sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pohdintoja/kuulumisia, punnitustulokset ja kuvia tältä päivältä!

Heippa hei!

Ihanan keväinen fiilinki, jos avaa sälekaihtimet niin sieltä jopa tulee luonnonvaloa, uskomatonta! :D Punnitsin marsut tänään ja pistin ne aitaukseen juoksentelemaan, tässä teille kuvamateriaalia aiheesta! :)Tältä näyttää aitaus tänään, tuntuu kuikkumonstereille kelpaavan!

 Rapsu! *sydän*

 Nefi

MITÄ MIELTÄ ISÄNI OLI MARSUISTAMME?

Taisin jossain vaiheessa mainita, että isäni oli tulossa käymään kahvilla miun ja Spartalaisen asunnolla pitkästä aikaa ja hän samalla ensimmäistä kertaa näkee eläintarhamme. Yllätyin kovasti siitä, kuinka kiinnostunut hän oli marsuista, olinkin unohtanut kuinka kovin hänkin pitää eläimistä vaikkei aktiivinen ole niiden kanssa ollutkaan. Hän jopa selitti, että hänen lapsuudessaan heillä on ollut perheessä marsuja, hamstereita ja mahdollisesti gerbiilejäkin! Ilmeeni oli aika lailla * (O.O) * kun kuuntelin hänen tarinoitaan niistä eläimistä. Olin varautunut, että isäni ja hänen naisystävänsä istuisivat sohvallamme kahvia juomassa, mutta ensimmäiseksi heidän saapuessaan hoksasin, että taitaisi olla aiheellista kehittää tuolit marsuhäkkien viereenkin, he kun hyvän tovin viettivät aikaa marsuja tuijotellen ja iloisina syöttivät niille kädestä kurkkua, salaattia ja tomaattia, juurikin näitä meidän kuikkujen lemppareita. Marsut olivat edukseen kuikuttavaisella tuulella, pääsivät vieraat todistamaan noita sulosäveliä. Taisi isäni heti ensimmäiseksi marsuhäkit nähdessään todeta "Ohoh, sinulla on jo pelkästään häkkeihin uponnut rahaa!", johon vastasin että täytyy ihmisillä mieleisiä harrastuksia olla. :D Hänellä itsellään rakas harrastus on autoasiat, joten ei hänellä ollut varaa kritisoida miun rahankäyttöäni noihin kuikkuihin. :D Kaikin puolin heidän visiittinsä meni oikein hyvin ja oli mukavaa. Isäni sanoi samaa Rapsusta mitä minäkin nähdessäni Rapsusta kuvan ensimmäistä kertaa; "Demonimarsu!". Samasta puusta ilmeisesti veistetty ajatukset meillä. :D

Hän juuri tätä postausta kirjoittaessani laittoi miulle tekstiviestin, että on ylpeä miusta ja siitä, kuinka hyvin pidän eläimistäni huolta, hän on kovin iloinen miun ja marsujeni puolesta! *sydän*

 "Porukkapotretti", Orava lymyilee jossain.

MITÄ MIETTII SPARTALAINEN JA ÄITINI?

Spartalainenkin on tuntunut kiintyvät marsuihin enemmän, mikä tietenkin lämmittää mieltäni kovasti. Hän auttaa miua leikkaamaan marsujen kynsiä pidellen marsuja sylissään operaation aikana ja kun meillä oli viikko sitten äitini, äitini miesystävä, pikkuveljeni ja hänen tyttöystävänsä kylässä, niin Spartalainen oli miut yllättäen aktiivisena ja pyysi saada marsun syliinsä jotta sohvalla olevat vieraamme voisivat tutkia sitä lähempää, Gaia pääsi edustustehtäviin. Nämä vieraat olivat myös hyvin ihastuneita eläimiimme, gerbiilit saavat aina kassillisen vessapaperirullia ja marsut sanomalehtiä aitausaluksiksi kun äiti tulee käymään. :D Erityisesti äitini miesystävä on innoissaan noista kuikkumonstereista, ihana nähdä kuinka paljon iloa nuo karvapyllyt saavat ihmisissä aikaan! *sydän*

Spartalainen myös saattaa omatoimisesti viipaloida pätkän kurkkua ja mennä antamaan sitä kädestä marsuille. Tuo häppeninki onkin suloista vierestä seurattavaa! *sydän* Hän on myös miun kanssa yhdessä ideoinut sopivia laumajärjestelyitä, mitkä marsut sopisivat samaan häkkiin ja mistä syystä, auktoriteettiasiat huomioonottaen. Meillä tuossa häkissä on nyt 3 marsua/iso häkki ja tiedämme kokemuksella, ettei esim. ole hyvä valinta pitää Yamahaa, Gaiaa ja Oravaa samassa ja loppuja toisessa, koska emme saa nukuttua kauhean vellihousuvalitusmeiningin takia. Yamaha ei sovi pomoksi kun pitää niin kauheaa mekkalaa Gaian kanssa jatkuvasti. Päädyimme siis ratkaisuun:
Yläkerta: Orava, Gaia ja Rapsu
Alakerta: Nefi, Nifra ja Yamaha
ja olemme olleet tyytyväisiä rauhallisuuteen! Tuo tuntuu sopivalta järjestelyltä kunnes toisin todistetaan. :D

Spartalainen itse on nyt muutaman viikon keikkahommissa kotikonnuillaan ja mie kansoitan eläinten kanssa keskenämme asuntoa sen aikaa.

 Nefi *sydän* Miss Ilmeikäs ja Miss Karvahousu taustalla. :D

ZOOPLUSSALTA SAAPUVAT ROMPPEET?

Kovasti nyt odottelen Zooplussalta tulevia romppeita ja toivon kovasti, ettei miun tarvitsisi jälleen reklamoida mistään sinne saapuvien härpäkkeiden tiimoilta. Sieltä on tulossa arvoilta n. 60kg irtaimistoa marsuille ja gerbiileille, painavimmat ovat hamppukuivike (yht 28kg) ja marsunruoka (yht. n.15kg) ja sitten tuleekin kaikenlaista muuta sälää. Voisin tehdä siitä sitten oman postauksen tänne blogiin, olen nimittäin kuullut toivomuksen blogin lukijalta, että marsuaiheisista ostoksista olisi kiva lukea jatkossakin. :) Näillä näkymin nuo tilaamani asiat olisi tulossa ensi viikolla, ehkä keskiviikkona miulle kotiin asti.


 Yamaha :D Niin kova kaahailemaan, että vaikea saada järkeviä kuvia. Hän on kolmen marsun poppoossa häkissä ollessaan rohkaistunut Nifran ja Nefin esimerkistä, ettei siihen delaa vaikka minä hiukan rapsuttaisinkin häkissä olevaa marsua. Nifraa ja Nefiä nimittäin poikkean vähän väliä rapsuttelemaan häkkiin kurkotellen ja he tykkäävät siitä kovasti. Yamaha on huomannut, ettei se ole maailmanloppu jos ottaa vastaan rapsutuksia ja häntäkin olen saanut nyt rapsutettua ilman että hän juoksisi vellit housuissa karkuun. *sydän*


Nefi, a.k.a Miss Karvahousu

PAINOMIETTEISIIN:

Punnitustulokset ja tämänhetkinen ikä:
Rapsu 850g     n. 10kk
Nefi 792g        n. 6kk
Nifra 774g       n. 6kk
Gaia 730g        n.3,5kk
Yamaha 723g   n. 6kk
Orava 660g      n.3kk

Eli meillä on tällä hetkellä marsua yhteensä 4529g! :D

Gaiasta tulee varmasti iso marsu, veikkaan että täysikasvuisena hänen painonsa huitelee 1100-1400g huitteilla, koska hänen rakenteensa on kovin suuren oloinen verrattuna muihin ja hänen vanhempansakin kummatkin ovat isoja. Veikaan että Gaiasta voi jopa tulla meidän suurin marsu! Tähän kun rotuasiatkin vaikuttavat ja Gaia on meidän ainoa self. Selffit tiedetysti keräävät enempi massaa kuin vaikka abyt (korjatkaa jos olen väärässä, tässä uskossa ainakin olen). Rapsu tuskin ylittää 900g, hän tuntuu olevan ihan hyvissä mitoissa nyt. Yamahakaan ei taida kasvaa rakenteeltaan, vain mahansa kohdalta enää. Hän taitaa jäädä aika siroksi, veikkaan maksimissaan 800g. Nifra ja Nefi ovatkin sitten jänniä, Nifra saattaa rakenteensa puolesta pysyä virtaviivaisena ja painaa silti 900g, Nefi taas kerää massan mahansa kohdalle päärynäisesti, niin veikkaan ettei hänelle tekisi hyvää painaa sitä 900g noin niinkuin esimerkkinä. Oravan kasvattajalta juuri kuulin, että Oravan emä on suuri, mutta isä ei niinkään. Totaalimysteeri miulle vielä on, että millaisiin mittaluokkiin Orava kasvaa, hän on nyt meillä ollessaan kuukaudessa saanut 200g lisää massaa ja jatkossa saa vielä enemmän kun on rohkaistunutkin kovasti tässä ajan saatossa.Nifra

MARSUSUUNNITELMAT JATKOSSA?

Tuo häkkijärjestely on aika turmiollinen. Koska siitä kuikut kovasti tykkäävät eikä se meidän eloamme täällä hankaloita, niin miksipä se ei voisi jäädä noin. Noh mutta väkisin hiipii mieleen ajatus, että 4 kuikkua/kerros olisi oikein toimiva määrä. Damn it. :D Koska meillä oli yhteen aikaan 2 ylhäällä ja 4 alhaalla, ja tuo neljän porukka oli ihanan aktiivinen ja tykkäsivät kovasti. Nyt kun meillä on 3/kerros niin meno on rauhallisempaa ja välillä pohdin, että onkohan noilla tylsää. Tietenkin voisin taas hifistellä rampin käyttöön, että olisi kulku kerrosten välillä, mutta siitä aiheutui viimeksi niin paljon meteliä ja nahinaa että mieluummin en laittaisi sitä takaisin. Kovin, kovin turmiollista. Koska jatkuvasti vielä eri kasvattajillekkin tulee vaikka mitä ihania mussukoita myyntiin ja väkisinkin esim naamakirjan marsunmyyntiryhmässä surffaillessa herää pieni ajatus että "entä jos" tai löydän itseni miettimästä miltä laumamme näyttäisi jos tuo kyseinen myynnissä oleva yksilö olisi siinä.

Voi huokaus. Tämä on niin tyypillistä minulta, että kun on kiinnostunut jostain, niin panostus ja asiat hoidetaan sata lasissa, eikä se edes hiivu mihinkään. :D Himmyt ovat ihanan kuninkaallisen näköisiä, mutta koska en näyttelyistä henk. koht ole kiinnostunut, niin näyttelytasoinen marsu menisi meillä "hukkaan", joten himmyn pitäisi olla sellainen joka ei hyvällä tahdollakaan menestyisi näyttelyissä niin menisi parhain päin! Heheh. :D Katsotaan mitä tapahtuu, Spartalainen ei varmasti ainakaan innostu ajatuksesta jos mainitsen "mahtuisiko meille vielä joku marsu?", hän luultavasti uhkaisi pistävänsä kaikki paistinpannulle ja miut nukkumaan sohvalle... mutta seuraavassa hetkessä olisi kuitenkin noille kuikkumonstereille antamassa kädest' kurkkua ja juttelemassa mukavia. :D Voi miun luolamiestäni..

Tälläinen pidempi postaus tällä kertaa, millaisia mietteitä tämä herätti teissä? Pistäkää toki kommenttia, olen kovin kiinnostunut kuulemaan! Ehdotuksia tai toiveita?
*sydän*


-M

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea pitkiäkin postauksia! Ja ihanaa nähdä marsublogi jota päivitellään näin usein, vieläpä söpöjen kuvien kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän nöyrimmiten! :) Ihan mahtia kuulla että tästä miun blogista tykkäillään! Samanlainen fiilis kuin kissalla, jota rapsutetaan poskesta ja kehrää samalla. :D

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M