keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Efeldon-murun kanssa marsutohtorilla

Hei!

Niinkuin MARSUMAYHEMIÄ Facebookissa seuraavat tietävätkin jo, on marsuherra Efeldon sairaspotilaana silmänsä vuoksi. Sunnuntai-iltana huomasin silmän olevan utuinen, mutta ihmettelin kun silmää pidettiin itse auki, eikä se vuotanut mitään. Efeldonin käytös oli myös normaalia enkä itse mitään roskaa silmässä nähnyt. Tiesin, että osaavan eläinlääkärin luo on pakko lähteä jokatapauksessa ja maanantaiaamuna soitinkin meille ajan maanantai-iltapäiväksi Linnunmäkeen. 

Menomatkalla, itsellä tietysti henkiset huolihousut jalassa myös toisen puolesta. Murunen oli mussuttanut porkkanaansa chillisti koko matkan!

Saimme oikein asiantuntevaa palvelua jälleen ja perusteellisen silmätutkimuksen aikana marsutohtori löysi Efeldonin silmän yläluomen alta syvälle menneen ohuen heinänpätkän! Tohtorisetä sanoi, ettei varmaankaan koskaan ole nähnyt marsulla näin tulehtunutta silmää ja antoi Efeldonille pisteitä hyvänä potilaana olosta. Efeldon kiltisti otti toimenpiteet vastaan ja ainoastaan kipupiikkiä ja antibiottiruisketta annettaessa vinkaisi hieman. Efeldon-muru on luonteeltaan äärimmäisen kiltti mussukka, joka ei kärpäsellekään tahtoisi pahaa, siksi hänen esimerkillinen potilaskäytöksensäkään ei tullut yllätyksenä. Monesti olen tuuminut kuinka Efeldon olisi juuri sellainen parhaimmanlainen "ensimmäinen marsu" kaikessa kiltteydessään. (Tietenkin itse hänet pidän, ei sillä että pois olisin antamassa!)

Eksyin asiasta.. Siis tosiaan silmä todettiin erittäin tulehtuneeksi haavan tehneen heinänkorren takia, mutta ylimääräistä painetta ei onneksi silmässä ollut. Efeldon-murulle annettiin heti kipupiikki ja vahva antibiottiruiske ja hän sai useammanlaisia lääkinnällisiä silmätippoja ja -salvaa. Minä ja kuskina ja henkisenä tukenani ollut Herra S katsoimme tarkkaan vieressä kun lääkäri kaivoi heinän pois silmästä (toki se tehtiin jo tutkimuksen alkuvaiheessa, minä nyt tässä sepitän väärässä järjestyksessä asiat) ja näky oli niin karmea, että minua alkoi oikeasti oksettamaan. Olevinaan vieläpä olen paatunut kauhuelokuvien katsoja, mutta taisi iskeä aivan vyön alle tuo rakkaan lemmikin silmästä heinänkorren kaivuun seuraaminen. Saatiin mukaan bakteereja tappavia silmätippoja ja silmäsalvaa, suolaliuosta huuhtomishommiin ja eläinten kipulääkettä minulta löytyikin jo täältä kotoa. Viisi kertaa päivässä nyt täytyy murun silmää hoitaa ja sen teenkin parhaani mukaan. *sydän*

Tämä seuraava kuva on eläinlääkärin vastaanotolta, kuvassa näkyy tulehtunut silmä ja heinä tuossa lääkärin kynnen päällä, joka kaivettiin silmästä.


 Ai että on ollut varmasti piinallinen tämä syvällä yläluomen alla!

 Vaihdoin Efeldonin ja Katkiksen kuivikkeesta pyyhkeisiin (mahdollisimman pölytöntä) ja kävin noukkimassa heille herkullista syysheinää eläinkaupasta. Kyseinen silmässä ollut pätkä oli peräisin hevostalliheinästä, jota täällä ollaan viimeaikoina syöty.

Herkkuja ollaan tietenkin syöty nyt myös hieman enemmän. Onneksi murun ruokahalu on ollut kaikenaikaa oikein hyvä ja muutenkin hänen yleiskuntonsa on ollut aina tomera.

Potilas silmää hoidattamassa.

Nyt keskiviikkona silmä näyttää jo paljon paremmalta, sen valkuainen ei enää punota ja sumu silmän päällä on enää hailakkaa. Hoito on totisesti tuottanut tulosta, ja siitä olen onnellinen. Marsutohtorisetä sanoi, että viikossa pitäisi olla jo silmä kirkastunut ja jos ei, niin takaisin vastaanotolle vaan. Onneksi vaikuttaa lupaavalta jo paraneminen. :)

Tässä vielä kevennykseksi pari kuvaa kun jostain syystä muut eläimet tahtoivat poseerata Efeldonin droppien kanssa. :D

"Oisko herkkui? Voisin kyl syyä" tuumii tuhti-Gaia :D

Ja pappahamsu Stuart 2v 4kk tutki tilannetta kiipeilyperformanssin avustuksella.

-M

2 kommenttia:

 1. Mekin käytiin tuolla Linnunmäessä eilen tutkimuksissa ja oli juurikin niin hyvä ja mukava paikka kuin olet blogissa mainostanut. Oli jopa lähempänä Loviisaa kuin olin aikasemmin ajatellut joten saivat meistäkin ehdottomasti vakiasiakkaan (tietenkin toivotaan ettei tarvitse käydä ;) ). Tuli siellä muuten lääkärin kanssa Efeldon puheeksi kun kertoi että edellisenä päivänä oli vieraillut silmäpotilas. Totesin että taisi olla tutun marsu kun juuri olin lukaissut facessa että olitte siellä käynneet :)

  Toivottavasti silmä paranee hyvin! Kokemuksesta voin sanoa että on ikävää kun silmän alle tunkeutuu jotain tuollaista. Itselläni meni kerran 20cm hius silmään ja oli kyllä tuskaista kävellä viimiset 400m kotiin ennen kuin pääsi sitä vetämään silmästä ulos. Hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka jännä ketju, että tulitte Efeldonista turisseeksi. Maailma on pieni! :D On kyllä ihana paikka ja ainoastaan järkeviä ja kohtuullisia hintojakin olen siellä kohdannut. :)

   Mikä vaiva siun marsulla oli? Toivottavasti hän voi pian paremmin! <3

   Kiitos, olen optimistinen, että parannutaan täällä kovaa vauhtia. :)

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M