keskiviikko 10. helmikuuta 2016

BIOBASE-eukalyptushamppukuivike

Hei!

Sain kokeiluun tuossa viimevuoden puolella pari paalia HempRefinen hamppukaupasta tätä eukalyptuksella "maustettua" hamppukuivikeversiota nimenomaan sisätiloihin. Tässä kuvia ja kokemuksiani aiheesta. 

 Tietenkin avasin paalin väärästä päästä ja kuvaamaan jouduin sen ylösalaisin. :D Samanpainoisia paaleja kuin normaali Hemprefinen hamppukuivike ja kooltaan myös aikalailla samanlaiset.

 Miellyttävä vaalea väri ja mieto eukalyptuksen tuoksu ilostuttivat paalin avatessa.

Tässä marsujen heinälaatikko valmiusasemissa hamppua varten..

 ..ja tässä normaalihamppu ja eukalyptusversio vierekkäin. Viimeksimainittu on hieman vaaleampaa ja omaan silmääni sellaista pientä pesänrakennushöttöä siinä on vähemmän kuin normaalissa, tähän palataan vielä myöhemmin postauksessa.

 Yamsu on miun kriisimarsu ja hänen ensikosketus tähän eukalyptusversioon oli kriisi. Ennen tätä kuvaa Yamsu sai ensinuuhkaisun uudesta tuotteesta ja juoksi päätä pahkaa karkuun! :D Hänellä on tosiaan aina ollut taipumus olla hyvin dramaattinen. Muut eläimeni ovat oikein mielissään ottaneet uuden tuotteen vastaan. Yamsukin tuotteeseen tutustuttuaan paremmin alkoi taas käyttäytyä normaalisti.

 On kyllä ihana tuo kuivikkeen vaalea väri!

 Pitkätukkaiset pojat Melchior ja Dodi tutustuivat uuteen kuivikkeeseen ihan innoissaan kun sitä häkkiin laitoin. Kuvassa kasa ennen häkkiinlevitystä.

 Tässä venäjänkääpiöhamsteri campbellisiskosten dunasta otettu kuva. Nopeasti he saivat kuivikkeesta eroteltua tuota pesänrakennusmateriaalia ja Aristokraattinen Aivonystyrä koisii onnellisena pehmeästi tuolla ruukussa.

 Tässä vielä mutkalla oleva peruaanimarsu Dodi ja puhtaat eukalyptuskuivikkeet. Hän oli aivan iloissaan ja hyppeli ympäri häkkiä, mikä tietenkin on aina ihana omistajan kannalta kun lemmikki on iloinen. :)

Käyttökokemukseni tästä tuotteesta ovat aika pitkälti samanlaiset kuin normaalista hamppukuivikkeestakin, erona ainoastaan tuo aavistuksen vaaleampi väri ja hyvin mieto, miellyttävä tuoksu. En usko, että ainakaan nämä minun eläimeni tuoksusta häiriintyivät (Yamsu on poikkeus :D ) ja itsellä oli mukavempaa olla olohuoneessani (eli entisessä "eläinhuoneessani") kun häkkien ohi kulkiessa saattoi tulla vieno eukalyptuksen tuoksu nenään. Paikallaollessaan kuivike tuoksui todella vähän, sitä laitettaessa ja siivotessa tuoksu oli hieman vahvempi. Siivotessa itseasiassa pidin tästä tuotteesta enemmän kuin normaalista hampusta, koska virtsanhaju ei ollut niin "sitä itseään" viikkosiivouksessa kun likaisia kuivikkeita kauhoi pois asumuksista. Jotkut ovat sanoneet, että normaalihamppu tuoksuu navettaiselta ja minun kokemusteni mukaan eri paalien välillä hajut ovat vaihdelleet lähes olemattoman tuoksun, hieman mausteisen ja voimakkaamman mausteisen välillä. Paaleissa olen huomannut olevan keskenään hienoisia eroja tuoksun suhteen. Olen kyllä kovin tykästynyt hamppukuivikkeeseen marsuillani, gerbiileilläni, hiirelläni ja hamstereillani (eityisesti syyrialaisilla ja campbelleillä) kotona sisätiloissa. Jos resurssit antaisivat myöten en muuta käyttäisikään ja minusta tämä kokeiluun saatu eukalyptusversio oli luxusversio normihampusta.

Hamppukuivike ylipäätään pölisee todella vähän vaikkapa puruun verrattuna ja tämä uudehko tuote ei ollut poikkeus. Hamppu on myös erityisen antoisaa kuiviketta gerbiileille terrarioon, koska se pitää rakenteensa paremmin kuin puru ja täten sudittajamurut voivat tehdä kestävämpiä tunneleita.

Tällä hetkellä tätä kuiviketta ei näy hamppukaupassa enää, päivitän sen tilanteen tähän kun kysyn ensin aiheesta. :) EDIT hieman myöhemmin: Muutaman päivän päästä tulee taas tämä tuote kuulemma myyntiin!

-M

P.S LISÄYS 14.2.2016, tässä linkit BioBase-tuotteisiin:
http://www.hamppukauppa.fi/product/123/biobase-hamppukuivike-4-x-150-litraa-kotiinkuljetuksella
http://www.hamppukauppa.fi/product/135/biobase-hamppukuivike-150-litraa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M