tiistai 3. marraskuuta 2015

Marsueukko kävi "maailmalla" ja hamstereiden herkkuhetki!

Heip.

Täällä minä vielä. Taisin tänään postata jo kertaalleen tänne, mutta tuskin ketään haittaa toinen postaus kuitenkaan! Kävi kuulkaa niin, että join pari kuppia kahvia tuossa äsken (koska oli ylitsepääsemätön himotus siihen) ja meininki on senmukaista. Ei muutakuin postaushommiin siis! :D

Viimeviikolla tuli mainio sauma visiteerata taas äitini luona parin päivän reissu mielessäni ja ei muuta kuin naapurille kirjallisia hoito-ohjeita vääntämään! :D Hän kun lupasi käydä kurkkaamassa miun eläimet ollessani poissa, jottei kertaakaan tullut vuorokaudenkaan mittaista aikaa ettei täällä olisi joku ollut vähintään käymässä. Olin tietenkin itse sangen hysteerisenä hulluna marsueukkona jättänyt muruille pyöristettynä miljoona vesipulloa ja niin isot määrät heinää etteivät moista olleet varmaan eläessään kerralla edes nähneet.. Ainoa minkä eläintenzoomailija joutui sitten tekemään oli tarjoilemaan yhden päivän pelletit marsuille ja kanille ja tsekkaamaan silmämääräisesti eläinten kunnon + katsomaan kaikkien vedet, joita itseasiassa ei kuulemma edes tarvinnut lisätä poissaollessani. Ja tietenkin olin esittänyt kaino-vienon toiveen, että hän soittaisi minulle käydessään eläimeni katsomassa ja sainkin kuunnella puhelimitse marsujen pelletinrouskutustakin (ja kuulin myös piikin "onkohan tuo vesipullojen määrä hieman liioittelua.."). :D Iso kiitos naapurilleni!

 Kauhis ihan tukka pystyssä. Normipäivä vissiin hänelle kun akat halailevat. *sydän* Piti halata marsut "ruttuun" ennen kuin oli lähtö reissuun!


Käytiin kipittelemässä Tampereen keskustassakin reissussa ollessani ja oli ihan mielenkiintoista. Tampereella en itseasiassa juuri ole koskaan pyörinyt muuta kuin läpikulkumatkan verran. Oli kova sumu ja sen myötä kylmä tuuli, mutta onneksi emme ole sokerista.

Luomua kasvisruokaa testailemassa *nam*

Ja joku akka itse. Lapaset ei sopineet värimaailmaan, mutta väliäkös tuolla kun muuten ovat lempparini. Tein ne itse kerran vahingossa, löytyvät neulomusblogini puolelta. Kiitos äidilleni kuvan räpsäisystä.


Nämä seuraavat kuvat ovatkin sitten tältä päivältä.


Muutin himpun verran järjestystä tuolla marsujen aitauksessa ja kaikki olivat ihan innoissaan kun käänsin tuon sängyn noin päin. Lähtiessäni hieman myöhemmin hoitamaan asioita huomasin vielä aitaukseen kurkistaessani, että sängyn alle oli parkkeerannut ainakin neljä possua köllöttelemään tyytyväisenä. :D

 Nyt en marsuista saanut parempia kuvia tähän hätään. Hiukan harmittaa, että toissapostaukseni (pyllyaiheinen sellainen) kuvat olivat niin epätarkkoja, lähes kaikki kuvat kun otin kuuden aikaan aamulla eikä valaistus ollut paras mahdollinen. Mie kans pahoin pelkään että miun pokkari vetelee pikkuhiljaa viimeisiään..

Kaupasta tarttui tänään mukaan hamsuille herkkua, eli Pilttipurkki. Lehtikaalin jämät myös lykkäsin kylkeen ja kyllä vaan kauhottiinkin kitaan tätä ateriaa tyytyväisinä. Liian harvoin olen kyllä kunnollisia tuorepöperöitä hamsumuruille tehnyt, pitänee tehdä ryhtiliike. Samankaltaiset setit saivat myös gerbut ja hiiri, tosin eläimen kokoon suhteutettuna.

Luna ensimmäisenä paikalla, aktiivihamsu kun on...ja ehkä hieman perso ruoalle... :D

Stuartkin heräsi uniltaan mussutushommiin.

Luna veti sapuskaa oikein raivolla poskiinsakin. :D

 Kun Stuart taasen lähinnä taivasteli syöden hieman sieltä täältä. Ihan hönö hamsupappa. *sydän*

 Margadash-atleettihamsteri otti urheilun kannalta syömisenkin.

Oli kyllä hauska tänään kun olin sopinut tilaukseni toimitusajankohdaksi klo 14-16 Lemmikkiexpressin kanssa ja eikös ovikello soinut jo vähän ennen klo 11. :D Mahtoi jonkinsorttinen trauma muodostua toimittajalle kun yöpaidassa, tukka tuhannen tötteröllä ja unihiekkaa silmistäni kolmisen kiloa poishieroen menin avaamaan oven. :D Pakko kyllä nyt jo ehkä kymmenisen tilauskokemukseni perusteella sanoa, että Lemmikkiexpressillä on kyllä todella rivakat kotiinkuljetusajat, kerran oltiin sovittu että heinät tulevat torstaina ja ne olivat oveni takana jo tiistaina! :D Miulla tosin voi aika turvallisesti jättää kamat tuohon oveni taaksekin vaikka olisin itse kaupungilla vaikka asioita hoitamassa, sinänsä siis ei mikään ongelma.

Nyt on ollut käsittääkseni hieman hankaluuksia useammalla firmalla saada myyntiin hyviä pienpaaleja tämän vuoden sadosta, koska sato taisi olla nihkeämpi kuin aiempina vuosina. Tai ainakin viimevuoden sato kesti pitkälle tämän vuoden kevääseenkin asti tuolla Lemmikkiexpressilläkin myynnissä ja olen ollut kyllä 90% tosi tyytyväinen saamani heinän laatuun. Nytkin kuulin, että olin ostanut viimeiset heinäpaalit häneltä, varasto on nyt loppu. Syysheinää oli nuo viimeiset ja mielenkiinnolla otankin käyttöön kun vanha paali loppuu.  Joskus suunnilleen vuosi sitten taisi olla joku paali pikkasen ruskeampi kuin muut, mutta olen tosissaan ollut kyllä pääosin vain tyytyväinen. Miulla kun täällä kuluu sitä heinää 20kg kuukaudessa, eli kaksi pienpaalia niin joutuu ihan paalitasolla miettimään heinänhommausta. Lisähaasteena autottomuus, eli Lemmikkiexpressille plussaa aika edullisesta kotiinkuljetuksesta PK-seudulla. Toisinaan käy tuuri ja saan kyydinkin lähipiiristäni järkättyä eläinten hyödykkeiden hommausta varten ja silloin onkin yleensä aina keikka Agrimarkettiin Hirnua hakemaan. Yhden pussin olen testannut kuukausi sitten sitä Agrimarketin tämänvuoden sadosta tehtyä jyrsijän ja kaninheinää (myydään 8kg pusseissa) ja oli se ihan menettelevää. Hyvä tietää että sieltä saisi myös hätävaraheinää jos muuta ei keksi, kyllä tuo 8kg kuitenkin hetken täällä kestää. Halvempaa kun tuo 8kg pussi on ostaa kuin eläinkaupasta mennä saman verran hakemaan 2kg pusseissa. Markettien Oskusta ei ole kuin huonoja kokemuksia ja pyrin välttämään sitä viimeiseen asti.

 Miulla asuu täällä puikulakin näköjään. *sydän*

Tosiaan käy kurkkaamassa tämän päivän toinen postaukseni, se olikin normaalistapoikkeava kysymyshaasteeseen vastaaminen! :) Ajattelin vaan mainita ettei mene aivan ohi suun.

 -M

4 kommenttia:

  1. Millä kameralla sä muuten valokuvaat? Omassa blogissa pieni ongelma kuvien suhteen... Iskältä löytyis joku järkkäri, mutta enhän mä osaa edes ladata sitä. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on käytössä tuollai monta vuotta vanha Canon Ixus 115 HS pokkari, 12,1 MP ja jonkinsorttisella zoomilla :D

      Poista
  2. Voi sua :D mä oon samanlainen kun lähden reissuun. Tosin Jenni kyllä pitää hyvää huolta, ja varmistan vielä, että hamsterikasvattajakaverini käy tarkistamassa eläimet kerran kunnolla, kun olen poissa :D Ei tämän lauman kanssa reissata paljoa. Mutta onneksi on luottohoitaja, jolle uskallan antaa kaiken vastuun :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näin on, että luotettavat eläintenhoitajat ovat kyllä kultaa. Miun entiset kaksi eläintenhoitajaa muuttivat kummatkin kuukausi sitten pois tästä kaupungista ni tuumin jo että pääsenkö minnekkään enää viikonloppureissuunkaan. Onneksi naapurista löytyi apu <3

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M