maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pari vinkkiä jyrsijäharrastajille ja mussutuskuvia

Heips!

Tällä kertaa tahdoin rustata ylös pari itse hyväksi kokemaani vinkkiä jyrsijäköörin kanssa asumiseen liittyen. Kumpaakaan en ole itse keksinyt, vaan saanut idean muualta.

Paperiset biojätepussit ovat monikäyttöisiä! Marsut saavat niistä ihmeteltävää ja niihin voi jemmailla herkkuja. Miun tyttölauma ainakin tykkää tuhota pussin jos sellaisen saavat aitaukseensa. He tykkäävät myös lymyillä niissä kun taittaa hieman suuaukkoa rullalle, että pysyy hökkeli auki. Gerbiilit pitävät näidenkin pussien silppuamisesta ja kanille voi jemmailla pelletit tai vaikka herkkuheinäsatsin tälläiseen.



Rikkaimuriin/imuriin tyhjään pussiin/säiliöön ennen siivousta hieman vanilijasokeria ja ainakin omaan nenääni normaalia imurointiprosenssin katkua miellyttävämpi vieno tuoksu leviää ympärille. En ole tuoksukynttilöitä poltellut enää vuosiin, koska inhottaa ajatus sille altistuvasta tsiljoona kertaa ihmistä paremmin haistavasta lemmikkieläimestä. Olen kyllä tuoksufriikki, hajuvettä tulee aina laitettua ennen kotoa lähtemistä, mutta vältän marsujen/muiden eläinten joutumista moiseen katkuun. Tuo vanilijasokerin imurointi tyhjään pölypussiin/säiliöön on ihan mukava tapa saada aavistuksen kivempaa tuoksua ilmoille, muttei kuitenkaan niin vahvana, että se eläimiä häiritsisi (en ainakaan usko, että häiritsee).

Sitten sylillinen tuoreita kuvia!

 Keksin Freijalle tekemiseksi hylsyjä syysheinällä. Niitä neiti viskeli menemään ihan urakalla sitten. :D Tässä näkyvä aitaus koki siivouksen seuraavana päivänä..

 "Jumaleissön, kyllä mä niin tälle näytän!!"

 Gerbumiehet taas poseerailleet. :D En kestä alla tuota Leijonan tassua!


 Herkkuja! Kerran vuodessa mie yleensä olen hommaillut noita JR-Farmin pikkasen terveellisempiä herkkutikkuja ja niitä sitten ihmetelläänkin kun harvoin nähdään. :D Kissanruoka-annoksia hamstereille herkuksi ja noita vegejuttuja kaikille minimonsuille. Mono tyttögerbuille kun ainakin aiemmin ovat innokkaasti tuollaisen tuhonneet. Niin, ja tuon tyynyn sain äidiltäni, mutten sitä ole eläimille vielä uhrannut. Mie kun nimittäin menin pesemään sen marsuilla olevan vaaleanpunaisen pyöreän tyynyn 90asteessa ja se litistyi huomattavasti... :D

"Nom nom nom..."

Tauno-Freija :D Kanille näytin tuota tikkua vain osan päivää ja annoin takaisin vasta vuorokauden päästä, ettei vain menisi vatsa sekaisin jos koko homman olisi syönyt. Tosin Freija hyvin on sietänyt monenlaisia tuoreitakin, mutta kuitenkin.

 
Miulla kävi tänään mainioita kahvivieraita! Eräs ihana nainen toi tullessaan säkillisen kuivaa heinää ja lähti täältä villasukkien kera koettuaan "MUN"-efektin nähtyään viimeisimpiä tuotoksiani. :D

Neulomusblogiini KLICK

Hetivälittömästi maisteltiin saamaamme heinää..


Kyllä maistuu (ja tuoksuu muuten myös tosi hyvältä)!

Vielä kuva pappahamsterista (1v 9kk) Stuartista eräältä yöltä kun herra rellesti ympäri residenssiään. *sydän*

-M

4 kommenttia:

  1. Tää paperipussivinkki oli ehkä paras ikinä! :D Mukka rakastaa hengailla pussissa, lempparipiilopaikka ever. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon niin iloinen että pystyin olemaan hyödyksi, vaikken itse ideaa alunperin keksinytkään! :) <3

      Poista
  2. Äh! Nyt jostain syystä takkuaa ihan hirveästi tämä kommentointi. En tiedä lähtikö edellinen viesti matkaan tai tuliko perille asti, kun kone jostain syystä jökkäsi, joten kokeillaanpa uudelleen. :)
    Elikkä, mistä noita paperisia biojätepusseja oikein saa? Ja onko niitä saatavilla kuinka monta per paketti? Olen yrittänyt kaupoista noita bongata, mutta ei ainakaan vielä ole tullut missään vastaan. :/ Uskon, että gerbiilit arvostaisivat noita suuresti. Vaikuttaa aika samanlaiselta materiaalilta, mitä tulee banaanilaatikoiden mukana (jotain pohjallisia tms?). Tosin niissä on ikävä riski, kun toisinaan näkee, että sinne pohjalle on valunut itse banaaneista jotain möhnää ja huonolla tuurilla saa vielä banskukärpäsetkin kaupan päälle. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo välillä elektroniikka tuntuu tarvitsevan elvytystä turvakenkien kärjellä.. :D En saanut kuin tämän yhden kommentin.

      Mie olen noita Rainbown paperisia biojätepusseja löytänyt Prismasta ja Valintatalosta (ainakin miun lähivaltsusta, en tiiä onko muissa). Ne tulee sellasessaa..... 10kpl pakkauksissa (vai oliko se 15kpl..) jos en nyt aivan väärin muista ja tuo Rainbown pussinippu on päällystetty läpinäkyvällä muovilla, eli näyttääkin aivan siltä iteltään siellä kaupan hyllyssä. Hinta tuolle nipulle on vähän vaihdellut mitä miulla on vastaan tullut 2,5-3,90 välillä. :) Juu on miusta samaa matskua kuin se paperinnen välipaperi banaanilootissa. :)

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M