sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Viimeisen kuukauden eläintarvikeostoksia

Heip!

Tässä postauksessa tosiaan koottuna viimeisen noin kuukauden eläintarvikeostoksia. Olin niin onnekas, että sain Herra S:ltä joululahjaksi toivomani lahjakortin paikalliseen lempparieläinkauppaani ja sen käytinkin onnellisesti aika lailla hyödyllisyyksiin. Saatoin myös sortua Peten koiratarvikkeen välipäiväalennusmyynteihin lisäksi... :D

Toa Lätt on parasta marsuaitauksen juomapullojen alle vessa-astiaan. Eläinkauppaheinää (tuota Puron tuottamaa tosi laadukasta) olen aika paljon ostellut possuille ja Freijalle, ainakin ollut tosi hyvälaatuista murkinaa muruilla (vaikka tyyristä onkin tällä heinänsyöjämäärällä). Nifra on nyt myös ollut tosi hyvissä painolukemissa, uskon tämän heinän olevan osassa siinä.

Tämä satsi tuli Peten koiratarvikkeesta, niinkuin mainitsinkin sortuneeni välipäiväalennusmyynteihin. Tämä paketti tuli juuri ennen kuin syrkkirouva Sydänlinko nukkui pois. Tuo kerrosmökkihässäkkä oli joskus tosi kova juttu talouteni pikkujyrsijöillä, mutta tuntuu ettei nyt olekaan enää kohdetta tuolle. Jäi kaappiin odottamaan sitä päivää kun löytyypi käyttöä. Versele-Lagaa en yleensä syötä eläimilleni (en lainkaan marsuille tai kanille), mutta nuo kääppärin ja gerbiilinruoat olivat niin hyvässä alennuksessa, että päätin niitä sekoitella kyseisten tyyppien ruokaämpäriin muun pöperön joukkoon. Brit-hamsterinruoasta olin kuullut hyviä asioita ja sekoittelin sen syrkkien ruokaämpäriin mukaan ihan uteliaisuusmielessäkin. Harmi, että Sydänlinko nukkui pois kun nyt Tosi-Dimangi on ainoana tuossakin apajilla. Onpahan hänellä ruokaa kun taitaa reipas puoli ämpärillistä olla. :D

Heittelin kolmisen vuotta vanhoja Living Worldin lasipulloja pois, koska korkit alkoivat olla niissä jo palasina. Ajattelin vaihteeksi kokeilla noita isoja muovipulloja marsuille, mutta kyllähän ne vuotavat ihan onnettoman paljon. Palaan Living Worldin pariin kun seuraavan kerran tilailen vaikkapa Zooplussalta jotain. Muita tuotteita paketissa oli persilijapelletit ja Burgessin kuivatut omenapalaset ihan uteliaisuusmielessä, hamsujen ja muiden proteiinikoktailia kuivattujen ötöjen muodossa, uusi pieni ja pitkä pajusilta ja kuivattuja yrttejä.

Heti piti päästä näitä maistattamaan!

Eivät olleet mikään suurin menekkituote. Freija-kani taasen piti tosi kovasti, aina silloin tällöin sai hieman herkkuna näitä kuivattuja omenanpaloja.

Uusi pitkä pajusilta tuli campbellisiskoille Aristokraattiselle Aivonystyrälle ja Aikamoiselle Afroditelle.

Tässä on taasen eläinkaupan lahjakortilla ostamiani juttuja. Lahjakortin onneksi pystyi käyttämään osissa niin sai miettimisaikaa. :)

Pusseissa taustalla kanille Rabbit Royalia normipelletin joukkoon vaihteluksi, kanille myös Altrominin kanin elatusta ja marsuille hieman Altrominin pellettiä täydennykseksi ennen isomman säkin ostoa (ostan yleensä niitä 12,5kg säkkejä marsuille kerralla). Omien kokemusteni mukaan parhainta marsujen tukiruokaa pari pussia täydennystä (Recovery + ), marsuille ja kanille Grainless-herkkutikkuja (joita harvoin täällä syödään), hamsuille ja gerbuille ihan superherkkuna nuo mansikkatangot, pieni pajusilta uusille campbelleilleni (Vipeltävälle Vilinusaurukselle ja Tangervo Taajama-Korvalle), C-maxia marsuille vitamiiniksi ja tuo heinätunneli tuli myös tuoreille campbelliveljeksilleni. Heinää tosiaan olen noukkinut aina silloin tällöin 2kg säkkejä.

Tässä Vipeltävä Vilinusaurus tekee tuttavuutta uuteen pajusiltaan. :)

Muita viimeisen kuukauden mainittavia ostoksia eläimille on myös Hirnupaalit, käytiin meitä lähimmässä K-Maataloudessa nimittäin noukkimassa taas 3 paalia Hirnukuiviketta! Olen kyllä siihen ollut tosi tyytyväinen, edelliset kolme paalia kestivät tässä taloudessa noin 2,5kk. Kolme paalia sen takia, koska henkilöautoon ei mahtunut enempää. :D


Lisäksi muina uusina juttuina mainittakoon, että Emman Tallilla käydessämme Emma ystävällisesti kotiutti luokseni tuon yllä näkyvän hänen tekemänsä hevosenkenkätaideteoksen. Iloisesti laitoin sen näkyvälle paikalle roikkumaan eläinhuoneen kaapistojen kahvasta. Aivan ihana.

Ja tässä tammikuun aikana käydessäni tavaroitani ja kaikenlaisia kaappeja lävitse (uusiutumistunnelmaa alkuvuodessa, anyone?) löysin jo jokin aika sitten ystävältäni saamani tälläisen hassun yksisarvisen! Senkin laitoin eläinhuoneen kaapistojen kahvasta roikkumaan, piristää mukavasti ympäristöä. :)

Tuli suorastaan häiritsevä visio marsujen häkkien uudelleenjärjestelyistä ja se oli pakko toteuttaa tovi sitten. Otin fotoja ja seuraavaksi varmaankin tulossa siitä materiaalia tänne blogiin. :)

Onko kukaan muu marsuharrastaja pohdiskellut hieman otsa kurtussa kotimaisen kurkun markkinoita? Isot otsikot oli ties mistä hankkimisongelmista, mutta voi kun ilostuin Lidlissä käydessäni! Siellä oli pari päivääkin sitten kotimainen kurkku n. 2,5e/kg, tarkalleen en muista. Heti ostin kolme kurkkua ja olisin enemmänkin jos en olisi ollut kävellen liikenteessä. :D Voi marsujen onnea kun oli kurkkua taas pitkästä aikaa tarjolla, ehkä 1-2 viikkoa olivat ilman kun en tykkää ulkomaalaista kurkkua ostaa heille. //Lisättäköön vielä, että vihanneksia kyllä muita ollaan syöty marsujen kanssa päivittäin vaikkei kurkkua ole ollutkaan! :)

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M