keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Poskihampaat olivat toiveajattelua.

Heips,

tänään käytiin Irdinial Suureni kanssa eläinlääkärissä tsekkauttamassa hammaskalusto (lyhentämässä etuhammasta ja mie samalla otin opikseni operaatiosta) ja muutenkin tarkastettiin perusjuttuja.

Ilmeni, että Irin poskihampaat olivatkin toiveajattelua, marsulla ei ole MITÄÄN muita hampaita kuin yksi hammas edessä alhaalla. Lisäksi kävi ilmi (nämä oikeastaan jo tiesinkin, hain vielä varmistuksen), että Iri on kuuro ja sokea. Aika hurjaa settiä näin luettuna, mutta jos Irin näkisi livenä, niin ei yhtään ihmettelisi hänen olemassaoloaan! Nääs tyyppi vetää ympäri häkkiä hepulikierroksia formula-autona vähintään kaksi kertaa päivässä hippulat vinkuen, vakiintunut käytäntö on iltaisin klo 21-23 aikavälillä noin 3-5min hepulointi. :D Irillä elimistö toimii normaalisti, hän papanoi aika runsaasti (niinkuin kuuluukin), pissii normaalisti ja hänellä on jopa kiimat niinkuin muillakin. Normaalia pidemmät viiksikarvat on kasvattanut näkökyvyn puutetta korjaamaan. Hajuaisti kuitenkin toimii hyvin, marsukavereille kuikutetaan ja ruoan tuoksuun reagoidaan. Hänellä on ruokahalua kuin pienellä kylällä ja kasvaa kokoa hitaasti, mutta varmasti. Utelias murunen, aina tutkimassa uusia asioita. Todella hurmaava tapaus kaikesta huolimatta. *sydän*

Oxbown Performance -pellettiä hän vetää kuin karkkia, ikenillä mussuttaa ja sylki onneksi hajottaa kovat pelletit. Olin luullut, olevinaan tunnustellutkin, että Irillä olisi sentään poskihampaat, mutta eipä ollutkaan. Aika hurja juttu. Vihanneksia mussutetaan raastettuna menemään niin paljon kuin vain tarjotaan ja heinäkin maistuu. Nam nam. :)

Paprikan ja kurkun pupellus käynnissä, kohta ei ole vihanneksista jäljellä enää mitään. :D Otin kuvan kauempaa zoomaten ja salamalla, siksi näin omituinen.

Että juu, tosiaan aikamoinen erityismarsu! Ell oli samaa mieltä kanssani, että kannattaa Irin tovi vielä kasvaa kokoa niin voi päästää muiden tyttöjen kanssa samaan aitaukseen. Muuten kaikki olikin kunnossa. :)

Otin yhteyttä eläinkauppaan, joka minulle Irin myi, että kannattaa olla jatkossa tarkempi.. Ostaessani Irin tiesin vain että hänellä olisi etuhampaissa poikkeamaa normaalista ja nyt selvisi että hänellä ei ole poskihampaita ja että hän on kuuro ja sokea. Ei sillä, että Iriä minnekkään antaisin pois, en ikinä! Tosin harmillista kyllä, näillä epäonnisilla geeneillään voi olla normaalia lyhyempi elinikä tiedossa, eläinlääkäri tosin totesi Irin tutkittuaan, että voihan tämä typy kyllä yllättää ja elää pitkäänkin! :)


Otin kuvat kauempaa kun en halunnut häiritä Irin syömistä, siksi näin laaduttomia kuvia. :D Iri on onneksi megamurunen! *sydän*

-M

8 kommenttia:

 1. Voi pientä ! <3 Jostain syystä nuo ns "maanantaikappaleet" ovat kuitenkin niitä sitkeimpiä ja jollain tavalla myös rakkaimpia otuksia :)

  VastaaPoista
 2. Huh, hurjaa ! Tsemppejä Irille. <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei, jotenkin munkin sympatiat on aina näiden erityistapausten puolella. Terkkuja ja tsemppejä täältäkin pikkuselle Irille, vaikka yleensähän se on niin että muut huolehtii enemmän kun se tyyppi itse jonka ehkä "pitäisi" huolehtia. Ihana tapaus joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, Iri on oikea soturi. Päätti jo syntyessään ettei nuku pois vaikka yleensä vastaavilla geeneillä varustetut epäonniset yksilöt kuolevat elonsa aivan alkuvaiheessa. Iri on iloinen, utelias ja menevä marsu ja epäilemättä hänellä on suuri sydän (ei kirjaimellisesti :D ). Iri on kyllä varmasti yksi niistä tapauksista jonka muistan vielä dementiakodissakin (jos sellaiseen vanhuksena joudun :DD ).

   Poista
 4. Voi että! En tiennyt, että dalmis-dalmis tai roan-roan yhdistelmistä löytyy sen 25% joukosta tällaisia selviytyjiäkin. Tsemppiä Irille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos tsempistä! <3 Juu Iri on tosi erikoinen tapaus! Voisin joskus ottaa videokuvaa hänen vipellyksestään, aivan normaalin marsun lailla pistää menemään kaikesta huolimatta! :)

  VastaaPoista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M