torstai 30. huhtikuuta 2015

Heinäpellettimaistiaisia ja karvainen pylly.

Hehei!

Näin ensimmäistä kertaa seuraavanlaisen tuotteen eläinkaupan hyllyssä ja puhtaasti uteliaisuuttani oli pussi kotiutettava maistiaisiksi marsuille ja kanille. 

Kyseessä siis Bunnyn heinäpelletti 800g pakkauksessa.


Takaosassa luki sisälmystö saksaksi ja englanniksi ja valkkasin näistä yllättäen englannin.. :D Ainoastaan nahkahousujen tietäminen saksaksi kun ei oikein taida havainnollistaa heinäpelletin sisällysluetteloa kyseisellä kielellä.. :D Hyvä tuo raakakuituprosentti on kyllä ja pelletti tuoksuu todella hyvältä, juuri sellaiselta kasvissyöjää houkuttelevalta.

Jaoin marsuille pelletin/nassu ja tyypit oli ihan järkyttyneitä! :D "Eikö mitään muuta ole tarjolla? Oletko varma? Voimmeko valittaa presidentille?" Pelletit otettiin kyllä kädestä niinkuin kaikki muutkin herkut, mutta aika pitkälti ne hylättiin aitaukseen hengailemaan paremman herkun toivossa. Kun possut huomasivat, ettei muuta ole sillä hetkellä tulossa niin nakertelivat sitten heinäpellettejä hiukan marttyyrimäisesti. Harmi, etten saanut hyviä kuvia tuon typylauman reaktioista.

"Jumaleissön, nyt jännittää!" T. Katkis

Jonkin verran heinälle allerginoituneiden ihmisten toimesta ollut puhetta marsufoorumeilla (luettelen tähän myös FB:n marsuryhmät) heinäpelletin syöttämisestä marsuille ja siitäkin syystä tahdoin tätä kokeilla maistiaisiksi. Paremman puutteessa varmasti menisikin marsumahoihin, mutta nyt noilla hienostomonstereilla on syönnissä syysheinää niin ei hirveästi heinäpelletit jaksa kiinnostaa. :D Mie pysyn heinän kannattajana (syysheinä allergisoi vähemmän, btw) ja taidan jatkossakin silloin tällöin järkyttää possuja heinäpelletti"herkuilla" kunnes tuo pussi loppuu. Ainakin on terveellisempi herkku kuin moni muu mitä myydään marsuillekkin.

"En nyt oikein tiedä uskallanko hakea pötkylää, eukko vielä heiluu kamerankin kanssa!" Ei ollut pelletti itsessään tuoksunsa puolesta verrattavissa tuoreisiin vihannesherkkuihin (joihin täällä ollaan erittäin tottuneita), ei meinannut kiinnostaa näitä kahta herkkispoikaa (Katkis ja Efeldon) tarpeeksi uskaltaakseen vaivautua hakemaan kädestä mitään.

Kani nappasi pelletin hetipaikalla! Mutta hän onkin supertehokas ruokaimuri anyways, ei merkannut sinänsä reaktio mitään.. :D Siitä mussutuksesta päättelin tosin, että syö tavan vuoksi, ei herkuttelumielessä tuota heinäpellettiä.

Kauhis oli kovin ihmeissään myös. Taisi se pelletti hävitä suuhun kuitenkin. :)

Sitten muihin aiheisiin:

Kananmunakenno on ihan mahtijuttu hiirimiehelle! Sinne hieman ruokaa sisään ja kansi kiinni + kanteen kaksi juuri hiirenmentävää reikää. Halpa ja iloa tuottava virike. :)

Hiiri on niin pieni, että sokkeloi tiensä vaivattomasti kiinni olevan munakennon sisässä!

Kiinariuros Margadash Ilomieli putkahti pestyyn ja muutenkin siivottuun dunaansa. Pieni hämmentynyt poseeraus heti alkuun ja sitten parhaat ruoat ruokakupista pesään hamstraamaan!

Seuraavissa fotoissa syrkkinaaraani Luna..

Lunan siivottu terrario, yritin keksiä hänelle vaihtelua ja kehittelin tuollaisen seinämän tuohon keskelle, jotta kaivelupuruja saa enempi tuolle toiselle puolen. Noissa pahveissa on pohjissa reiät, joista pääsee kulkemaan, laajensin niitä vielä Lunaystävällisemmiksi.

"Mmmmitääääh?"Niin harmi etten käyttänyt salamaa! Annoin hänelle uuden tuollaisen kasvipohjaisen hammasharjan ja neiti lähti heti kärräämään sitä pesäänsä. :D

 Tältä päivältä nämä pari kuvaa, käytin about tunnin verran siivoten kanin aitausta, vaihdoin kaikki kuivikkeet ja harjasin tuota mattoa ja jopa näytin sille rikkaimuria! Ei kaikkia roskia saanut veks, muttei se minua haittaa. Kani veti ilorallit siivotussa aitauksessa ja sekös olikin hyvä palkka siivoojalle. :)

"Kiitos kun siivosin aitaukseni ja tyhjensit vessa-astiani. Ja kiitos tästä porkkananpalasta." :D Kanit....... :D Niiiin erilaisia moniin muihin lemmikkieläimiin verrattuna.

-M

2 kommenttia:

  1. Voi Fresiläinen <3 Oon kyllä niiin kade tuolle sen lukaalille :') Mitä se on mieltä tosta putkesta? Käyttääkö se sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä neiti heinäputkea on käyttänyt ja mutustellutkin. :) Kiitos kovin kehuista! :)

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M