torstai 6. elokuuta 2015

Karvapyllyjen ruokavaraston täydennys!

Heips!

Mie olin hamsuille ja muille minityypeille syöttänyt jo aikamoisen tovin itse sekoittamaani ruokaa (jossa aika usein myös erilaisia valmiita sekotuksia mukana, kuten juuri Rapunzelia tai muuta järkevää) ja kun se alkoi lähestyä loppuaan tässä alkuviikosta, niin mietintämyssy käynnistyi. Mitä seuraavaksi? Alkaisinko taas miettimään aivoni puhki mitä minimuruille kannattaisi syöttää? Sain päähäni tosiaan, että suurempi lasti sapuskaa on kustannuspoliittisesti hyödyllisempää asiakkaan kannalta ja vieläpä ilman välikäsiä.. Päädyin siis tilaamaan ruoat suoraan Rapunzelilta. Tänään sain kuorman ovelleni ja pussitin ne feikki minigrippeihin ( :D ) ja lykkäsin pakastimeen. Moni pakastaa eläinten ruokia ennen esimerkiksi isompaan ruokapönttöön laittoa jottei varmasti ole mitään öttiäisiä menossa mukana ja itse saan myös mielenrauhan tällä toimenpiteellä. :)

Rapunzelista voi käydä lueskelemassa nettisivuiltaan: KLIK. Olen aika myyty, koska seokset ovat kotimaisia, laadukkaista raaka-aineista tehtyjä ja tarkkaan mietittyjä kokonaisuuksia. Lisäksi ei ole vaaraa väri- tai lisäaineista! Näissä seoksissa on tietenkin pellettiin verrattuna se ero, että nirsoilu on mahdollista, mutta miulla ei täällä kyllä kukaan taida nirsoilla. :D

Marsuille kyllä edelleenkin aion pääosin tilailla Oxbowta Aidan nettikaupasta KLIK, jossa on sangen edulliset hinnat muihin myyntipaikkoihin verrattuna.

(HUOM: Minua ei ole sponsoroitu mitenkään, kaikki olen omilla roposillani ostanut!)

Illan välineistö: pusseja, tussi, kauha ja tietenkin ruoat. Kuinkakohan kauan mahtaa kestää gerbuilla ja hamsuilla tuo 10kg/laji.. Varmaan hetken saan noita ruokia kyllä syöttää ennen kuin häviävät. :D Kanilla alkoi olla sapuskasta enää vain ehkä 1-2kg jäljellä (syönyt Oxbown aikuisten kanien pellettiä, johon olen lisännyt hieman kauraa), joten tilasin jatko-osaksi hänelle 5kg Kanimenua. Marsuille ostin ehkä kaikkein eniten vaihtelun vuoksi (ja toisaalta myös jatkeeksi) 2kg Marsumenua sekoitettavaksi sinne Oxbown aikuisten marsujen pelletin joukkoon (jota jäljellä ehkä 3,5kg). Hiiri sai omaa ruokaa 2kg ja tuo pienin pussi on menossa ystävälleni hamsterin masua täyttämään.

 Gerbiilimix

 Hamsterimix

 Hiirimix

 Kanimenu

 Marsumenu


Rapunzelilla on myös heinäpaaleja (tämän vuoden satoa *sydän*) myynnissä ja tilasin niitäkin sitten samaan syssyyn. Näillä eväillä pitäisi pärjätä kaikkien ainakin 1,5kk vielä ennen kuin pitää ryhtyä tilaamaan lisää mitään (todennäköisesti heinä ensimmäisenä loppuu). Tietenkin tuoreita kaupasta kärrään mutta muuten.

En tarkalleen laskenut, mutta taitaa kolmisenkymmentä 3l feikki minigrippiä olla näillä nyt käytössä.

Voin sanoa, että miun pakastin huutaa armoa kun se on ahdettu aivan täyteen. :D Vielä jäi kourallinen ruokapusseja yli ja lykkäsin ne odottamaan vuoroaan jääkaappiin kunnes pakastimeen vapautuu tilaa. Mutta kyllä vaan nyt on muruilla murkinaa! :) 

Oli muuten ihanaa saada viimepostaukseeni mukavaa palautetta! Miun aamu piristyi huomattavasti ne kommentit luettuani, vaikka ei ollut vasta kuin toinen silmä auki ainoastaan puoliksi ryystetyn kahvikupin jäljiltä. Kiitos kovin. *sydän*

-M

4 kommenttia:

 1. Itekin pitäisi taas tehdä ruokatilausta pikapikaa Rapunzelille. Gerbiilien ruokalaarista alkaa jo pikku hiljaa pohja näkyä, joten siitä ei enää tämä kööri montaa kertaa syöpöttele. ^^' Jotenkin hurjaa.. Mutta kai se on pakko todeta, että meillä menee gerbuille vähän reilu 5kg ruokaa kuukaudessa. Sinänsä kyllä tuntuu pieneltä määrältä, mutta tykympi ruoka kera monipuolisten tuoreruokien yms kanssa pitää nälkää paremmin kuin monet muut rehut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että joku muukin ilmoittautui näiden sapuskojen käyttäjäksi! :) Olen ollut kyllä tyytyväinen, varsinkin nyt kun ekaa kertaa tilasin sieltä suoraan ja sain kotiovelle asti pöperöt! Henkisesti olin jo valmistautunut maksamaan pirunmoiset postimaksut ja niiden takia ostamaan vähemmän syötävää muruille. Onneksi menikin näin päin. :) Paljonko sie ostat sitten kerralla tuota gerbunruokaa? 10kg? 100000kg? :D Ainiin ja piti kysymäni mitkä ovat ehdottomia lempparituoreita siun sudittajamurusilla?

   Poista
  2. Juu, ehdottomasti Rapunzelia ja samoja ruokia olen yrittänyt parhaani mukaan markkinoida myös gerbiilikasvattieni tuleville omistajille ja vähän muillekin... En näe mitään syytä olla syöttämättä, kun tuloksena on selvästi pidentynyt elinikä, hyvä yleiskunto iästä riippumatta ja kasvaimet ovat vähentyneet. Ruoka on oikeasti täyttävää ja ravitsevaa, ei värinaineita, magnesiumia löytyy (tutkitusti alhainen magnesium taso aiheuttaa gerbiileillä shokkikohtauksia), ruokaa valmistaa asiantuntija, kotimaisuus, uskomattoman erinomainen hinta-laatu -suhde... Tätä listaa voisi jatkaa miten pitkälle tahansa. :D Olen kokeillut sarjasta myös marsujen, chinchillojen ja kanien menuja.

   Pyrin aina tilaamaan tuon suurimman eli 30kg satsin kerralla, jos vain rahatilanne antaa sillä hetkellä myöden. :) Melko paljon multa kyllä kasvattien omistajat tulee hakemaan/ostamaan 1-2kg pikkusatsia, kun tilaan tuon julmetun määrän lähipostiin. Siitä sitten riittää varmasti ihan kaikille haluaville tai jos jollakin äkisti loppuu safkat, niin täältä varmasti saa hätätapauksessakin haettua lisää. Olen laittanut myös kasvattieni matkaan pienen pussukan ruokaa uuteen kotiin mukaan. Viime aikaisten laskujeni mukaan meillä kuluu gerbiileillä ehkä noin 5kg kuukaudessa. Tilasin kolme kuukautta sitten 15kg ja nyt se on kuta kuinkin loppu.

   Ehdottomia lemppareita... Hmmm... Tässä tulee taas miettineeksi yksilöiden eroja. :D Mulla on ollut gerbiili, joka rakasti yli kaiken tonnikalaa ja etenkin sitä päällä olevaa öljyä piti oikein silmät kiinni antaumuksella lipittää. Sitten on ollut jos minkämoista maustamattoman jauhelihan syöjää, mutta tuoreista varmasti parhaiten uppoaa porkkana. En muistaisi yhtäkään gerbaa, jolle porkkana ei olisi näiden vuosien aikana uponnut. Akkalaumaan saa heittää useimmiten pari ylimääräistä palaa, ettei siellä aleta heti kiljumaan, että joku jäi ilman ja joku vei toisen oman. Joskus olen tehnyt myös mitä erilaisimpia annoksia (jaan tuoreen ruoan aina ennen pellettisatsia, jotta gerbuilla oikeasti on nälkä ja sinne masuun mahtuukin kunnolla jotain), esim. keittänyt riisiä, ottanut pakkasesta mukaan marjoja tai pakastevihanneksia (kukkakaali/porkkana/parsakaali) ja laittanut vielä kylkeen jauhomatoja.
   Selasin hieman blogiani taakse päin ja löysinkin yhden päivityksen, josta löytyy eräs väsäämäni herkkuannos:
   http://marsangerbola.blogspot.fi/2013/12/bon-appetit.html

   Poista
  3. Kiitos vastauksestasi! Sain paljon inspistä tuohon gerbujeni tuoreruokintaan, kiitos!! :)

   Poista

Heippa,

anonyyminä kommentoimisen suuresta suosiosta huolimatta pyydän sinua kuittaamaan kommenttisi tunnistettavalla nimellä tai nimimerkillä, kiitos! :)

-M