maanantai 20. heinäkuuta 2015

Prinsessa Gaia tuli takaisin!

Heipähei!

MARSUMAYHEMIÄ Facebookissa seuraavat ovatkin jo tietoisia, että Gaia tuli takaisin miun luo perjantaina! Perjantaina siis ovikelloni soi ja oven takaa löytyi Almond'sin Lea Gaia sylissään. :D Näky oli kyllä aika hassu, koska itse olen niin kovin tottunut näkemään jyrsijät kodin ulkopuolella vain kuljetuskopissa, mutta tässä tapauksessa koppa oli jo jätetty autoon ja ihanalla Lealla oli Gaia käsissään. Mitähän olisi naapurit sanoneet kun rappukäytävässä olisivat kävelleet vastaan.. Niin mainiota! :D  Kyseessä siis (niinkuin moni tätä blogia seurannut tietääkin jo) Gaian lainaaminen Almond'seille Ouluun yhden poikueen teettämisen verran, jotta nämä ihanat marsunkasvattajat saivat hieman uutta verta  DEW-linjoihinsa. Erityisesti heitä Gaia taisi viehättää, koska Gaian vanhemmat ovat tuonteja Ruotsista ja siten aivan eri linjastoja kuin mitä Suomessa on nähty.  Gaia sai kaksi erittäin hyvänkokoista muksua, kumpikin oli reippaasti yli 100g, uros ja naaras. 

 Sitten olikin huolenaiheena minulla saada Gaia sulautumaan taas tuonne akkalaumaan. Aiemmin historia tietää tapauksia, jolloin G on saanut suuren egobuustin poikueen jälkeen tuonne laumaan yhdistettäessä ja vetänyt pataan kaikkea mikä liikkuu, erityisesti Yamsua (joka kyllä tappeli vastaan :D ). Nyt sitten laitoin muutamaksi tunniksi kaikki eukot tuonne tutustumisaitaukseen, joka kaikille oli vieras. Kyllähän siellä kahakkaa käytiin, muttei onneksi niin kovin kuin joskus aiemmin ja muutaman tunnin kuluttua oli jo oikein rauhallista. Yllä kuva kun mentiin tutustumisaitaukseen..

...Ja tässä kuva muutaman tunnin päästä kun kaikki väsähtivät ja heinät oltiin levitelty ympäriinsä. :D En kestä tuota Rapsun torkkuasentoa, Gaian kurkkausta ja Ritarin löhöilyä!!

 Rankkaa tuo marsuna olo. Sama kun itse köllöttäisin sängyssäni vain puoliksi.. :D

 Seuraavaksi siirryttiinkin tuonne hiljattain siivottuun tyttöjen aitaukseen koko koplan voimin.

 Iri oli torkkumassa omassa penthousessaan, ei ota stressiä liioista. :)

 "En nyt oikein tiedä mitä ajattelisin tästä.."

Ritarin torkkumoodi jatkui aitaukseen asti. Lea muuten piti Ritarin turkin tuuheudesta! Oli mukava kuulla kehuja mussukoistani, varsinkin kyseisen murusen kasvattajalta! :)

 Mainitsin aiemmin ohimennen, että Gaia on mahtikaivautuja. Tämä kuva vain allekirjoittaa mielipiteeni.

Sitten tässä eräs ilta tuo vaaleanpunainen  ruusutyyny tuli pesusta ja Gaia pääsi tutustumaan siihen pitkästä aikaa. Nämä alla olevat kuvat otin todella myöhään kun katselin tv-sarjoja ja kattovalo oli jo pois -> jouduin osassa käyttämään salamaa. Vähän niinkuin salakuvia! :D
Huomasi kyllä kuinka hyvää hoitoa on Gaia Oulussa saanut, hän oli nyt aivan supertottunut sylittelyyn/käsittelyyn (oli jo aiemmin ihan hyvä käsiteltävä, mutta nyt vielä moninkertaisesti parempi, jos vain mahdollista) ja oli päässyt uloskin syömään tuoretta marsukavereiden kanssa! Se onkin asia, jota en itse voi täällä kerrostaloalueella oikein toteuttaa, joten olen onnellinen Gaian puolesta. Vähän sutjakka on vielä ruumiinrakenteeltaan, mutta se nyt selittyy sillä, että imetti kolme poikasta (omat + yhden adoptiolapsen) ja imetys loppui vasta hiljattain.  Gaia jopa tuoksui hyvältä kun Lea oli hänet pessyt päivä-pari ennen kuljetusta luokseni! :D
...Voimme siis päätellä, että Prinsessa Gaia hyväksyi tyynyn! *sydän*

Ja vielä Nefi pyllytöyhtöineen. *sydän*

Kyllä vaan olikin Gaiaa ikävä! Voi jummi. Perjantaina iltasella kun sohvalla kilkattelin (tosin bambupuikoista ei oikein ääntä lähde, mutta saitte mielikuvan :D ) sukkapuikkojani menemään televisiotarjonnan äärellä tuli vaan todellakin sellainen olo, että jotain oli monta kuukautta täältä hukassa ja nyt on taas mukavan kokonainen karvapyllykööri. Gaia on niin hirveän kaunis ja herkkä neiti, että hän vain täydentää tyttölaumaani. Ihanaa, että hänellä alkoi nyt "eläkepäivät" ja pysyy minulla lopunikäänsä, niin ei tarvitse tästä kauniista mussukasta olla enää erossa. *sydän*

Tässä vielä hieman kuvakoostetta Gaian Oulun reissusta:

 Gaia ja poikaystävä.. (kuvasta creditti Lea Rahtu-Korpelalle)

 ..joka on mm. Ruotsin multichampion! (kuvasta creditti Lea Rahtu-Korpelalle)

 Tässä tilannetta kun Gaialla oli aikamoinen kööri muksuja. Omia kaksi ja muiden emojen poikasia 5, kunnes alkoi maidontuotanto toisellakin juuri pienen poikueen synnyttäneellä naaraalla ja näitä adoptiolapsia pystyttiin jakamaan heidän kesken. (kuvasta creditti Elisa Sventolle)

 (kuvasta creditti Elisa Sventolle)

(kuvasta creditti Elisa Sventolle)

Härreguud. Marsulapset ovat jotain niin ylisöpöä. Gaia oli jälleen kärsivällinen ja hyvä äiti. En minä turhaan hänet nimennyt aikanaan "Äiti Maa"ksi. ;)

Kaikenkaikkiaan oli mukavaa, että vaikka Gaia olikin täältä pois, niin tiesin hänen ollevan aivan superhyvässä hoidossa äärimmäisten kokeneiden ja eläinrakkaiden marsukasvattajien luona. :)
-M

4 kommenttia:

 1. Ellu lähettää terkkuja kotiin palanneelle äipälle! :) Niin on samaa näköä heissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti hetki miettiä että tunnenko ketään Ellua.. :D Välitän terkut Eliotin mammalle <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! Toivottavasti ei Gaia pöllyytä muita, että saa omistaja nukkua yönsä rauhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän hyvin sujunut. Ihanaa kun murunen tuli takaisin kotiin <3

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M