uljaaksi ratsukseen ruunan nimeltä Eki ja opetin hänelle kuinka hevonen harjataan ja kaviot puhdistetaan ennen ratsastamaan menemistä. Herra S oli edukseen ja kaikki sujui varsin luontevasti. Muuta en epäillytkään, koska kotioloissa jo olen huomannut kuinka hän on hyvin tarkkasilmäinen lemmikkiemme kanssa ja hän lukee eläinten käytöstä varsin sujuvasti.


Eki on aivan "joko mennään?". :D

Minä sain ratsukseni ihanan ruunan Velvetin.

Ihana tuo otsapanta hänellä! *sydän*

Tässä Herra S juuri oli päässyt hevosen selkään. Ilme kertoo paljon. :D

Meni oikein mukavasti meidän köpöttelyt, Herra S kuulemma jo odottaa kovin seuraavaa kertaa. :)

Muihin juttuihin..
Sain asiakaspalautteen kortin muodossa tänään kotiini! Asiakas oli ilmeisesti tyytyväinen tilaamaansa kanavointiin kortin kääntöpuolen kiitoksista päätellen. Aivan ihastuttava kortti, voi jukra kuinka ilostuin! Osoitteesta www.tmimerilyra.fi löytyy tietoa palveluistani hintatietoineen kaikkineen. :)

-M

2 kommenttia:

  1. Ei hyvää päivää! Toihan on mun luokkakaverin talli! Tai se ei oo se Emma vaan Immi, joka on samalla luokalla mun kanssa. :D Tunnistin ton suomenhevosen turvasta. :D

    VastaaPoista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M