lauantai 4. marraskuuta 2017

Gaian virtsatieongelmat (tutkimuskuva!) ja muita kuulumisia

 Heipsis!

Tällä kertaa voisin avata tuota aikaa elo-syyskuun vaihteessa. Silloin tosiaan rakas Efeldon-muruni nukkui pois, mutta samaan aikaan oli myös meneillään Gaian virtsatieongelmat ja Nifran hammaskontrolli ja usean viikon tehokas tukiruokinta.

Huomasin Gaian uikuttavan pissatessaan ja varasin heti seuraavalle päivälle ajan meidän luottoklinikalle Linnunmäkeen. Tarkkailin melkeinpä suurennuslasilla Gaiaa tuon päivän ennen kuin päästiin lääkäriin ja huomasin, että pissaa tuli vähän kerrallaan, mutta hän tosiaan uikutti samalla. Pahin pelkoni oli, että hänellä menisi virtsatiet umpeen virtsakiven takia, mutta onneksi pissaa tuli kuitenkin. Annoin Gaialle lääkärin ohjeen mukaan kipulääkkeen edellisenä päivänä ennen tohtoriin menoa ja samalla kun Gaia oli sylissäni päästi hän paljon suuremman uikutuksen kera ja oikein pusertamalla pienen pissan, jossa oli pari tippaa vertakin. Säikähdin kauheasti ja tarkkailin tilannetta. Helpotuksekseni huomasin, että tuon megapuserruksen jälkeen pissa sujui paljon helpommin ja uikutus oli enää hyvin pientä kun piti lorotella. Seuraavana päivänä tuolla meidän luottoklinikalla Gaialta otettiin virtsanäyte, siinä ei ollut tulehduksen merkkejä ja kun kerroin tuosta puserrustempauksesta ja parista veritipasta tohtori arveli, että Gaia onnistui itse pusertamaan ulos hänelle kertyneen virtsakiven. Halusin, että rakko vielä ultrattiin ja alla onkin kuva toimenpiteestä.

Sain klinikalta luvan kuvan julkaisuun. Tuolla ruudussa näkyy yläosassa musta pavunmuotoinen alue, se on virtsarakko ja onneksi sieltä ei löytynyt mitään erikoista. Osattiin kuitenkin varautua, että kivi on voinut poistuessaan raapia virtsaputken seiniä ja aiheuttaa tulehduksen, sain antibioottireseptin ja ohjeistuksen, että jos uikutusta on vielä parin-kolmen päivän päästä on hyvä aloittaa 10pv ab-kuuri kotona. Parin päivän päästä kuulin pientä uikutusta ja haistettuani Gaian pissaa päätin aloittaa ab-kuurin.

Gaia sai klinikalta suosituksen noille virtsateitä hoitaville pelleteille. Alkuun maistuivat ihan hyvin, mutta sitten eivät kertakaikkiaan enää uponneet. :)

Samalla kertaa kun Gaialla oli tämä pissavaivaepisodi oli lääkärissä mukana Nifra hammaskontrollia varten. Olin jälleen huomannut ensimmäiset oireet liittyen hampaiden tarkistuksen tarpeeseen ja Nifran poskihampaita raspattiinkin tasaisiksi kevyessä kaasurauhoituksessa. Nifralla olikin hyvin ongelmaiset pari viikkoa kun ensimmäisen kontrollin jälkeen hän ei alkanut palautua normaalisti ja piti viikon päästä viedä uuteen kontrolliin, jossa huomattiin vielä pientä epätasaisuutta, joka oli viikossa muodostunut. Tuosta onneksi toivuttiin hyvin. Ei tarvitse varmaankaan selittää, että minulla on ollut valtavat huolihousut jalassa viimekuukaudet murujen kanssa? Blogia pidemmän aikaa seuranneet varmasti voivat tietääkkin kuinka olen tosi kova stressaamaan ja murehtimaan murujen hyvinvoinnista. On ollut sydän tosi kovilla kun kuukaudessa poistui kaksi marsuakin. Sellaista se voi olla lemmikkien kanssa, täytyy osata nauttia niistä hyvistä ajoista mitä on siunaantunut yhdessäoloa.

Kaunis Gaia *sydän*

Kymmenen päivän kuurin loputtua ja Gaian ollessa oikein hyvinvoiva tekaisin hänelle juhlistuskakun. Hyvin monimutkaisen, kuten kuvasta näkyy. :D Tomaattia ja kurkkua. Meillä myös heti tuon Gaian virtsatieongelman havaittuani vaihdettiin pelletti Altrominista Genesikseen. 

Hän piti tarjoilusta eikä olisi halunnut jakaa siitä kenellekkään. Saatin sujauttaa palasen jollekkin pahimmalle kerjääjälle kuitenkin. :D

Tv-katsomo? :D

Tässä on juuri asiallinen meininki, Nifra syö ja Gaia juo. Gaialla olen huolehtinut erityisesti tuosta nesteiden saannista, kurkkua ja tomaattia on herkkuina useimmiten ja Nifralle taasen päivittäin tarjoan pehmeää tukipuuroa muun ruoan lisäksi. Hänellä kun on taipumus olla aika pienikokoinen on aina ilo jos hän mussuttelee menemään oikein tomerasti.


Rapsu mulkoilee

Murut saivat jossain vaiheessa myös uuden heinätunnelin. Se on aina menestys!-M

2 kommenttia:

  1. Voi harmi, että siellä on ollut virtsatieongelmia, mutta onneksi asia ratkesi nopeasti! Virtsakivet ovat tosi ikäviä, helposti uusivia ja kivuliaita marsulle, mutta onneksi siellä näyttää nyt siltä, että oli kerrasta ohi :) En toivo yhdellekään omalle marsulle sitä enää ikinä mitä Mukka joutui käymään läpi :( Rapsut Gaialle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos välitän rapsuttelut Gaialle! Ja tsemiä teille sinne myös! <3

      Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M