tiistai 30. elokuuta 2016

Pikakuulumiset

Heippa!

MARSUMAYHEMiä FB:ssä seuraavat tietävätkin jo, että onni suosi minua yhdessä eläintarvikeliikkeen FB-arvonnassa ja samaan pakettiin saatiin mukaan muutama tuote testattavaksi + jotain ostin itse vielä lisäksi. Moni ehkä tietää sen olon kun odottaa jotain pakettia niin kovasti, että monta kertaa päivässä refreshaa postin lähetysseurantasivua paketin etenemistiedotteiden toivossa. :D Kärsivällisyys ei ole aina hyveeni.. Näyttäisi, että tänään saan paketin noutaa, jee! 

"Hmm?" T. Freija the Hirmulisko :D

Freijalla on toisessa etusessa ollut hieman ihottumaa tassun yläpuolella, tassun pohjassa on edelleenkin muhkea karva ja se on normaali. Mietin mistä voisi moinen karvaton läntti ja hieman ärsyyntynyt iho johtua ja käytännössä huomasin sen johtuvan aitauksen portin kaivamisesta! Ei tee kompostikehikon kaivelu hyvää tassuille. En tiedä mikä hormonimyräkkä murulla on ollut viimeaikoina meneillään kun ei aiemmin noin tomerasti moista ole tehnyt. Muutaman päivän tassua rasvailin ja nyt näyttää jo paremmalta. Ilmeisesti aidan kaivelu on tapahtunut aina iltaisin kun hänet suljetaan aitaukseen ollessamme menossa nukkumaan. Nyt olen sitten harhautellut häntä laittaessani aitauksen porttia kiinni iltaisin tarjoamalla muuta tekemistä ja siten "tilanne menee ohi" eikä tarvitse osoittaa enää mieltä. Tuo rasvailuhomma onkin ollut ihan oma juttunsa, eilenkin kolmantena peräkkäisenä rasvauspäivänä olin niin toope, että menin kotishortseissa häntä operoimaan ja siinä kerran muru onnistui rimpuilemaan niin, että nyt on kanin kynsien jättämät naarmut miulla jalassa. :D Toisekseen epäilen kyllä jonkinmoista hormonimyllerrystä, koska olisi miun sormelle käynyt eilen aika köppösesti ilman paksuja hanskoja kania pyydystäessäni rasvausta varten.. :D Se on vaan se pyydystysvaihe mitä töpöhäntä inhoaa eniten (saaliseläinnäkökulmasta ymmärrettävää, tosin nyt oli aiempaa voimakkaampi reaktio), sitten kun toinen on saatu syliin niin ollaankin jo nätisti eikä hanskoille ole tarvetta. Freija on myös hyvin siisti neiti ja hoitaa turkkiaan usein, erityisesti häntä inhottaa jos on joutunut olemaan lääpittävänä sylissä vaikka kynsienleikkuun ajan ja sitten turkkia putsataankin kahta kovemmin. Eilen hän sai mutustella säilykeananasta mehuineen muutaman palan ennaltaehkäisemään mitään karvatukkeita suolistossa. On tuo kyllä niin rakas pieni hirmulisko. Pysyy ainakin kanikuumeet aisoissa kun on tekemistä ihan tarpeeksi jo tässä yhdessä. :'D

Tosiaan suosittelen muuten kurkkimaan tuoreimmat kuulumiset aina tuolta MARSUMAYHEMin FB-sivulta, sinne on niin paljon nopsampaa päivittää lyhyesti joitain asioita kuin tänne blogiin, mihin yleensä tulee hieman viiveellä kuulumiset ja muut. Postausta on tulossa siitä saapuvasta lemmikkitarvikepaketista sisältöineen kun hyppysiini asti saapuu! :) 

Nifrasta muuten vielä hieman kuulumisia, että hänellä on paino nyt viimeisen ehkä vajaan viikon verran ollut yli 800g! Pahimmillaanhan hän oli antibioottikuurin ym. jälkeen vain vajaa 750g ja normaalisti muru on 900g. Katselin tuosta kalenterista, että sellainen kolmisen viikkoa Nifralla meni antibioottikuurista siihen, että paino alkoi enemmän nousta taas syömisten tasaisesta määrästä huolimatta ja papanakin on nykyään taas hyvänlaista. Aika rankaksi otti hänen suolistolle tuo ab-kuuri. Toisaalta osasin odottaakin jotain tälläistä kun kiimatkin Nifralle ovat aika uuvuttavia hänen elimistönsä reagoidessa asioihin aika voimakkaasti. Pidän peukkuja kovin että säilyy nyt hänellä vointi hyvänä ja saavutetaan pian 900g niin pääsee siskonsa kanssa takaisin aitaukseen hihhuloimaan. Hammaskontrolliin mennään taas varmaankin syyskuun loppupuolella, riippuen tuleeko jo aiemmin oireita.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M