torstai 12. helmikuuta 2015

Hemprefine hamppukuivike kokeiluun gerbiileille!

Heips!

On ollut jyrsijäpiireissä paljon puhetta viimeaikoina allergioista, purupölyn allergisoivuudesta ja muusta. Miulla luojan kiitos ei ole mitään kummempaa oiretta ollut kuin aivastelu ja nokkani tukkoisuus siivotessa, mutta haluan pitää jatkossakin oireet kurissa. Purupölyä ajatellen gerbiilit ovat tässä huushollissa pahimmat pölyttäjät, koska sutivat purua jatkuvasti reilun metrin terrarioissaan oikein urakalla. Hamppukuivikkeesta on ollut paljon puhetta viimeaikoina ja tahdoin ottaa kokeiluun tämän täysin (?) pölyttömän kuivikkeen! Tehtiin ystäväisen kanssa yhteistilaus ja tänään sain paalin ovelleni. Firma siis on Hemprefine, joka pyrkii täysin suomalaiseen tuotantoon hampun suhteen. :)


On ollut jonkin verran myös puhetta siitä, miltä tämä kuivike haisee. Joku sanoo että aivan navetalta ja toinen ettei miltään. Siispä miekin tyrkkäsin nokkani paaliin marsujen tuijottaessa epäuskoisina vieressä! Ensivaikutelma oli mausteinen, mutta raikas. Ei tuoksu kyllä erikseen yhtikäs miltään käytössä ainakaan terrarioissa. Istun tässä juuri naputtelemassa kahden isoimman terrani välissä ja en haista kuin todella vienon mausteisen tuoksun. Niin vieno, ettei sitä edes huomaisi jos ei oikein tutkisi asiaa.

150l paali

Kuivike näyttää aika kovalta, mutta rakenne on hieman pehmeämpää kuin puusta tehty vastaava hake.

 Tyhjensin ensin tyttöjen terran ja pyyhin kostealla vielä vanhat purupölytkin pois. Laitoin virikkeitä ja yhden kerroksen hamppua.

 Sitten ohuehkon kerroksen heinää, taas hamppua ja päälle heinää. Näin tuli kivasti rakennetta gerbiileille kaivella. Heinäkin käy virikkeestä, silppuavat sitä ainakin miun tupsuhännät oikein mielellään.


Noista hajoavista rullista: niistä on käyty aikalailla keskustelua puolesta ja vastaan, mutta miulla ei ole koskaan ollut ongelmia gerbuilla niiden kanssa. He silppuavat rullat vain paloiksi ilman, että pureskelevat poskihampaissaan ja söisivät sitä. Hyvinvoivia ovat kaikki olleet aina. Miulla on lähipiirissä muutama henkilö, jotka anteliaasti miulle keräilevät gerbiileille sopivia pahveja ja esim. sanomalehtiä marsuaitausteni pohjalle.

 Tauno on kukkulan kuningas! Jostain syystä Ilves oli huisin aktiivisesti mukana siivousprosessissa. :D

 Putsattuun terraarioon ensin ihmeteltäväksi pari kourallista kuiviketta. Salapoliisi oli heti paikalla. :D

 Ilves sai tutkimishommiin apulaiseksi Leijonan (taustalla).

 Kettu pysytteli hiukan etäällä, häntä ei jaksanut tämä mysteeri juuri kiinnostaa.

 Pojille laitoin myös vuorotellen heinää ja hamppua, tosin hiukan vähemmän heinää kun sitä piti marsuillekkin jättää syötäväksi. :D

 Gerbupylly! :D

 "Minä tutkin...Minä tutkin!"

Pojillakin on virikkeitä tuolla kuivikkeen alla! On pajusiltaa ja pahvilaatikkoa, kaikenlaista.

Stu oli muuten miua vastassa kun olin iltapäivästä töihin lähdössä. Stu on virkistynyt kyllä silmissä kun on päässyt tuohon lukaaliin asumaan! :) Olen todella onnellinen hänen puolestaan vaikka omaa lompakkoa kirpaisikin.


 "Joo mee sä eukko töihin ni mä teen täällä sillä välin pakosuunnitelmaa!"

Luna on rakentanut kunnon linnakepesän ja taitaa vihjata miulle hienovaraisesti samalla, että tuo laatikko on mökkinä pyllystä. :D

Hamppua jäi näiden kahden ison terran jälkeen vielä sen verran, että saatan Margadashille ja Lunallekkin vaihtaa tämän kuivikkeen. Jos tykästyn, niin seuraavaksi kokeiluvuoroon toisen tilauksen myötä pääsee Dodi & Melchior ja tyttöjen aitauksen pohjalaatikko (suurimmat pissijät siis). Täytyy nyt tästä hampusta tehdä väliaikakuulumisia ja kerron lahjomattoman mielipiteeni kuinka toimii käytännössä. :)

(EDITOINTI 2021, MARSUILLE EN SUOSITTELE HAMPPUKUIVIKETTA 2015-2016 kuulemieni tapaturmaisten marsukuolemien takia. Luotettava lähde kertoi marsujen vahingossa syöneen hamppua ja kuolleen suolitukokseen.)

Hampusta miulla olikin aiempaa kokemusta kahden paalin verran Zooplussasta. Toinen oli aika lailla hajuton, mutta toinen haisi hieman tunkkaiselta. Imukyky on kyllä ollut niissä hyvä, mutta en jotenkin niille silloin oikein syttynyt.

-M

2 kommenttia:

 1. Oon itekin miettinyt, että voisin kokeilla tota hamppukuiviketta, vaikuttaa hyvältä. Onko se paali yhtä iso kuin 20 kg purupaali vai pienempi? Ja onko se tosiaan vähäpölyistä? Olin kattovinani tuolta nettisivuilta, että firmalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin melko kallis kotiinkuljetus.. Pitääkö se paikkaansa?
  Ai niin! Hyvää ystävänpäivää sulle ja possukavereille :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en tilausta tehnyt vaan ystäväiseni sen naputteli. Jokseenkin joo kuljetus kustantaa jonkin verran, koska vaikka tehtiin kimppatilaus (kolmelle ihmiselle paali ja toimitus vain yhteen paikkaan) niin useamman euron jouduin silti pulittamaan. Ihan huikeeta kuinka olemattomasti tuo hamppu pölyää! :)

   Ihanaa ystävänpäivää teillekkin sinne! <3

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M