perjantai 24. tammikuuta 2014

Galluppikysymyksiä marsunomistajalle.

Heips!

Nappasin tälläisen (ehkä hiukka lapsenmielisen, mutta älkäämme tästä säikähtäkö) marsuaiheisen kyselyn Youtuben puolelta ja ajattelin päräyttää vastaukset kysymyksiin eetteriin. Kysymykset olivat englanniksi joten suomensin ne omin sanoin heille, jotka eivät lontoota niin sutjakasti höpäjä. :)1. How old were you when you got your first guinea pig? -Kuinka vanha olit saadessasi ensimmäisen marsusi?
Olin 23-vuotias, niinkuin tälläkin hetkellä. Marsuja tosin olin ehtinyt haluta eloani ilostuttamaan jo 10-vuotiaasta lähtien!

2. What was the name of your first guinea pig and their type ? -Mikä oli ensimmäisen marsusi nimi ja tyyppi/rotu?
Nifra on ensimmäinen oma marsuni. Hän on ilmeisesti teddy-risteytys, siskonsa turkin perusteella voisi olla curlyä tai texeliäkin taustalla. :o


3. What is your favorite type of guinea pig and why? -Mikä on parhain marsurotu siun mielestäsi?
Jaa-a. Pidän kovin monista.. Tulee mieleen self DEW, mutta myös abessiinialainen.. Self creamit ovat myös ihania! Jos noin niinkuin puhtaita rotuja miettii. Niin ja vaalean väriset pitkiksetkin kääntävät miun pääni, kovasti voin kuvitella olevan tekemistä vaalean pitkiksen turkin hoitamisessa! :D Ehkä vielä joskus..


4. How many guinea pigs do you currently own and their names ? -Kuinka monta marsua tällä hetkellä omistat ja mitkä ovat heidän nimensä?
Mie omistan neljä ja Spartalainen yhden. Miun marsut ovat Nifra, Maailman Raparperi, Maailman Yamaha-Kaahari (joka muuten on nimensä veroinen!) ja Gaia.


5. What are your guinea pigs favorite treats? -Mikä on marsusi lempiherkku?
Kurkku. He kuulevat välittömästi olohuoneeseen asti jos tartun keittiössä jääkaapissa sijaitsevaan kurkkuun. Sitten alkaa niin kova kuikutus että luulisi naapureidenkin ihmettelevän mitä täällä oikein tapahtuu. :D Gaia tosin tuntuu pitävän kovasti omenasta, jopa kurkun ylitse. :) Kurkkuun ripottelen yleensä päälle hiukan C-vitamiinia.


6. What kind of cage do you own for your pigs and it's size? -Millainen häkki siulla on marsuillesi ja minkäkokoinen se on?
Meillä on kaikki häkit n. 120cm x 60cm, sisämitat heittävät sentin sinne tai tänne. Kolme häkkiä on kerroshäkkinä ja yksi irrallinen. Kerroshäkin yläkerran otamme käyttöön sitten kun Gaialle saadaan kaveri tänne meille asti.

7. Are you thinking of getting any more small pets? -Ajatteletko ottavasi enemmän pienlemmikkieläimiä jatkossa?
Marsumäärä tuntuu juuri sopivalta siinä yht. kuudessa kuikussa (vielä kun on yksi tulossa Gaialle kaveriksi lähiaikoina), mutta yhden syyrianhamsterin kovasti haluaisin vielä perheeseemme lisäksi.. *viheltelee viattomasti* Spartalaisella on myös kaksi gerbiiliä, joita viimeisten tietojen mukaan kutsutaan Täystuhoksi ja Ninjaksi.


8 Where do you keep your guinea pigs? -Missä pidät marsujasi?
He asustelevat olohuoneessamme häkeissä ja pääsevät useamman kerran viikossa aitaukseen olohuoneen lattialle.


9. What are the pros and cons of owning guinea pigs? -Mitkä ovat marsunomistuksen hyvät ja huonot puolet?
Marsujen omistamisen hyvät puolet ovat mm. se ilo jonka pomppivat karvapyllyt siussa saavat aikaan, he ovat myös ihastuttavan persoonallisia yksilöitä ja on erittäin riemastuttavaa kun huomaa, että marsu on alkanut luottaa siuun. Heidän toilailuilleen olemme saaneet nauraa useaan otteeseen aivan kippurassa. :D Huonoja puolia... Hmm. Se, että marsut ovat saaliseläimiä ja siten salaavat kaikki vaivansa viimeiseen asti. Siksi pitää olla haukkana heitä mulkoilemassa jatkuvasti, ja  kuulemani mukaan aina sekään ei valitettavasti auta.


10.What are your guinea pigs nicknames? -Mitkä ovat marsujesi lempinimet?
Marsuillani ei ole muilla lempinimiä kuin abyillä, Maailman Raparperi tunnetaan myös nimellä "Rapsu" ja Maailman Yamaha-Kaahari tunnetaan nimillä "Yamaha", "Yamsu" tai "Pikku-Kaahailija". (Krrhm, Spartalainen pariin otteeseen on tainnut Yamahaa myös "Vellihousuksi" kutsua.. :D )Kuvat ovat tältä päivältä kun kaikki pääsivät porukassa aitaukseen juoksentelemaan. Ajallisesti taisi tänään olla tätä häppeninkiä abouttiarallaa 4-5h. Kovasti Gaia piristyi kavereiden kanssa palloilusta, aloin jo huolestua hänen syömisestään kun yksinäinen marsu syö usein vähemmän kuin seurassa oleva. Heti häkkiin päästyään hän onkin pitänyt tehokkaasti ruokakipolleen seuraa, mikä on kasvavalla pikkumarsulla erittäin hyvä juttu. :)
Mukavaa viikonloppua kaikille!

-M

7 kommenttia:

 1. Olipa mukava kysely! Saanko kopioida kysymykset sun suomennoksiesi kera omaan blogiini? Tällaisiin on hauska vastailla :D

  Raparperi on uskomattoman sievä! <3

  VastaaPoista
 2. Kiva jos tykkäsit kyselystä, saat kopsata kysymykset suomennoksineen. :) Kiitos, Rapsu on todella sievä ja suuri persoona! :) <3

  -M

  VastaaPoista
 3. Ekan marsun sain kun täytin kymmenen, eli viime kesänä. Sen nimi on Mauri ja se on 1 vuotias rusettimarsu :)

  VastaaPoista
 4. Mulla ei ole google tiliä tai vastaavaa joten joudun kommentoimaan anonyyminä... toivottavasti se ei haittaa!

  VastaaPoista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M