torstai 5. joulukuuta 2013

Marsuromppeiden uusi järjestys, taikakuutioiden residenssiin putkahtaminen ja lankaa(?).

Ugh! :D

Minulla on saldovapaata ollut töistä tämä päivä, ja mikäs sen mahdinpi ajanviettotapa kuin kotiluolan siivous/järjestely ja marsujenkin romppeiden jotenkin fiksusti asettelu. Kuviakin taisin muutaman räpsäistä, uhka niiden päätymisestä tähän postaukseen on tosi.

*rumpujen superdramaattista pärinää*
Ostin taikakuutioita kaksi paketillista! Ja koska olin käytännöllisyyden huipentuma, niin viime vkl pitkästä aikaa Hong Kongissa käydessäni ne ostin. Turusta. Huokaus. Kyllä muuten painoivat kotiinviemisinä kävellen ja junalla lisättynä muihin romppeisiin.. Oli ollut listalla iät ja ajat käydä Keravan Honkkarissa kuutioita hakemassa, mutta hiukan hankalan kulun vuoksi on aina jäänyt tuo reissu tekemättä. Jokatapauksessa, tässä todisteita:
Noniin. Ja koska olen luovuuspuuskiin taipuvainen olento, niin tokihan piti fiksata marsuromppeiden säilytys uuteen uskoon. Rakensin sitten hyllykön. :D

Tältä näytti rompevyöry ennen:
Tältä se näyttää nyt:


"Lokerot" on siis: "apteekki"jutuille (shampoo, pumpuli, eläinten puhdistusliinat, perunajauho kynsien leikkuuvahinkojen varalta [onneksi ei ole tarvittu tätä vielä kuitenkaan] ja kenkäboksi, jossa on mm. kynsisakset, harja ja kaikenmaailman medisiiniä ym marsuille sopivaa hoitomömmöä), ylijäämätarvikkeille (lisäjuomapullot, ruokakupit, heinäkaukalo...), ruoille (käyttämättömässä kahviboksissa on Oxbown Youngia) ja ylemmillä hyllyillä on aika väljästi pari kissanhiekkalapiota, tyhjiä kokoon taiteltuja kasseja ja pari kangaspitoista asiaa.


Kuljetusboksi on yleensä vaatehuoneen hyllyllä, nyt olin aikeissa ryhtyä imuroimaan ja se on marsuystävällisempää, että siirtää marsut pois samasta tilasta huutavan imurimme armoilta.


Nuo muovit tuossa heinien päällä on muuten tehokkaasti rei'itelty, vedin viiltoja itsekin saksilla pakettien kylkiin jotta ilma kiertää ja heinä pysyy hyvänä kauemmin.

Rakennetta tukemaan tyrkkäsin muutaman miljoonan nippusiteen noiden "connectoreiden" lisäksi, eiköhän koossa pysy. Väljyys rompemäärässä on hyvä juttu, nimittäin ensi viikolla miulle tulee taas suurehko lastillinen hyödykettä marsuille, saa nähdä mihin meinaan tunkea kaiken säilöön.. Noh, se on sen ajan murhe (köh siis ensi viikon murhe :D ). Taikiksia käytän nyt myös lattia-aitauksen kyhäilyyn, kun marsuneitimme pääsevät juoksentelemaan. Tuntuu wörkkivän hyvin. Ainiin, ja hintaa noilla hyödykkeillä oli ~34e/paketti, köyhdyin siis roimanlaisesti, mutta mietin että helkkari, kyllähän nuo vuosikausia kestävät. :)

Itse häkin tilasta sen verran, että alakerta/1. kerros on valmiina odottelemassa tammikuista lisäystä, virikkeitä useampaan kerrokseen on tulossa nyt ensi viikolla lisää, brand new mökki kuitenkin löytyy jo abyprinsessoja varten! :D Keskikerrosta selvästi kansoittavat meidän ihanat N&N ja ylimmässä kerroksessa on tällä hetkellä vain säilössä muutama lattia-ajan virike, lähempänä kerrokseen nro 3 tulevien asukkien hakuajankohtaa pistän heidänkin häkkinsä valmiiksi saapumista varten. Voin niin kuvitella, kuinka olen varmasti aiiiiiiiiivan totaalisen pähkinöinä (siis pompin seinille kärsimättömyydestä ja luultavimmin roikkuisin kattokruunusta jos meillä sellainen olisi) kun marsulauman lisäysten hakuajankohdat lähenevät. Onkohan Spartalainen lyönyt jo vetoa itsekseen, että kuinka paljon hakua ennemmin pistän häkkeihin kuivikkeet, virikkeet ja kaikki valmiiksi, vai maltanko odottaa viimetippaan, a.k.a samana päivänä pistäisin ne vasta kondikseen. Koitan nyt kuitenkin olla järkevä. Ainakin yritän. :D

Tältä näyttää olohuoneemme nyt marsuseinämän tiimoilta:Ruokakippo on tuolla mökin päällä, koska muuten kuppi pelletteineen on aivan täynnä purua kun hienostoneidit vetävät hieman rundia pitkin häkkiä. :D Tarkkailen kyllä, että kummallakin on aina pääsy ruokakupille, no worries. Ketterästi mökin päälle loikkivat kummatkin muutenkin. Tuo alassuin käännetty murokulho tarttumapintapyyhkeensä kera on vielä portaana, jos sellaista sattuu tarvitsemaan.

Tuo Zooplussan heinätunneli on kyllä menestys. Nuo ovat nakerrelleet sitä aivan innoissaan ja sen on näköinenkin. :D

Ainiin ja vielä marsuihin liittymättömään asiaan: kuten ehkä huomaattekin, niin tuo meidän vitriini on tungettu kolmen kerroksen osalta täyteen lankakeriä, tämmöistä käy kun vapaapäivänä siivoaa. :D Olen vuosia neulonut hyvin aktiivisesti villasukkia, kaulaliinoja, lapasia, pipoja, you name it ja nyt otin langat taas näkyvälle paikalle, jos vaikka viimeisen puolentoista vuoden aikana väljentynyt neulomisintoni taas ponnahtaisi ilmoille. Tuossa on siis vain osa langoistani, nuo ovat kaikki (ehkä 6kerää lukuunottamatta) 7-veljestä lankoja ja vaatehuoneessa miulla on vielä säilössä muita lankoja määrällisesti noin 2 jätesäkillistä. :D Olen tehnyt villasukkien osalta aika paljon asiakastilaustöitä, muutama keissi oli vielä sellainen, etten edes ollut koskaan tavannut asiakkaitani, he olivat kiertoreittiä kuulleet minusta ja tilasivat parit pitkävartiset kirjoneulesukat. Ja olivat tekeleisiini erittäin tyytyväisiä kuulemani mukaan. Jossain päin Oulua siis kulkee kaksi naista minun tekemissäni kirjoneulesukissa! :D

Tässä vielä picture pelkästään noista langoista:
Tähän vielä piruillakseni tunkaisen parit kuvat kyseisistä tassunlämmittimistä:

Asiakkaat itse toivoivat värit ja antoivat osviittaa aiheista. Harmaisiin piti pistää "jotain söpöä" ja enkelinsiivet, sydämiä, etanoita ja mm. rusetteja niihin putkahtikin. Mustavalkoisissa ei ollut aiheen kanssa mitn preferenssiä, mutta koska tiesin asiakkaan olevan Oulusta, niin kikkailin osan Oulun kunnallisvaakunasta tuonne jalkapöydän kärkeen... :D

Tjoo. Jos tähän nyt tällä erää.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M