tiistai 26. huhtikuuta 2016

VASTAUKSIA KYSYMYKSIINNE OSA 2/2

Heips!

Toinen osa kysymystulvasta eetteriin! :) Tosiaan ei vieläkään iskenyt inspis kuvata videoa, joten kirjallisessa muodossa täällä liirumlaaruilen. Videoita on kyllä olemassa eläimistäni jo, ne löytyvät TÄMÄN linkin takaa. Kiitos taas kovasti kysymyksiä esittäneille!

 Dodi joutaa pian parturoinnin alaiseksi.. :D

Kiia-Maija:
a) kuka sun marsuista on pehmein turkisin?
Selffit ovat omiin näppeihini ne silkkisimmät. Eli Gaia, Kauhis, Efeldon ja Katkis. Ehkä erityisesti Gaia. Jos selffejä ei lasketa niin Nefillä on hyvin pehmeä karva vaikka pörröinen onkin.

b) kumpi on helppohoitoisempi kani vai marsu?
Ooh tämä on paha kysymys! Riippuu aika paljon myös eläinten luonteista, erityisesti minkäluontoinen kani on kyseessä. Tuo minun Freija osaa olla aikamoinen hirmulisko jos joku asia ei häntä miellytä ja tokihan siitä huolimatta hoituu kynnenleikkuut ja muut. Kyllä sanon minun marsuja helpommiksi hoitaa vaikka kani onkin sisäsiisti. :D

:) Tää sun blogis on muuten ihan mahtava!! <3
Voi kiitos kovasti, ihana kuulla! <3

 Freija viha-rakkaus-ystävänsä Herra S:n kanssa. :D

Sanni:
Kuinka monta varvasta lemmikeilläsi on yhteensä?
Voi apua!! Aina kun olen syksystä lähtien miettinyt kysymyspostauksen tekoa niin tämä kysymys on kummitellut mielessäni. Ei mitään hajua kyllä! :D Marsuilla on 14 varvasta/kuikku, kuikkuja on 12, eli 168 marsunvarvasta. Kanilla taitaa olla 18 kynttä leikattavana, mutta kannuskynsiä ei varmaankaan lasketa varpaiksi? Voi apua. Olisikohan kokonaismäärä karvapyllyjen varpaita täällä yli 300. Gerbiileillä ja hamstereillakin on sen verran monta varvasta. Niin hauska kysymys! :D

Minkälaisesta tatuoinnista haaveilet seuraavaksi? (Oletan että sellaisia vielä olet joskus ottamassa :D )
Voi jukupätkä, minulla on vaikka mitä haaveita leimojen suhteen. Potretteja lisää useammastakin eläimestä, metsä/lampimaisemaa, joutsenia, merihevosia, silmiä.. Voi näitä riittää, mutta kysymys kuuluukin missä on lottovoitto? :D Lopulta tulen olemaan hyvinkin vahvasti tatuoitu kun ajan saatossa saan toteuteltua suunnitelmia. Isohkoja, realistisia kuvia kaikki ja mahdollisuuksien mukaan jokainen vakkaritatskaajaltani Jari Kajasteelta. :)

Mikä on lempivärisi ja rotusi marsuissa? Entä kani?
Väreistä DEW, PEW tai lilac marsuissa ja kaneissa olen huomannut punasävyisten olevan silmääni miellyttäviä erityisesti. Ensin fanittelin madagaskareita ja erityisesti viittakuvioisina, mutta Freijan putkahdettua elämääni kyllä olen hyvin mieltynyt kauniisiin punaisen sävyihin pitkäkorvilla. Yksi heikkous kyllä on sinisilmäiset valkoiset ranskanlupat.. Roduista marsujen pitkäkarvaisuus tai curlytyyppisyys miellyttää, esimerkiksi Dodi (peruaani) ja Ritari (curly risteytys, vaikkei tämä nyt suoranainen rotu taida olla). Kanien roduista mielestäni kiehtovimpia sasseleiden lisäksi on ollut ranskanlupat (ooh ja rexturkkiset kanit ovat ihania, voiko sen mainita myös?).

Montako kurkkua ostat keskimäärin kuukaudessa?
Noniin, lasketaas. Kurkunviipaleen päällä täällä C-vitamiinit syödään ja yleensä olen päivittäin antanut sitä, vähintään jokatoinen päivä. Kurkku tosin muutenkin on niin menekkituote, että sitä jokatapauksessa kuluu puolikas/pv. Jos on iso kurkku niin kerta-annokseksi riittää 1/3 kurkkua. Mutta jos lasketaan kurkkujen olevan normaalikokoisia, niin viikkotasolla menee 3,5 ja se tekee kuukaudessa 14 kurkkua. :D Niin hauska kysymys!

Minkä eläimen tahtoisit lisäksi vielä omistaa jos sen hankkiminen olisi mahdollista?
Kyllä varmaankin koira olisi tässä kyseessä. Nyt ei vielä ole ajankohtainen tämä, mutta ollaan kyllä Herra S:n kanssa todella koirarakkaita. Pidämme isommista roduista, saa nähdä mitä aikanaan tapahtuu tämän suhteen. :)

Mikä on lempi kahvimukisi?
Iittalan Taika-mukeista olen paljon viimeaikoina kahvia ryystänyt, punaisina meillä näitä mukeja on. Yksi vanha lemppari on kuitenkin vuosia, vuosia sitten lahjaksi saatu Ed Hardyn "love kills slowly"-muki. Se on isokokoinen ja tömäkkä.

 "Mikä oli?" T. Gaia, jolla roikkuu evästä korvastakin

Anna:
Mistä olet keksinyt lemmikkiesi nimet?
Pääosin nappailen nimiä ilmasta. :D Siis jos olen nimeämishommissa saatan kotvasen tuijottaa kyseistä lemmikkiä ja maistella erilaisia nimiä mitkä sopisivat hänelle. Aika usein ensimmäisenä tulee selvästi mieleen millä kirjaimella sen pitää alkaa ja mitä symboloida jos jotain symboloi. Joskus olen napannut inspista esim LOTR-roolihahmojen nimilistasta, mutten muista sieltä suoraan koskaan mitään napanneeni ilman omaa vääntelyä. Toisinaan olen myös antiikin Kreikan tarustosta hakenut inspistä ja mytologiatkaan eivät ole vieras asia. Tuntuu että viimeisen vuoden sisään nimet ovat vain putkahtaneet. :)

Jos saisit pitää ainoastaan KAKSI marsuistasi, mitkä ne olisivat?
Kauhea kysymys! :D Nyt kun Iri ei ole enää maisemissa niin Nifra ja Nefi, ne ensimmäiset valikoituisivat varmaankin.

Miten paljon aikaa sulla menee marsujen hoitoon päivittäin?
Hmm tästä ajankäytöstä olen tainnut tehdä oman postauksensa joskus, ootas linkkaan sen TÄHÄN. Tuolla olen näköjään laskenut, että kuukaudessa menee noin 20,5h, mikä tekisi keskimäärin 41min/pv. Vaihtelee paljon jos on vaikka siivouspäivä/kynsienleikkuupäivä, vai tarvitseeko vain heinää/pellettiä/vettä lisätä. Jos suurempaa operaatiota ei ole päivälle niin taitaa tuo 41min olla aika accurantti.

Kuvaile jokaista marsua YHDELLÄ sanalla. Voit toki kuvailla myös kaikkia muita lemmikkejäsi, tähän vastaamisessa voi siis kestää hetki. :D
Hahah, voi että! Onneksi on kahvimuki seurana.. :D Aloitetaas:
Nefi-pörheä, Nifra-utelias, Ritari-hyväksynnänhakuinen, Rapsu-kulinaristi, Yamsu-draamakuningatar, Kauhis-machomies, Tirppa-ovela, Gaia-kaunissieluinen, Efeldon-sympaattinen, Katkis-viisas, Dodi-panssarivaunu ja Melchior-ulkoavaruudesta.
Muita: Freija-kuningatar, Margadash-ujo, Kuvernööri-osallistuja, Sydänlinko-hitaastilämpiävä, Tosi-Dimangi-rautarouva, Ripa-kärttyinen, Rape-avarakatseinen, Aivonystyrä-aktiivinen, Afrodite-hyvämassainen ja gerbiileistä ylipäätään voisi sanoa "hömelöt sudittajat". :D

 "Joo en ole kiinnostunut."

Keravan Kolli:
Minkälaisista miehistä tykkäät?
Hahahah! Tämä olikin Herra S:n lähettämä kysymys.. :D Noh, pidän kovasti siitä, että voin itse olla oma itseni toisen seurassa, arvostan suuresti vahvaa huumorintajua, positiivista elämänasennetta, loojaaliutta ja keskustelukykyä. Ulkoiselta habitukselta eniten miellyttää ns. "hevityylinen", siis raskaamman musiikin kuuntelija, joka näkyy habituksestakin. Intohimo musiikinkuunteluun on tärkeä minulle. Ja sanomattakin selvää, että jos minun kanssa aikoo olla niin eläinrakas täytyy olla. :D Rasti ruutuun jokaisessa kohdassa Herra S:n tiimoilta. *sydän*

Anonyymi:
Oletko koskaan...
ollut julkisella paikalla yöpuvussa?
En.

ollut ulkomailla? Missä?
Kreikassa, Ranskassa ja Virossa.

toivonut olevasi vastakkaista sukupuolta?
Ei tule mieleen että olisin.

Lempiverkkokauppasi, kivijalkakauppasi ja "erikois"liikkeet?
Nykyisin shoppailusaittini ovat lähinnä eläintarvikkeita. Lemmikkiexpressiltä tilailen aina Toa Lättiä, Zooplussalta olen viimevuosina muutamia kertoja myös tilannut ja uusimpana tuttavuutena Zoopermarketti. Ennen eläimiä tilailin enemmän itselleni vaatteitakin, niitä aika usein tuli noukittua nelly.comista, perus H&M:ltä tai sitten jotain erikoisjuttuja Cybershopista tai esim Backstreetiltä. Kun vielä keräilin Jeffrey Campbellin Lita-korkokenkiä taisin niitä tilailla monestakin eri puljusta. Olisikohan vaatteita tullut myös tilattua Zalandolta. Yksi lemppari tyyriistä hinnoistaan huolimatta on kautta vuosien miulla ollut EMP. Sieltä olen todella monet bändipaidatkin tilannut.

Minkä äänen kuulit viimeksi?
Marsu juo juomapullosta ja samaan aikaan Lindemannin sulosäveliä tietokoneen kaiuttimista.

Mitä tuoksua nuuhkit viimeksi?
Kahvia.

Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?
Onhan se mahdollista. :)

Tässä anonyymin kommentissa oli mukana monta muutakin kysymystä (kiitos vaivannäöstä hänelle), mutten kokenut itselleni mukavaksi julkisesti niihin vastata niin poimin vain nämä mitä yllä lukee.

 Yamsu ihmettelee uutta mökkiä.

Marsut:
Mitä olet mieltä ajatuksesta, että laittaisit marsujen häkkeihin ruokapalloja, joista ne voisivat syödä esim. salaattia? Meidän marsut ainakin tykkäävät kiskoa porkkanasiivuja ruokapalloista ja viskoa niitä.
Ihan hyvä idis ja itsekin tätä käytin kun marsuharrastuksen aloitin, sitten vain aloin näkemään kuvia monesta tapauksesta kun jenkkilän puolella marsu on jäänyt tuollaiseen palloon jumiin, niin lakkasin niitä käyttämästä. Olen ehkä hieman korvannut tuon "herkkujensaamistekemisen" sillä, että toisinaan esim wc-rullaan jemmailen vihannespaloja ja joutuvat possut tuumimaan miten niitä sieltä ulos saakaan. :)

Tiina F.:
Mikä omasta mielestäsi marsuissa on ihaninta? Ja tsemppiä videon tekoon!
Kiitos, nyt ei tainnut tsempitkään auttaa kun ei vain inspis videoon iskenyt. :) Marsuissa ihaninta.. Ehkä se vuorovaikutus. Marsut ovat kiinnostuneet tekemisistäni (saattaisihan saada vaikka herkkuja) ja kuikuttelevat palvelunhalukkuudenkin merkiksi. Hamsterit esimerkiksi ovat hyvin hiljaista ja erakkomaista porukkaa kuikkuihin verrattuna ja kani taasen joo kaipaa sapuskaa ja tulee herkut hakemaan, mutta kuitenkin tuo miun Freija on hyvin itsenäinen tyyppi eikä hakeudu sen enempää ihmisen seuraan. Marsujen puuhia laumassa on mukava seurata ja itsellekin tulee hyvä mieli kun tyypit joukkomussuttavat, ovat juuri vaikka saaneet porkkanaa ja eläinhuoneen täyttää rouskutusääni. Lisäksi ollessani aikanaan terveydellisesti huonommassa jamassa marsut usein herättivät minut keskellä yötä painajaisista kuikuttamalla ja kun sydämeni oli tuhannen pirstaleina he sirkuttivat keskellä yötä niin kauan, että ailahteleva kipuni helpotti. Marsut pitävät kiinni rutiineissa ja ovat ne niin suloisia ja hupsuja, että harvoin pahalla tuulellakaan pysyy jos katselee kuinka tyypit jonottavat samaan mökkiin (kauhea kriisitilanne) tai köllivät päiväunilla. Siitä usein puhutaankin kuinka lemmikillä on myöteinen vaikutus ihmisen terveyteen, mieli pysyy virkeämpänä. :)

Kuvernööri 1v 1kk juontihommissa. Hän on onneksi pysynyt todella hyväkuntoisena vaikka ikää alkaa ollakin jo.

Tässä olikin kaikki loput kysymykset. Ainahan näitä saa esittää miulle hyvän maun nimissä lisää ja vastailen sitten niihin. :)

Tänään muuten ensimmäistä kertaa kaupan kassalla sain minäkin toiselta jonottajalta kommenttia varsiselleriostoksistani! :D Marsuille pääosin varsisellerin ostin ja eräs takanani jonottanut nainen halusi saada vinkkejä kuinka sellerin saisi maistumaan paremmalta. Hän oli aivan ihmeissään kun kerroin että syön sitä itse yhtälailla kuin marsutkin. :D

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M