maanantai 4. kesäkuuta 2018

Miltä eläinhuone näyttää nykyään?

Heipsan!

Tällä kertaa aiheena on eläinhuoneen nykyinen maisema. Viimeisen vuoden aikana meiltä on lähtenyt usea karvaystävä paremmille herkkumaille ja edelleen eläimiä siivotessani ihmettelen kuinka ei menekkään enää niin paljoa aikaa kuin aiemmin. "Oliko tässä kaikki..".

Ovelta kuvattuna. Vasemmalla alhaalla tyhjä terra, sinisessä dunassa asuvat edelleen campbelliurokset Vipeltävä Vilinusaurus ja Tangervo Taajama-Korva. Dodilla ja Melchiorilla on käytössään kaksi 60 x 120cm häkkiä. Keskellä alhaalla asuu syrkkimatami Metsän Omena (joka muuten on Herra S:n lemppari näistä pikkutyypeistä) ja kauimmasessa terrassa touhottavat gerbiilisiskot Tomera Suditusylitarkastaja ja Simpsakka Siksak-Silppuri. Tuolla pinkillä jakkaralla hyllyssä on funktionsa. Kun otan marsun operointiin syliini ja istun tuohon läpinäkyvään tuoliin on tosi näppärä olla vieressä pikkupöytänä tuo jakkara ja hyllystä se on helppo kaapata mukaan menoon. Siihen saa vaikkapa kynsisakset kun operaatio on meneillään. Minäkin käytän marsuilla kaksia eri saksia tarpeen mukaan, joskus jopa kolmia ja kyllähän siinä on härpäkettä kerrakseen jos on vielä rasvatuubikin mahdollisten kuivien tassunpohjien rasvausta varten.

Aitauksessa asuvat Kauhis, Rapsu, Yamsu, Tirppa, Gaia, Ritari ja Nefi.

Tässä yllä näkyvässä juomapullonurkassa olen käyttänyt monenlaisia ratkaisuja, koska vettä aina valuu ohi kun marsut juovat ja toisinaan pullot aloittavat ihan omana kivanaan vuotamisen. Pitkän tovin käytin tuossa muovista kulmavessalaatikkoa ja siinä Toa Lätt -paperipuristekuiviketta, mutta siihen kyllästyttyäni aloin vain käyttää taiteltuja pyyhkeitä tuossa pullojen alla. Pyyhkeet toki pitää vähintään 1-2 kertaa päivässä laittaa kuivimaan ja kuiva tilalle, mutta eipähän mene Toa Lättiin resursseja enää kun muuhun en sitä tarvinnut.

Kahden kerroksen väkeä. Melchior juomapullolla, Dodi mökissä päikkäreillä ja alla hamsu Metsän Omena juuri lähti mökistään tallustelemaan.

Tässä vielä viimeviikolta aitausmaisemaa.

Inigniamatus Sokeripala poistui keskuudestamme 4.5 1v 3,5kk iässä. Jäin lämpimästi kaipaamaan tuota sympaattista pientä palleroa. Tuolta eläinhuonekuvista voikin bongata tyhjän terrarion, jolle en ole vielä keksinyt paikkaa Sokeripalan lähdettyä.

-M

P.S

"En tiedä yhtään miksi tuo panda on noin!" T. Ritari :D

2 kommenttia:

 1. Kiva lueskella taas juttujanne! :)
  Aikoinaan taistelin samaisen juomapullo-ongelman kanssa ja pullon alla oli kaikenlaista härpäketta kosteutta imemässä. Loppujen lopuksi laitoin pullon alle yhden marsujen ruokakupin ja se oli aika passeli. Vesi kerääntyi kuppiin ja sen kerran päivässä tyhjensi. Marsut tottuivat nopeasti kuppiin ja nostivat etutassunsa sen reunalla ja ryystivät/ronksottivat elämänsä kyllyydestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovin kommentistasi Maria! :) Ooh tuota ruokakippoa en olekaan kokeillut! Varmaankaan ei ole tullut mieleen kun pulloja on kaksi vierekkäin.. Minäpä otan testiin tuon, taitaa juuri olla pieniä keraamisia ruokakuppeja pari tuolla kaapissa! Kiitos vinkistä! :D

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M