tiistai 31. tammikuuta 2017

Marsujen uusi häkkijärjestely ja eläinhuonekuvia

Heipsan hei!

Tällä kertaa onkin vilkkaampi meininki, nimittäin muutin marsu-urosten häkkijärjestelyä! 

Ensin joutuivat Katkis + Efeldon ja Dodi + Melchior tuommoisiin minijuttuihin odottamaan hetkeksi. Dodi nukkuu ihan croisanttina tuolla.. :D

Tovin päästä pääsivät ihmettelemään mitä se marsueukko tällä kertaa oli keksinyt. :D Päätarkoitus minulla oli saada Katkis ja Efeldon myös pöytätasolle, jottei tarvitsisi aina kiivetä tuolille ylettyäkseni heidät kaapparoimaan häkistä. Lisäksi Efeldoninkin ollessa toisiksi vanhin marsuni (3,5v) tahdoin hänen olevan entistä helpommin käsiteltävissä ja tarkkailtavissa, vaikkakaan tuo vajaan metrin korkeusero ei tuohon tarkkailuasiaan juuri vaikuttanut. Tuli tästä häkkien siirtämisestä niin vahva visio, että kolmannen potemispäivän kohdalla tartuin toimeen kun ei muuta enää voinut saadakseen mielenrauhan. :D Dodin ja Melchiorin sijainti ei hirveästi vaihtunut, mutta suurin muutos on heidän yläkerran naapureiden poistuminen ja sen myötä suurempi valoisuus. Hieman tyypit hakivat ihmeissään rauhallista hämärämpää nurkkaa häkissä mihin ovat tottuneet ja laitoinkin yhteen kulmaan näiden kuvien jälkeen pyyhkeen "katoksi".

Kyllä on peruukkipojat muhkeissa karvoissa taas kun tuota Melchioriakin katselee.. :D

Katkis ja Efeldon saivat myös ihmetellä. Joutuivat hartiakorkeudeltani pöytätasolle ja nyt ihmiset näyttävät suuremmilta ja tulevat erilaisesta kulmasta häkin lähelle. Katkista ei niin tunnu muutos haitanneen, mutta symppispappa-Efeldonilla tuntuu menevän jonkin aikaa ihmisten suurempaan olemukseen tottumiseen. Hän on niin herkkä. Urosten häkkien välillä on pyyhe, etteivät näe toisiaan ja keksi mahdollisesti jotain kärhämää (köh köh Melchioristakaan ei koskaan tiedä mitä hän keksii köh köh).

"Mitä täällä tapahtuu?" T. Katkis

Eläinhuoneen uusi lookki.. Ainakin osittain. Se Sydänlingon iso syrkkihäkki meni säilöön ja sen myötä vapautuikin pöytätilaa marsujen laajennukselle. Uusimmat campbellipojat Vipeltävä Vilinusaurus ja Tangervo Taajama-Korva asuvat tuolla sinisessä minidunassa, jonka olen lattiatasolta nostanut Ikean parilla lasten jakkaralla. Campbellisiskokset Aristokraattinen Aivonystyrä ja Aikamoinen Afrodite asuvat tulla huiman neljäkerroksisen "rakennuksen" ullakkohuoneistossa. Herra S:n campbelliveljekset taasen jäivät samaan nurkkaan kuin ennenkin, nyt vain marsujen häkin päälle. Juuri taktinen asettelu, koska Efeldonin ja Katkiksen häkin kattoluukku avautuu vielä ihan normaalisti Ripan ja Rapen asumuksen ollessa vain sen vieressä.

Margadash Ilomieli sai syrkkikokoisen fillarin sellaisen vapauduttua Sydänlingon poisnukkumisen myötä. Margadashille tuo taitaa olla paras mahdollinen, edellisen hieman pienemmän fillarinsa (siis joka on se varsinainen sopiva kiinarikoko) kun juoksi aikojen saatossa käyttökelvottomaksi ja korjauksen ulottumattomiin. :D Tuo syrkkikokoinen pyörä pyörii oikein keveästi eikä aiheuta symppisvaari-Margadashille (muutaman kuukauden päästä 3-vuotias) päänvaivaa.

Gaia katselee hieman epäluuloisena. :D


Nifra-muruli, joka on ollut oikein hyvissä painolukemissa! *sydän maksimus*

Ritarin pylly. Ritari taisi taas omasta mielestään olla piilossa nukkumassa. :D

Kovin oli rento meininki.

Tirppa taasen löysi oikein kivan piilon kaltoinkohdellusta paperisesta biojätepussista. :D Aina välillä laittelen tälläisiä possuille ihmeteltäviksi.

Loput kuvat ovatkin tältä päivältä kun niitä räpsin siivottuani aitauksen.

Aitauksen asukkaat tarkastuskierroksella miten onkaan siivouksessa mökkien sijainnit muuttuneet. :D

Kurkkutarjoilu! Jukra, se onkin marsujen lempparia. Melchior ja Dodikin aivan valmiusasemissa herkkujen vastaanotolle. :D

Nifralla on hyvin päättäväinen ilme tuossa eturivissä "nyt sitä kurkkua mulle kuin olisi jo!".

Seuraavissa kolmessa kuvassa huomatkaa Rapsun pyllyn sijaan mitä tapahtuu taustalla olleelle kurkulle.. :D


Sinne meni se kurkku.. Yamsu näki tilaisuuden tulleen. :D

Rapsulla on kyllä hyviä ilmeitä. 

Kaikki abyt jäivät apajille, muut menivät aika lailla jemmaan syömään. :D

Santsipalojen toivossa vaeltavat..

Sain tänään muuten käyntikorttini! Nyt tohtii jaella lennosta yritykseni yhteystietoja, jee! Tuo kirjavempi on pakettikortti, laitan sellaisia tilausneulomusten mukaan ja kirjoitan korttiin käsin mitä materiaalia kyseinen lanka on ja pesuohjeetkin.

Oli kyllä mukava kirjoittaa tälläinen iloisempi postaus tällä kertaa. :) 

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M