tiistai 23. elokuuta 2016

Kuulumisia, kuvia ja supervanha kysymyshaaste luonnoslistan perukoilta!

Heips!

Rapsu tuumiskelee. Noista Toa Lätin palasista tuli mieleen, että pitääkin taas tilata uusi säkki Lemmikkiexpressiltä..

Täällä voidaan aika ok, Nifralla on paino hiiiitaasti lähtenyt nousuun. Ainakin se on nyt ollut noususuhdanteinen. Pieni voitontanssi pääsi kun murulla paino ylitti 800g eilen illalla, vaikka tietenkin tästä voi olla + - 10g ihan vain täyden virtsarakon ansiota. Nifra on normaalistikin sujakka sporttimalli vain 900g elopainollaan ja suurimpien terveyshaasteiden aikaan kuukausi-pari sitten hänen painonsa putosi luisevaan 750grammaan. Yksi mistä olen huomannut olevan apua on kuivattu nokkonen, se maistuu Nifralle hyvin ja mielestäni se tekee hänen jaksamiselleen hyvää. Oxbown Critical Care Fine Grind meni myös loppumaan joten vaihdoin Recovery Plussaan tukipuuron kanssa ja yllättäen tuo viimeksimainittu on niin maistuvaa, että se menee ihan kupista. Ei tarvitse ruiskulla ruutata suuhun niinkuin tuota Fine Grindiä. Pellettiä (Rapunzelin Marsumenua ja kourallinen Altrominin rasvaisinta marsunpellettiä) on aina hänellä ja seuraneitisiskollaan Nefillä tarjolla ja kahta eri heinääkin muutaman kerran päivässä tarjottavia vihannespalasia unohtamatta. Edelleenkin täytyypi silmällä pitää Nifra-murua, todennäköisesti mennään taas hammaskontrolliin jonkun tovin päästä. Pääosin Nifra on ollut hyvin virkeä ja aktiivinen oma itsensä, ei ole esimerkiksi päässyt oma nimi unohtumaan ja paikalle juostaan heti kun kuiskaan "Nifra". *sydän*


Potilas itse köllöttelee. Luova tauko syömisten välissä. :)

Katkis, eli Katala Ukkonen täytti juuri 2-vuotta! Muistan vieläkin kuinka tämä muruli ensimmäisenä elinpäivänään jo osoitti omanlaistaan persoonaa minua näykkäisemällä ja silloin jo mietin "tämän minä pidän". :D Hän siis tosiaan on oma kasvattini Gaiasta ja Kauhiksesta. Viimekuukausina oikein mukavan urosmassan kerryttänyt noin niinkuin omasta mielestäni. Vertauskohtana on Efeldonin (3v) ensimmäisen parin vuoden massa (hän on hieman vähempimassainen nyt) ja Kauhiksen machomassa ennen kuin kassit lähtivät. Muista selffiuroksista en aikuisiältä omaakaan omakohtaista kokemusta kehityksen suhteen. Eilen sain tätä murua hieman huoltaa kun toinen oli saanut jotenkin heinänpätkän törröttämään yläetuhampaidensa välistä. Upeasti antoi minun poistaa heinän ja tutkia etuhampaita. Herra S:ääkin tuli juksattua kun Katkiksen kanssa menin sitten olkkarin sohvan äärellä käymään ja Herra S nopeasti katsoi, että "Gaiahan se siinä". :D Jos olisi more-to-love-Gaia ollut kyseessä olisi heinänpätkä jumiutuneisuudestaan huolimatta tullut imuroiduksi kuikun suuhun kuin spagetti konsanaan. :D

Tirppa tuumi josko olisi kuitenkin herkkuja.

Ihan reteästi olen muuten laittanut aitausmarsut kuurille. Havahduin siihen, että viimekuukaudet kun on aina ollut joku toipilaana olen hövelisti syynännyt tyypeille liikaa pellettiä tai vihanneksia ja aitausporukalta voisi kyllä sentti jos toinenkin kadota vatsanseudulta. Sama myös Freija-kanin kanssa, pellettiannosta olen pienentänyt suunnilleen puoleen entisestä. Tämän korjaustoimenpiteen myötä olen kyllä silmämääräisesti katsonut aitausleidien hieman sutjakoituneen. Ainakin toivoa sopisi. :D Kauhis on aina ollut ihan normaali, mutta nuo leidit.. Kertakaikkiaan olen ollut liian höveli kun huolestuspäissäni olen vihanneksia eläinhuoneeseen kantanut toipilaille aikojen saatossa ja en ole muitakaan raaskinut jättää ilman. :D Nyt raaskin. Totisesti. Illallakin vein vielä iltapuuron ja sellerinpalaset Nifralle ja Nefille niin aitaustyypit jäivät kuikuilemaan kuin ikinä eivät olisi ruokaa nähneetkään (vaikka heinäseimi oli täynnä). Heinä kuitenkin on sitä pääravintoa, muut ravintoarvollisesti hyödyllisyydet ovat plussaa.

 En enää edes muista kuinka monta kuukautta tuo toipilashäkki on ollut keskellä eläinhuoneen lattiaa. Ensin siellä asui Gaia seuraneiti Rapsun kanssa ja kun Gaia parani niin sinne muutti toipumaan Nifra seuraneiti Nefin kanssa. Pakko pitää murmelit omassa häkissään, muuten Nifralle ei todennäköisesti jäisi tarpeeksi ruokaa aitaustyyppien keskellä. Sitten kun ollaan taas normilukemissa pääsevät he takaisin poppoon luo.

Yksi toipilashäkin viimeaikaisista sisustuksista. Tässä etukulmassa tämä kangashärpäke on oma kulmabuduaari, pusukuosin päälle ei pääse hyppäämään ja pyyhe roikkuu vain piiloutumismielessä tuosta. Nifra pitää siitä, että välillä voi mennä jemmaan köllöttelemään, eikä jemman pidä aina olla mökki.

 Aitauksesta. Possu, Gaia ja Panda. Niin ja Yamsun nenä. :)

 Viimeksi kun äiti kävi kaljumman ja miehisemmän puoliskonsa kera kylässä saatiin me heidän omalta kasvimaalta vihanneksia! Porkkanan naatit tässä kokevat kohtalonsa.

Kauhiksen epäileväisestä ilmeestä huolimatta olivat nuo herkkua! :D

---

Mietin millaisia luonnoksia miulla on tallessa muokkausta ja julkaisua vailla ja löysin seuraavanlaisen kysymyshaasteen vuoden-kahden takaa, johon en käsittääkseni koskaan vastaillut. Siispä teen sen nyt pienin modauksin. :D

"Sain haasteen ihanalta Aidalta tähän kysymyspostaukseen, tokkopa sitä sen suuremmin selittelemään. :) " Olin kirjoittanut luonnokseen valmiiksi alla näkyvien kysymysten lisäksi. Ei muuta kuin vastauksia rustailemaan..

"11 kysymystä, pitää keksiä 11 uutta ja haastaa 11 blogia."

1. Missä onnistuit viimeksi?
Kun opettelin uuden virkkausmallin. Olen yleensä hieman hajamielinen neulomus/virkkuuohjeita lukiessani ja aivoni pyrkivät soveltamaan kaikenlaista omaa mukaan..

2. Mikä on paras blogilöytö vähään aikaan?
Itseasiassa en ole tainnut tehdä uusia blogilöytöjä vähään aikaan, koska olen vähemmän pyöriskellyt blogisivuilla. Ehkä miunkin aivot ovat kesälomailleet blogien parista. Ylipäätään pidän kovasti hieman erilaisista blogeista, joissa on huumoriakin mukana ja pääaihetta sivutaan suuntaan jos toiseenkin. Esimerkiksi monipuoliset neulomus/virkkuublogit ja eläinblogit ovat mieluisia. Lisäksi lukulistallani pyörii edelleen "vanhoilta hyviltä ajoilta" goottipiireistäkin tyylikeskeisiä blogeja, joita selaillessa on mukava muistella kuinka itsekin olin aikanaan noissa piireissä aktiivisestikin mukana.

3. Aamukahvikupin koko?
Mitähän nuo Iittalan Taika-mukit oikein ovat.. 0,4l? 0,3l?

4. Mitä blogeja luet kun kaipaat ideoita ja piristystä?
Koen, että pääosin uudet ideat ja piristykset tulevat miulle elämän muilta osa-alueilta, en nyt ihan äkkiseltään muista montaa blogia joita kysymyksen merkityksissä lukisin. Nadjan "Are you feeling fashionable?" on vuosia ja vuosia ollut paikka, johon kurkkailen aina silloin tällöin josko hänellä olisi tullut taas uutta ja persoonallista materiaalia blogiin. :) Ehkä tähän kysymykseen pitäisi vastata uudelleen vaikkapa talvella jos olisin taas aktivoitunut blogien seuraamistenkin kanssa.

5. Paras vuodenaika?
Kevät. Ihanaa kun "mennään parempaan päin" luonnon herätessä taas horrostamasta ja se on ihana fiilis kun talven jälkeen pärjää ulkona taas vaikkapa vain t-paidassa (ja housuissa :D ). Kesästä en kyllä niinkään välitä, taidan olla välikausi-ihminen.

6. Paras puutarhakasvi? (Lempikukka tms.)
Ummmmm... En todella taida olla mikään vihreäpeukaloinen ihminen. Kautta vuosien lempparini näistä miun kahdesta huonekasvista on ollut lohikäärmepuuni (toinen on hopeavehka), jonka sain edesmenneeltä mummiltani lähemmäksi kymmenen vuotta sitten.

7. Kesäsuunnitelmia?
Kesä on nyt loppusuoralla, eikä minulla juuri koskaan ole ollut mitään ihmeempiä kesäsuunnitelmia. Kenties ensi kesänä olisi mukava päästä taas käymään Tuska-festareilla.

8. Mitä uutta haluaisit kokea tänä kesänä ja miten sen voisi toteuttaa?
Jos mietitään, että tässä meinataan ensi kesää niin voisi olla mukavaa taas tuntea olonsa hyväksi bikineissä/mieluisassa uimapuvussa. Vaikken juuri uinnista niin välitä, mutta voisi olla kiva jos ulkoinen habitus olisi omasta mielestä reilassa ensi kesään mennessä. Ihan hyvällä mallilla on kyllä tämä alkanut projekti. :)

9. Milloin viimeksi ylitit itsesi?
Itseni ylittämisestä en tiedä, mutta tosi mukava fiilis tulee kun vaikka kaikki eläinteni asumukset on siivottu ja possut kipittelevät tyytyväisinä tai köllivät päiväunilla onnellisina (seuraava kuva :D ). Neulomuspuolelta oli mukavaa kun sain tehtyä itselleni aika tuntemattomasta langasta juuri sopivankokoiset villasukat ihmiselle, jolla on pienempi kinttu kuin minulla ja täten en tekovaiheessa päässyt sukkia sovittamaan. Edellisen kysymyksen vastaukseeni liittyen on aina mukava fiilinki kun salilla pääsee lisäämään painoja laitteissa/vapaissa liikkeissä kun edelliset tuntuvat jo niin kevyiltä.

10. Paras piha: nurmikko, hiekka vai kiveys?
Nurtsia kannatan värinsä puolesta. :D

11. Miksi niin monet vihaa voikukkaa?
Vihaajilla ei ole marsuja. :'D

Yamsu ottaa levon kannalta. Seurasi varmaankin tuon pandalelun esimerkkiä. :D

Tuli mieleen lisätä vielä, että blogipiirejä enemmän olen pyörinyt Youtuben puolella tuijottelemassa erilaisten kosmetiikkagurujen ja lemmikinomistajien videoita. Yksi pitkäaikainen lempparini hamsteripiireistä on Hopping Hammy, hänellä on aivan törkeän upeita asumuksia hamstereilla ja marsupiireistä ensimmäisenä tuli mieleen skinnypigs1, jolla on todella asiantunteva meininki ja ihanat olosuhteet hänen lemmikkimarsuillaan. Noista kauneuspainotteisista kanavista mainittakoon ensimmäisenä mieleenpulpahtavat, eli NikkieTutorials ja Shaaanxo. Elämänmyönteisistä hieman sekalaisista kanavista lempparini jo aivan todella monta vuotta on ollut Grav3yardgirl. Muistan vuosia, vuosia sitten laittaneeni hänelle Facebookissa viestiä ja olin aivan innoissani hänen vastattua miulle. :D Nykyään hänellä mahtaa olla viestiboksissa sellainen trafiikki ettei varmasti ehdi kaikille vastailemaankaan.

Tämän kysymyshaasteen ollessa jo supervanha en haasta ketään.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M