keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Nimi!

 Heips!

Meidän alkuviikko on ollut pakattu iloisin hepulitempauksin ja uuteen pikkuystävään tutustumisella. (Jos mietit "mikä ihmeen pikkuystävä" kannattaa katsoa tätä edellinen postaus, jossa on pitkä tarina aiheesta.) Tässä vähän kollaasia eiliseltä ja jokunen räpsy tältä päivääkin. Toivottavasti postauksestani välittyy sinullekin iloista fiilistä. :)

Eläinhuoneen ovelta näkymää eiliseltä. Tuossa dunassa asui siis ekan reippaan vuorokauden Yrsa ja minityyppi (jonka nimen kerron myöhemmin postauksessa). Pyyhe oli osittain dunan päällä (aina yli puolet pääliosan kaltereista kuitenkin näkyi ilmanvaihdon takia), jotta tuli oman rauhan tuntua hiukan arkuuteen taipuvaiselle Yrsallekin. Mökkejä kun ei dunaan mahtunut luomaan oman rauhan tuntua. Marsujen iso aitaus oli seuraavaksi siivouslistalla, näyttää hieman sekavalta kun heinää on kaikkialla, jaiks. :D

Kävin möyryämässä verkkokellarista vanhan tutun 120x60cm tehdashäkin ja pesun jälkeen asentelin sen paikalleen. Viimeksi taisi tämä pohjalaatikko olla käytössä syksyllä Melchiorilla, hänellä oli siihen yhdistettynä toinenkin pohjalaatikko ja täten hän nautti tuplatilasta. Jotenkin ihan hyvä fiilinki tuli siitä kun kaikki tarvikkeet löytyi jo omasta takaa tälläistä yllättävääkin tarvetta varten, enemmän tai vähemmän piti vain möyrytä kaapeissa/kellarissa jotta kaikki osaset löytyi. :D 

Terrariossa asuu hamsteripappa Rupert (yli 2v), keltainen möhkö on marsujen oma pyykkikori ja tuolla lipaston päällä säilytän erilaisia marsutarvikkeita. Erityisessä käytössä nyt on tuo pöydän reunalla oleva turkoosi vihko, johon merkkaan marsujen painotietoja ja muuta huomioitavaa. Poikasen punnitsen joka päivä aamuisin (tänään 114g! 14g tullut viimeisimmässä vuorokaudessa, aikamoista) ja Yrsankin ainakin tässä alkuvaiheessa pyrin punnitsemaan parin päivän välein. Laitoin häkin takaseinään tuon pussilakanan ettei tunnu niin levottomalta häkki omasta mielestäni ja toisaalta tahdon myös varjella tuota tummaa lipastoa, joka on minulle tärkeä. Sen on entisöinyt jo aikaa sitten edesmennyt isoisäni (lipasto ei mahdu muualle asuntoomme niin joutuu olemaan eläinhuoneessa). Mökkejä en häkkiin laittanut enempää näin alkuun, päätin aloittaa simppelisti jakkaroilla (joiden päälle ei pääse hyppäämään) ja heinäkasalla. 

*Tähän sellainen formula-auton kiihdytysääni kun tuo mini kipittää menemään*

En luottanut tuon etuluukun olevan napakasti kiinni niin laitoin siihen vielä uudelleenkäytettävän nippusiteen. Tiedän, saatan hössöttää liikoja.. ':D Hössötysaiheesta vielä jatkaakseni en ole klassisemman mallisia mökkejä heille vielä laittanut kun ajattelen ehkä turhaankin niin pitkälle, että entä jos Yrsa säikähtää jotain ja rynnistää mökkiin ja mini jää jalkoihin/väliin? Yrsasta tiedän, että hän pitää mökkien päälle loikkaamisesta ja siellä hengailusta, mutta entä jos hän alas hypätessään osuukin vahingossa miniin? Tällä tavoin minun mieli ottaa ylikierroksia ja mielenrauhani vuoksi heillä nyt on simppeli meininki tuolla häkissä kunnes pieni vielä vähän kasvaa. Onpahan enemmän tilaa juoksennella kun on avoinaisempaa. :)

Yrsa ei ihan hirveästi arvosta sitä kun yritän puhelimen kameralla heitä osoitella. 

"Olen kaksi päivää uusi" *sydän* Hän eilen jo nakerteli vähän pellettiä ja maisteli heinää, maito on kuitenkin vielä pääosassa.

Piti olla luova kun ei ollut sopivaa pöytää tarjolla ja en lattiallekaan häkkiä tahtonut laittaa. Vaikka näyttää tuo alustakokoelma kummalliselta on se silti vakaa, varmistuin siitä itse. :D

Hauskasti hänellä on levittäytynyt tuo ruskea moneen paikkaan kun Yrsalla se on keskitetympää ja vähäisempää. Kummankin värinimitys on brindle. Toisessa pyllyrusetissa on pyöreä läntti ruskeaa ja se näyttää hieman tähdeltä kun sopivasta suunnasta katsoo.

Päätin jatkaa avaruusteemaa, joka oli valloillaan silloin ensimmäisen marsupoikueeni kanssa (tuolloin kaksi naarasta olivat Pikkuplaneetta ja Aurinkotuuli) ja tovin pyöriteltyäni ideoita nimistä tälle pienelle tunnun vakiintuneen nimeen Tähtipöly. Kutsumanimi on vielä etsinnässä, hihitellen ajattelen TäPöä, koska sehän meinaa nopeasti menemista, joku menee täpöö paikasta toiseen on hän silloin supernopea ja tällä minillä vauhtia riittää jo nyt! :D Tai ainakin täällä meilläpäin ja mahdollisesti aika montakin vuotta sitten tuollainen puhekielen sana oli käytössä. En nykyään tiedä enää miten nuoriso puhuu.. :'D Mutten usko Täpön tulevan käyttöön, se tuntuisi jotenkin epäkunnioittavalta tälläistä saamaamme ilon lahjaa kohtaan. Mietin siis vielä kutsumanimeä ja kuulostelen mitä mieltä hän itse on. Tähtipölyä tutkailin tuossa pintapuolisesti aiheena ylipäätään ja siinä kiehtoo myös se miten tuota tähdistä lähtöisin olevaa pölyä tulee tänne meidänkin planeetalle. Ja kuten aiempaan kuvatekstiin mainitsin muistuttaa Tähtipölyn toisen pehvarusetin ruskea väri hieman tähteä muodoltaan, sekin on yhdistävä tekijä.

Eilisillalta kuva kun neuloskelin itselleni sukkaa marsuaitauksen ja Yrsan&Tähtipölyn häkin välissä ja Ritari otti kaiken ilon irti tilanteesta. Jos olen paikalla voisin hänen mielestään aivan yhtä hyvin ojennella pellettejä ja lopulta en saanut neulomista juuri aikaiseksi kun tuijotin riemuissani miten Tähtipöly aina silloin tällöin veti häkissä hepulirundia ja Ritari taasen teki kaikkensa saadakseen jatkuvalla tahdilla herkkuja (pellettejä). :D Suureksi ilokseni Ritarin vatsa ei ole enää vaivaillut kaasuilun muodossa kuten aiemmin saattoi tehdä ja hän pystyy syömään pellettiä ja suhteellisen mietoja tuoreita vihanneksiakin. Tuon raitalangan värjäsin itse maanantaina aamusella.

En tiedä toimiiko tuo alla oleva video, mutta siinä pitäisi olla taltioituna yksi Tähtipölyn ensimmäisistä hepuleista eilen kun he pääsivät isompaan häkkiin Yrsan kanssa. Vauhti vain kasvoi loppupäivästä, tuossa videolla mennään vielä testailuvauhtia. :D


-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M